Els recents esforços Arista fou que completés les negociacions de política de comerç de Doha ronda de OMC reflecteixen difícil que és per avançar. Alguns punts han estat resolts en les converses agrícoles en els darrers tres anys, però segueixen sent les desavinences bàsics ja que van començar fa set anys.

Les negociacions agrícoles tenen tres conjunts de qüestions: accés al mercat; Concurs d'exportació; comerç-distorsionant domèstics suport programes. Les qüestions de competència d'exportació són un lloc positiu en les converses amb l'acord per reduir els subsidis d'exportació directa per 50 per cent per 2010 i eliminar-los per 2013. També es fan xerrades sobre limitació exportació crèdits per evitar subvencions. Ús d'ajuda alimentària en espècie es limita. També ha estat fet progrés en estat comerç empreses relacionades amb l'agricultura i en l'enfortiment disposicions a la introducció de noves restriccions d'exportació.

El treball sobre suports domèstics comerç-distorsionant serveix com una indicació de què l'u. ha de proporcionar si es vol un acord ara o en el futur. El comerç global distorsionant suport (OTDS) per a l'u. es reduiria 70 per cent d'un màxim estimat de $48.2 milions de dòlars anuals a $14.5 milions de dòlars quan completament implementada en cinc anys. Japó també s'enfrontaria una reducció del 70 per cent i la UE 80 per cent. Dins la OTDS, l'Amber caixa agregat mesura de suport, considera que ser més comerç distorsionant, es reduiria 60 per cent de $19.1 milions de dòlars anuals a $7.6 milions de dòlars. Caixa blava pagaments han de ser limitat per 2.5 per cent del valor de la producció en els anys de base 1995-2000. Totals pagaments a mercaderies individuals també estan limitades.

Accés al mercat segueix sent la major zona de disconformitat. Als països desenvolupats s'estableixen quatre nivells de tarifes aranzelàries actualment envolupant: tarifes de menys de 20 per cent són a tallar els 50 per cent; tarifes de 20 per cent a 50 per cent per 57 per cent, tarifes de 50 per cent a 75 per cent per 64 per cent i tarifes 75 per cent i més alt, 70 per cent. La mitjana mínima tallades per totes les tarifes per a un país desenvolupat és 54 per cent, en comparació amb un 36 percentatge reducció mitjana sota la Ronda Uruguai. Atès que aquestes retallades afecten màxim obligat tarifes més que reals tarifes aplicades, alguns productes veuria poc canvi real en l'accés al mercat. Les retallades són reals per a molts productes i s'implementarà en cinc anys.

Des del començament de les xerrades als països en desenvolupament podien tenir més bandes de tarifes per a la reducció, menor percentatge reduccions en tarifes i més de deu anys d'implementació. A l'extrem superior de les bandes de tarifes de tarifes més enllà 130 percentatge és la reducció 46.7 per cent amb una reducció de la tarifa mitjana per a un país d'un màxim de 36 per cent. Quaranta-cinc països en desenvolupament com "petites i vulnerables economies” s'admeten reduccions aranzelàries inferiors i necessitat de països menys desenvolupats de fer cap les reduccions aranzelàries. Des de l'augment comerç esperons desenvolupament en lloc de perjudicar el desenvolupament, aquestes disposicions lent desenvolupament, no augmentar-lo. Països auto designar-se el desenvolupament que ha animat a països com Corea del Sud i Taiwan per retenir l'etiqueta de desenvolupament, tot i que la seva economia estan altament desenvolupats. Altres països com Brasil s'estan desenvolupant en alguns aspectes, però tenen dades que rivalitzar amb el dels EUA.

Les negociacions van fer pitjor per permetre que tots els països designar com a mínim 4 per cent de línies tarifa com "sensible” productes amb les reduccions aranzelàries més petit a canvi de cotització de tarifa (TRQ) que garanteix un nivell mínim d'importacions. Això va crear un frenesí de reivindicacions d'exempcions que incloïa Canadà, Japó, Suïssa i Noruega argumentant que no podria viure amb la 4 limitar per cent. Països en desenvolupament més podrà designar fins a 12 per cent de línies tarifa com "especial” productes amb les reduccions aranzelàries inferiors, amb 5 per cent amb cap rebaixes aranzelàries, i sense necessitat d'augmentar l'accés a través de TRQs.

Índia ha encapçalat la càrrega per accés més aigua avall mercat trucant per un mecanisme de salvaguarda permetre tarifes superiors quan augmenta la importació perjudiquin productors nacionals. Les categories de productes sensibles i especials van ser dissenyades per servir aquest propòsit. Les salvaguardes són en realitat una manera d'utilitzar comerç gestionades per compensar l'impacte de tarifes inferiors.

Una lliçó que aprendre de l'exercici en les reduccions aranzelàries és que excepcions a principis de la política àmplia s'utilitzarà per desenvolupat i els països en desenvolupament per evitar augmentar l'accés als mercats a través de les reduccions aranzelàries. Mentre l'Índia ha rebut molta atenció en la qüestió de salvaguarda, que la mateixa atenció ha de donar al Japó, Canadà, Noruega, Suïssa i altres per fer les negociacions infinitament més complicat en productes sensibles i descarrilar totalment les converses.

La gran pregunta és com avançar des d'aquí. Exigències de l'u. per reduir encara més els programes de suport domèstic continuarà. Si res més, proporcionen una bona manera de desviar l'atenció de problemes d accés al mercat. Països desenvolupats poden permetre el luxe de penalitzar els seus consumidors gravant a través del comerç gestionades per protegir els productors locals. Els mercats estan creixent desacceleració per consum d'aliments d'alta i estable o disminuint les poblacions. Fins a la seva demanda de consumidors un canvi, hi ha poc incentiu per comerç canvis de política. Països en desenvolupament són els mercats de creixement per als productes agrícoles, però hi ha dit durant els últims set anys que més alts aranzels i comerç gestionades són bons per a ells. Revertir aquesta actitud no és probable que passi entre ara i la propera sessió de negociació.

El text agrícola com construït pel president del Comitè agricultura Crawford Falconer no és probable de millorar significativament en les pròximes setmanes. És el moment en què és sobre la taula de suport o anar casa mans buides.