USDA ha anunciat la normativa final per país d'origen Etiquetatge (REFREDAR) per a ser efectiva el març 16, 2009. La majoria del comerç política debat relacionat amb fresc ha estat amb els productors de bestiar i porc a Canadà i l'alimentador de productors de bestiar a Mèxic. Canvis en les regles finals han provocaven una resposta positiva dels funcionaris canadencs, però han deixat sense resoldre dubtes sobre els impactes en el bestiar de productors i consumidors en aquests tres països.

A principis de desembre Canadà arxivat un cas amb l'OMC demanant consultes amb l'u. a causa de potencial econòmic mal bestiar i porc productors de les regles finals provisionals implementats en setembre 30. Mèxic també presentada un cas separat. Les regles finals són lleugerament revisada de les regles finals provisionals i Canadà i Mèxic haurà de casos nous de fitxer. Canadà ha decidit esperar-se fins els mercats tenen una oportunitat de respondre a les regles finals.

El canvi d'actitud al Canadà sembla ser el resultat d'intenses discussions entre funcionaris canadencs i corresponsals a l'USDA i USTR, especialment pel que fa a "C” animals. Sota l'interí i final les regles "A” animals que neixen, criats i sacrificats a l'u. i «B” animals són nascuts a Canadà o Mèxic i alimentat fora i sacrificats en l'u. El "A” Talls de múscul portar l'etiqueta nord-americana i el "B” Talls estan clarament productes dels EUA. i Canadà o Mèxic. El "C” animals són nascuts i alimenta a Canadà o Mèxic i importat a l'u. massacre immediata. Sota les regles provisionals de finals es va pensar que "C” animals no podrien ser sacrificats el mateix dia en una planta amb "A” o "B” animals i rebre una etiqueta amb l'u. i l'altre país com a fonts. La norma definitiva permet que l'etiquetatge. Des del punt de vista de canadencs aquest canvi permetrà més oportunitats per a animals canadencs per ser sacrificats en plantes que també massacre altres animals i reduir el preu de descompte per als animals canadencs. Si allò funciona a la pràctica, s'ha convertit en evident en les pròximes setmanes.

Mentre que els canadencs són positius sobre la norma definitiva, grups en l'u. que han empès fresc són menys entusiastes. Van veure la "C” solució dels animals com una manera de diluir l'impacte de fresc. Una planta de massacre podria optar per incloure uns "C” animals cada dia i tots els productes de venda al detall d'etiqueta com a producte de l'u. i Canadà i Mèxic. Això podria causar consumidors i detallistes potser concloure que aquesta és la única carn disponible o que és el mateix que la carn amb l'u. etiqueta. Si u. els consumidors tenen una clara preferència per carn etiquetada només dels EUA. que haurà de ser comunicada en el mercat a minoristes i proveïdors de carn per estimular la producció d'u. carns amb l'etiqueta.

La norma final no pot ser la norma definitiva per llarg. Alguns membres de la Cambra i el Senat a les zones rurals i urbans han recolzat fresc en resposta a les pressions constituents. Si la norma definitiva no dóna lloc a resultats aquells grups desitjat que probablement aniran al Congrés o l'administració d'Obama per impulsar canvis més. La nova administració es poden encarar amb una prova de principi del seu enfocament en qüestions de política de comerç sensible.

Productors de vedella i porc de Canadà no han publicat noves estimacions de danys reals que estan patint més baixos preus de mercat. Associació del canadenc ramaders continua a utilitzar un $90 per càpita estimar primer esmentat tardor passada. Als EUA, USDA no trencar els preus de mercat animals vius o de carn que li donaria una indicació clara de les diferències de preu per a animals o basat en la normativa fresc. Diferències de preu de mercat clar seria la millor mesura de la pèrdua d'ingressos a causa de fresc. Diferències de preu pot ser una mica silenciat perquè fresc no s'aplica a cautxo i productes de vendes i canadenc el restaurant podria ser desplaçat a aquells punts de venda. També, d'octubre 1 a abril 1 USDA està en una "Educació i divulgació” període per a la nova normativa amb l'inici de l'aplicació a l'abril quan poden sentir l'impacte de fresc.

Segons dades dels enviaments agrícola màrqueting servei de USDA de bestiar alimentador a l'u. des de Canadà van ser sobre la mateixa en 2008 com a 2007. Moviment per l'u. minicarregadores i vaquillas immediatament massacre van baixar sobre 25 per cent, però 2008 va ser només el tercer any del comerç ple ja que els límits es van imposar a finals 2003 després de l'EEB va ser descobert al Canadà. Bestiar alimentador de Mèxic van baixar sobre 30 per cent en 2008 des de 2007, que forma part d'una tendència a la baixa iniciada en 2005. Enviaments de porc alimentador de Canadà van ser a un màxim de sis anys, però els porcs massacre estaven a un mínim de sis anys. La disminució en el valor del dòlar canadenc contra els EUA. dòlar a l'última meitat de 2008 poden haver induït a més les exportacions de carn per altres països en lloc de bestiar en viu a l'u. massacre. Bestiar en engranalls al Canadà va augmentar en octubre i novembre de 2008.

La part política de comerç del debat fresc baixarà a si animals de Canadà i Mèxic han estat perjudicats per u. polítiques. COOL no és exclusiu de l'u. A 2003 informe de l'oficina de Comptabilitat General va trobar que de 57 països socis comerç enquestats 48 COOL necessari per a un o més productes coberts per u. REFREDAR, 41 exigeix l'etiquetatge d'un o més productes carnis i 44 productes domèstics requerits de ser Etiquetat. La qüestió és l'impacte del Reglament del mercat.

La qüestió més política econòmica és el cost de fresca per productors i consumidors en aquests tres països. NAFTA permet la inserció a través de tres països. Les indústries de vedella i porc organitzat per utilitzar la disponibilitat d'aliment, animals, plantes de processament i els consumidors. U bidireccional. comerç per al bestiar i carn amb Mèxic i el Canadà era $8.1 mil milions al 2008, amb $2.6 milions d'animals destinats a l'u. Si fresc es tradueix en una pèrdua d'eficiència econòmica, productors i consumidors seran els perdedors.