Amb el comerç de Doha ronda de OMC mantenir les negociacions polítiques sobre, augment del comerç sota normativa vigent és doblement important. Una iniciativa pels països desenvolupats per ajudar els baixos ingressos desenvolupant països augment comerç és el comerç capacitat edifici o ajudes per a comerç. L'OMC defineix com "ajudar els països en desenvolupament, en particular el menys desenvolupat, per construir la capacitat de comerç i infraestructures necessiten en benefici del comerç d'obertura.”

Segons la informació de l'u. Representant de comerç, l'u. és el major proveïdor únic país dels ajuts relacionats amb el comerç com ara infraestructura física. U. ajuda se centra en els ajuts en comptes de préstecs i es basa en les necessitats identificades pels països receptors. Els dos programes més grans són l'u. Agència per al desenvolupament internacional (USAID) i la Corporació del desafiament del mil • lenni. U. finançament any fiscal (FY) 2008 va ser $2.3 milions de dòlars, un increment del 60 per cent sobre AF2007, amb un objectiu any fiscal 2010 de $2.7 milions de dòlars.

Finançament es proporciona un a un de països donants als països receptors, però l'OMC ha proporcionat una orientació general. La reunió Ministerial de l'OMC a Hong Kong el desembre 2005 va demanar a la Directora General de l'OMC a crear una tasca força desenvolupar recomanacions "per ajudar els països en desenvolupament, particularment menys països desenvolupats, per construir la capacitat de l'oferta i infraestructures relacionats amb el comerç que necessiten per ajudar-los a implementar i beneficiar-se d'acords de la OMC i, més àmpliament per ampliar el seu comerç.” A 13 membres grup neix al febrer 2006 i emetre un informe al juliol que va ser aprovat pel Consell General a l'octubre de 2006.

Les recomanacions de la Task Force centrat en països receptors totalment transversalitat comerç en els seus programes de desenvolupament econòmic. Països donants van ser cridats a integrar el comerç en els seus programes de desenvolupament global i disposició fons específics per al desenvolupament d'infraestructures. Països en desenvolupament van ser encoratjats a treballar junts per enfortir les capacitats de comerç, especialment a través de la línia fronterera i regional. L'OMC va ser urgit per fer valoracions periòdiques de programes que es va fer en 2008.

Segons estimacions de l'organització per la cooperació i desenvolupament, amplament tracta ajuda al desenvolupament definits relacio- $25-30 milions de dòlars anuals en quatre categories principals. S.g. política i regulació per construir capacitats locals per a polítiques comercials nacionals, participació en les negociacions comercials i acords comercials implementació rebre sobre $1 milions de dòlars l'any. Capacitat productiva de la construcció és aproximadament $10 milions de dòlars per ajudar el comerç d'empreses i crear un entorn empresarial favorable. Infraestructura de despesa per a transport i emmagatzematge, comunicació i energia és $12 milions de dòlars l'any. Relacionats amb el comerç d'ajust estructural és $3-6 milions de dòlars l'any.
USAID a càrrec del Departament d'estat ha estat el major contribuent per l'u. a $1.4 milions de dòlars per any per a FY2005-2007, amb infraestructura física la categoria més gran a $550 milions obligats cada any. Facilitació del comerç per millorar el flux de mercaderies administrativa va ser el segon més gran a $325 milions l'any. Altres compromisos de sobre $100 empresa serveis milions anuals inclosos, l'agricultura, recursos humans i financers. Els tres països de fons obligats a AF2007 van ser El Salvador al $389 milions, Ghana $248 milions i Mali al $138 milions. Principals destinataris de les obligacions en FY 2005 i 2006 Benín inclòs, Geòrgia, Hondures i Nicaragua.

La Corporació del desafiament del mil • lenni es va crear el 2004 per treballar amb els països més pobres i opera en finançament anual del Congrés. La seva Junta Directiva està presidida pel Secretari d'estat amb el secretari del tresor vicepresident. Altres membres de la Junta són la USTR i l'administrador de la USAID. Per qualificar per a programes, països han de ser compromeses amb el bon govern, llibertat econòmica i la inversió en els seus ciutadans. Vint països han rebut o optar a beques de cinc anys i un altre 14 països poden participar en programes de llindar més petits.

Alguns països s'estan beneficiant de programes d'USAID i desafiament del mil • lenni. Benin, a l'Àfrica occidental qualificat en AF2006 per a un $189 programa USAID milions i el febrer de 2008 signat un $307 milió Millennium compacte que inclou fons pel Port de Cotonou millorar les operacions i infraestructura, reduir retards i augmentar volums de comerç.

Mesurar els beneficis de l'edifici capacitat de comerç no és una tasca fàcil. La responsabilitat governamental Office (GAO) en un 2005 informe titulat "comerç capacitat edifici extens, però la seva eficàcia encara ha de ser avaluats” va assenyalar aquest edifici capacitat de comerç és una combinació d'activitats, repartits per tot el govern federal. Beneficis exactes són sovint difícils de quantificar. L'informe recomana que la USAID i USTR sistemàticament controlar i mesurar els resultats. Amb l'expansió recent en el finançament, ha d'haver prou historials reals per començar a jutjar què funciona millor.

L'u. Posició de Cambra el compromís internacional a l'Administració Obama va declarar, "Com una part fonamental d'u. ajuda al desenvolupament, programes de Foment de la capacitat comerç hauria ser finançat en un nivell significatiu per ajudar u. treballadors i empreses, doni copets l'aprofitament de les oportunitats de negoci internacional.” També es recomana que, "Els esforços reeixits dins APEC avançar la facilitació del comerç cal continuar i servís de model per a altres regions del món, com l'Amèrica Llatina, el Carib, i l'Àsia Central, on els costos de transacció de comerç són relativament alts.”

La desacceleració econòmica mundial, sens dubte, posarà augment pressions econòmiques en països de renda baixa. Capacitació de comerç hauria d'augmentar u bidireccional. Comerç i reduir la necessitat de programes d'ajuda d'emergència. Aquests esforços són coherents amb la ronda de Doha objectius de millorar el desenvolupament econòmic a través del comerç d'augment.