La crisi creditícia mundial està tenint un impacte directe sobre la disponibilitat de crèdit per finançar la anual $14 bilió de comerç internacional. Comerciants estan recorrent a programes de govern per omplir el buit. Quan el USDA estrangers servei agrícola va anunciar a principis d'octubre la disponibilitat de $3.5 mil milions de Corporació de crèdit de mercaderia (CCC) garanties de crèdit d'exportació, dins 48 hores que va rebre sobre $8 milions d'aplicacions. Pressions per a programes de govern més probablement continuarà augmentar en els propers mesos.

En els darrers anys CCC garanties de crèdit d'exportació han tingut una influència decreixent en la EUA. exportacions. Per als anys fiscals (FY) 2000-2004 Dotacions per al programa de GSM-102 eren de $4.5 milions de dòlars l'any i aplicacions eren de $3.0 milions de dòlars l'any. Els AF2007 dotacions havia disminuït a $3.7 Mentre milions aprovats aplicacions es va negar a $1.4 milions de dòlars. FY2008 crèdit van ser dotacions $3.3 milions i aplicacions aprovats eren $3.1 milions de dòlars. Durant aquests vuit anys u. les exportacions agrícoles més que doblat des $50.8 milions de dòlars a FY2000 a $115.5 milions de dòlars a FY2008. L'USDA actual Previsió per a l'exercici 2009 en novembre Mostra exportacions valor en declivi a la $98.5 milions de dòlars.

Per a l'exercici 2009 USDA té un màxim de $5.5 milions de dòlars de crèdit garanteix assignar com a la 2008 projecte de llei agrícola i escollia front carregar les dotacions a l'inici de l'any fiscal nou. A mitjans de desembre 18 grups agrícoles va demanar a que la Cambra i el Senat agricultura comitès considerar renúncia o eliminant la PAC com a part d'un estímul"econòmic” paquet que s'espera que passi a principis 2009.

El programa de garantia de crèdit s'apunta a països en desenvolupament ingressos mitjans. Els països menys desenvolupats generals no es pot permetre pagar les importacions d'aliments i depenen de PL480 i el menjar per a donacions de programa de la pau. Països desenvolupats com el Japó i la UE pot pagar en efectiu o utilitzar programes de crèdits comercials sense avals públics. Països que qualificat per a les dotacions al fons principis d'octubre inclòs Corea del Sud per a $600 milions, Països de la regió sud-est asiàtic per a $500 milions, Rússia per $400 milions, Turquia per a $400 milions, Països de la regió sud-americana per a $400 milions, Països de la regió per $350 milions, Països de regió d'Euràsia per $300 milions, Països de la regió del Carib per $200 milions, Àfrica i els països de regió d'Orient per 100 milions, Xina per $100 milions i Mèxic per $100 milions.

Totes les assignacions a l'octubre van ser de crèdit de fins a 36 mesos. Crèdit és sol estès en dòlars per un nord-americà. Banc a un banc estranger homologat amb documentaris irrevocables. Noranta vuit per cent del principal i una porció d'interès són generalment cobert per la garantia que permet un nord-americà. Banc per oferir condicions competitives crèdit segons la taxa de Inter-Banc Londres ofereix (LIBOR). Després una venda ferm es faci l'u. exportador és aplicable a una garantia de pagament abans de la data d'exportació i paga una quota basada en el risc de país del país compra. L'estructura de taxes és basat en sentències de l'OMC que exportació programes de crèdit ha de ser base de risc i taxes cobrir costos operatius de programa a llarg termini i pèrdues.

Aquests tipus de programes de crèdit de govern són part de les converses de política de comerç Doha ronda de OMC continuada perquè el potencial per a termes que pot ser vist com subsidis d'exportació. L'argument ha estat que els països desenvolupats poden permetre finançar el crèdit barat mentre els competidors de països en desenvolupament tenen cap elecció però per vendre a preus de mercat inferiors per compensar el crèdit de baix cost.

L'OMC és molt conscient dels problemes d'obtenir finançament per al finançament de comerç. WTO Director General Pascal Lamy va tenir una trobada amb experts financers a l'abril i una reunió de seguiment a mitjans de novembre. En un discurs a una reunió informal de caps de les delegacions WTO immediatament després el novembre reunió Lamy va assenyalar que durant la crisi financera asiàtica de finals de 1990 i altres més petites crisis de crèdit l'OMC va treballar amb el Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional (FMI) i altres grups per ajudar els països en desenvolupament més difícil afectats per problemes de crèdit. Ell estima la bretxa de liquiditat en el finançament del comerç a mitjans de novembre a $25 milions i creu de la bretxa podíen ser gestionades pel Banc Mundial, el FMI, bancs privats i altres institucions que treballen junts per gestionar el risc.

L'esforç coordinat Lamy parlat s'han definit. L'u. Reserva Federal va establir un $600 milions d'intercanvi fons amb altres països per fer dòlars disponibles per bancs centrals. Brasil, Mèxic, Corea del Sud i Singapur han $30 mil milions canviar de línia amb la Reserva Federal. El Banc Mundial ha fet $3 milions de dòlars de crèdit comercial disponible. L'u. Exportació-importació banc té una $2.9 programa de garantia de crèdit milions amb Corea del Sud. Un cop riba reconèixer que molts préstecs de Finances comerç són sòlides i oferir rendiments més alts que altres préstecs, alguns són propensos a tornar a introduir al mercat.

La reemergence del govern préstecs per a activitats de comerç privat és un desenvolupament preocupant per a la política comercial, però no fer res no és una opció. Països en desenvolupament han de continuar importar aliments i exportadors tenen un ampli subministrament. Una vegada l'u. Reserva Federal i altres bancs centrals massivament va intervenir per protegir alguns prestataris i els prestadors, els mercats de crèdit van ser remodelat a favor els prestataris amb garanties implícites o explícites de govern. Préstecs per al finançament del comerç de països en desenvolupament es va convertir en més arriscada en relació amb els mercats de govern protegit.

L'OMC ha d'intervenir en els debats de política per contenir el dany als fluxos comercials actuals i prevenir la proliferació de subsidis d'exportació implícit. Ara és el moment de trobar maneres per relaxar-se el control del govern de crèdit abans que sigui molt més difícil de desfer i institucionalitzada.