Mark Twain un cop definit "un clàssic” com "un llibre que gent elogis però no llegir.”

Vaig a lloar un llibre que no pot haver sentit de, molt menys pres el temps per llegir. Però espero que a recollir-lo perquè Robert Paarlberg ha escrit un clàssic modern-dia. "Mort de fam per la ciència: Com s'està quedant biotecnologia fora d'Àfrica,” Publicat per Harvard University Press, és el meu llibre de l'any 2008.

Paarlberg va créixer a West Lafayette, Ind., no gaire lluny de la granja on el seu pare va sobreviure a la gran depressió. Avui, és professor al Wellesley College a Massachusetts–i ell va dedicar la seva beca a ajudar a escapar d'Africans d'una depressió que sembla mai acabar.

He escoltat les estadístiques ombrívols. Les Nacions Unides manté una llista del món 50 països menys desenvolupats. Trenta-cinc estan a l'Àfrica. Són les nacions més pobres i més gana passen al planeta.

Per què és Àfrica tan empobrida? Paarlberg punts el problema central: "Baixa productivitat en l'agricultura és la trampa que actualment manté Africans més pobres.” El que necessiten més urgentment és una "base científica escapar de la pobresa rural.”

Per desgràcia, aquesta solució de sentit comú és també una proposta controvertida.

Gran part de la resta del món està vivint un renaixement agrícola. Als Estats Units, els agricultors estan produint més aliments que mai abans, i fer-ho de forma sostenible. Gràcies a la revolució verda, les millors pràctiques de cultiu ara estan àmpliament acceptades tota Àsia i Amèrica del Sud.

No obstant això Àfrica és diferent. Seus agricultors continuen la lluita i fins i tot perdre terreny. Paarlberg cita aquesta estadística arriostramient: "Al Regne Unit, hi ha 883 tractors per 1,000 treballadors agrícoles, mentre que a l'Àfrica subsahariana hi ha ara, per la 1,000, que és en realitat una gota d 50 percentatge de la 1980 nivell de tres.”

Problemes del continent són complexos. Inclouen desde podrit Lideratge polític a l'epidèmia de VIH/SIDA. La incapacitat de produir aliments suficients devastador, No obstant això, es troba al cor de la crisi.

La solució no és per deixar fora prometedors tecnologies agrícoles, tot i això és precisament el que un munt d'organitzacions no governamentals ara exigir. Escandalosament, molts d'ells animar a allunyar les pràctiques agrícoles provada a favor "indígenes d'Àfrica Nacions” tècniques (qual cosa primitiu).

"En efecte, forasters rics estan dient als agricultors africans que serà tan bé que segueixen sent pobres,” escriu Paarlberg.

La Unió Europea ha de tenir un especial interès en problemes d'Àfrica per raons de proximitat geogràfica i història colonial. La UE encara simplement fa Colmo de mals. Seu propis rebuig de biotecnologia agrícola ha obligat a molts països africans a fer el mateix.

"Gustos europeus sobre els OGM agrícoles no són un bon ajust a les necessitats de l'Àfrica, Atès que dos terços dels Africans són agricultors pobres en la necessitat desesperada de les noves tecnologies per impulsar els seus cultius’ productivitat,” escriu Paarlberg. "Mantenir que la nova tecnologia de cultius genèticament modificats de aquests agricultors africans arribarà a una pesada i constantment augmenti el preu.”

En el seu pròleg a "mort de fam per la ciència,” Norman Borlaug i Jimmy Carter demolir la mentalitat que es nega a deixar Africans aprofitar els millors mètodes de cultiu: "Això és un argument món ric que està perjudicant els pobres.”

Molts de nosaltres han estat dient aquestes coses per anys. Paarlberg diu-los amb l'autoritat d'un acadèmic–i amb una bona quantitat de valentia, massa. Encara que Paarlberg d'alguna manera té les vistes d'una Universitat típic professor no té por a prendre posicions políticament incorrectes.

"Molts dels arguments formulades en aquest llibre anar contra l'opinió dominant en el meu propi cercles socials,” escriu Paarlberg. "Molts dels meus col legues i estudiants vols de retrocés si que sabia que volia substituir les pràctiques agrícoles tradicionals africans amb un major consum de varietats de cultius d'alt rendiment, o pitjor encara, cultius genèticament modificats.”

Haurien de llegir "famélicos per a la ciència.” Canviarà les seves ments. Si prou d'ells canviar d'opinió, Aquest llibre excepcional fins i tot pot acabar l'alimentació famolenques Africans.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org