En els últims dies de l'administració Bush sortint u. Representant de comerç Susan Schwab sol·licitat consultes WTO disputa de la UE en un desacord onze anys en tractaments de reducció patogen (PRTs) per a la carn d'aviram. Els tractaments són pràctiques estàndards en l'u. i la Autoritat Europea de seguretat alimentària va trobar que els riscos eren mínimes de tractar d'aviram amb aigua clorada. La ciència té cada vegada més cares amb els EUA, però la seguretat alimentària és sovint una qüestió de política amb les decisions polítiques.

En 1997 la UE va començar a prohibir PRTs que es va aturar pràcticament tots els enviaments d'aviram de l'u. a la UE. Els arguments contra la PRTs estàndards eren que utilitzant tractaments antimicrobians vols simplement amagar antihigiènica massacre i les pràctiques de processament i induir resistència pels microbis a la carn d'aviram. L'u. sol·licitar formalment a 2002 que quatre PRTs, diòxid de clorita, acidifica el clorur de sodi, fosfat de trisodi i peroxyacids, ser aprovat per la UE per a ús en aus importades.

L'autoritat alimentària Europea seguretat (EFSA) l'agència de la UE és acusat d'avaluació d'aliments i alimentació temes de seguretat. Treballen amb els governs nacionals i d'altres partits per donar assessorament científic sobre els riscos en el subministrament d'aliments. Panell de l'autoritat sobre riscos biològics va respondre a una petició de la Comissió de la UE per avaluar el possible desenvolupament de resistència als antimicrobians, quan s'apliquen les quatre PRTs a aviram. En una opinió alliberat l'abril de 2008 el panell va concloure que hi ha dades publicades a la conclusió que aplicacions per eliminar contaminació microbiana en aus de corral amb les condicions d'ús proposats portaria reduït la susceptibilitat d'aquestes substàncies. També, hi ha dades publicades a la conclusió que ús portaria a la resistència als antimicrobians terapèutics. El grup va assenyalar polvorització aviram amb agents antimicrobians era preferible a tractaments d'immersió o d'immersió.

La Comissió de la UE està operant sota l'autoritat nou d'un paquet de lleis d'higiene que va entrar en vigor el gener 1, 2008 que permeten l'ús d'alguna cosa més que l'aigua potable per eliminar contaminació de carn vermella i aviram. Malgrat la nova autoritat reguladora i la opinió de l'EFSA, a principis de juny de l'any passat la Comissió EU permanent en la cadena alimentària i Salut Animal, cap veterinaris oficials de la 27 països membres, votat 26 a 0 amb el Regne Unit abstenció rebutjar una proposta de la Comissió de la UE per permetre limitat ús de la PRTs de quatre. Més tard al juny el Parlament Europeu va votar 526 a 27 amb 11 abstencions per a una resolució no vinculant contra les importacions d'aviram amb la PRT. D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Brussel·les, un diputat alemany "defensar les propostes de la Comissió dient que clor va ser utilitzat en tot tipus de productes a la Unió Europea, com aromatizants, productes alimentaris i d'aigua potable. Es va qüestionar si això permetria si fos perillosa. També va esmentar l'ús d'aquests mateixos mètodes per exportadors aviram francès.”

Aquest vot va ser seguit per a mitjans de desembre 26-0-1 decisió pel Consell d'EU agrícola i pesquera, els ministres agrícoles de la 27 governs. Desembre vots i discussions amb els oficials de UE liderat USTR Schwab a concloure que demanen consultes era el següent pas lògic. Ningú espera que els temes a resoldre en la 60 dies de consultes, i la nova administració d'Obama podria demanar que formar un plafó WTO per determinar si la UE ha actuat coherent amb les seves obligacions.

La Comissió de la UE sembla estar fent el correcte per confiar en la ciència per informar el debat i fer almenys cautelós s'apropa a acceptar els resultats basada en la ciència. Ciència sembla que s'han traslladat cap a l'u. posició en els darrers onze anys, però que té no convençut els funcionaris del govern membre que cal allunyar les pràctiques tradicionals de protegir els mercats nacionals.

L'aviram assumpte PRT ha sorgit a les reunions de la EUA-UE nivell de gabinet transatlàntica Consell econòmic que suposa per a resoldre qüestions comercials abans que interrompre les relacions polítiques. Abans el tauler de l'EFSA opinió va ser alliberat l'abril passat la UE ’ comissari de l'empresa i indústria Guenter Verheugen d'Alemanya s observada en una carta al President de la UE Comissió Jose Manuel Barroso, "L'u. pren l'aviram assumpte com un cas de prova per si estem seriosament ‘ Pro-americà.’ També hem de ser disposat a tornar endavant amb una solució alternativa si es barreja l'assessorament científic o negativa…” L'opinió va ser negatiu per a la UE i els tres vots va donar lloc a una actuació de USTR Schwab, que és fortament recolzada per l'u. indústria avícola, l'Associació Nacional de fabricants i altres grups.

Les exportacions són una part integral de l'u. indústria avícola. En els darrers 15 anys han augmentat les exportacions de pollastre de 8 per cent de la producció total a 18 per cent. Exportacions de Turquia en 2008 van ser 10 per cent dels EUA. producció. L'u. perdut un 92,000 mercat d'aviram de tona mètrica en 2007 Quan Romania i Bulgària es va unir a la Unió Europea i nord-americà. aviram va prohibir a causa de l'assumpte PRT.

La UE es va convertir en importador net de carn d'aviram en 2008 després d'una quota tarifa tarifa es va establir per Brasil i Tailàndia com a conseqüència de una sentència WTO. La Unió Europea s'enfronta a exportació major competència del mercat dels EUA. i Brasil a Rússia, Ucraïna i l'Orient. La indústria EU lluites alts costos d'alimentació i l'energia i les normatives de benestar animal i medi ambient.

La UE ha demostrat la capacitat de trobar un terreny intermedi entre les realitats de la política de comerç davant la Comissió de la UE i la tendència dels països membres per protegir el statu quo. L'u. i els països en desenvolupament no són propensos a fer marxa enrere de intenta accedir més als mercats de la UE. Si la UE ha de mantenir una quantitat modesta de credibilitat en qüestió i Fito, necessitaran trobar ràpidament la terra mitjana.