Des Moines, IA — Un Warra, Queensland pagès d'Austràlia és la 2008 destinatari de l'ofici de Kleckner de Dean & Premi d'avanç de la tecnologia. El premi va ser per Jeff Bidstrup a Des Moines, IA en oct.. 15 durant l'agricultor a Camperol Taula Rodona Global. La taula rodona se celebra conjuntament amb el Premi aliments mundial.

L'organització veritat sobre comerç i tecnologia (TATT) establert el premi l'any passat, en honor del seu fundador i president. Es pretén reconèixer "lideratge fort, visió, i resoldre per avançar els drets de tots els agricultors a triar les eines que millorin la qualitat i tecnologia, quantitat, i la disponibilitat de productes agrícoles del món."

Bidstrup adeqüi a cada paraula en aquesta descripció.

Membre de la Junta TATT i Jamestown, Agricultor ND Terry Wanzek, es va reunir a Bidstrup a la primera taula rodona de pagès a pagès fa tres anys. "Quan vaig conèixer a Jeff, Em va impressionar a la seva energia, entusiasme, i la passió. Viu un món de distància, però comparteixo la seva frustració amb prohibicions basats en ciència política, ciència no real."

Wanzek, un agricultor de blat, ha tractat amb prohibició de comerç en GM (modificats genèticament) blat; per a Bidstrup, el repte era obstrucció polític per a molts productors australians que volien plantar cotó GM, colza i altres grans.

"Hem tingut cotó biotec durant més d'una dècada,«diu Bidstrup, que creix gra i cotó sobre 12,000 Acres a Queensland, un estat d'Austràlia nord-est. "Jo immediatament veure la diferència que va fer i entendre que es tractava d'una tecnologia meravellós per als agricultors".

GM d'agricultors de cotó va ajudar a superar els problemes de plagues. Bidstrup va començar a imaginar com addicional GM recerca a Austràlia podria ajudar els agricultors amb salinitat i sequera, com reduir l'ús de químic.

Però llavors els activistes anti-GM va colpejar el seu país.

"Un dels Estats d'Austràlia (hi ha sis d'ells) prohibir els cultius d'aliments transgènics, llavors tots ells però Queensland passar pròpies moratoriums en qüestió de setmanes,«diu Bidstrup. "Hi havia gairebé cap discussió. Ens van ser sorpresos, completament flat-footed."

Una estona, ningú va fer molt de res. "Tots vam pensar que algú faria càrrec del problema."

Com activistes professionals va començar a cridar l'atenció de mitjans de comunicació més, Bidstrup pensament sobre el futur de la seva família en l'agricultura. "Tinc dos fills, que volen ser agricultors. Vaig començar a preocupar-se sobre el seu futur en aquest negoci. Em vaig adonar que no van tenir un llevat que algú fa alguna cosa sobre totes aquestes bestieses anti-biotec."

Així que Bidstrup va fundar productors Fòrum, una coalició d'agricultors ramaders i gra que treball educar Australians sobre els beneficis de la biotecnologia i derogar moratoriums basat en la ignorància. Principis d'any, es va aconseguir convèncer els governs de Nova Gal·les del Sud i victòria per aixecar les seves prohibicions i es va acostar convincent sud d'Austràlia a fer el mateix.

"Hem fet un munt de progrés,«diu Bidstrup. "Anem a fer encara més en 2009 i més enllà."

Esforços de Bidstrup contra moratoriums no s'han limitats a Austràlia. També ha ofert suport als esforços dels agricultors en altres països, un altre exemple de "lideratge de xarxa de pagès i acció en la seva més pura forma" la Junta TATT assenyalar.

Quan Bidstrup après que ell havia estat nomenat el beneficiari de l'ofici de Kleckner & Premi d'avanç de la tecnologia, va assenyalar el seu honor i plaer, però va dir que era un viatge no viatjar sol.

"La càrrega ha estat compartida per molts, i aquelles persones que creuen compartir aquest premi amb mi. Són el McKays, Kellys, Baldocks, Snookes, Staleys, Fitzgeralds, Crabtrees, Roushs, Prestons, Tribus, i molts altres del món que han donat tot per veure bon prevalen."

El premi es lliurarà anualment juntament amb el Premi aliments mundial. El primer beneficiari en 2007 era Rosalie Ellasus de les Filipines.