Aquests són temps difícils, amb la crisi financera que causen ansietat generalitzada. Tothom sembla pensar que coses empitjorarà abans d'arribar millors. I podrien tenir raó.

Però dijous que ve dels Estats Units celebra el Thanksgiving–una ocasió per a deixar de banda les nostres pors i donar gràcies per les moltes benediccions gaudim.

Com un pagès, Estic agraït que hem gaudit d'una bona collita. Va ser un any difícil a la meva granja. Al temps de plantació, el temps no era molt cooperatiu, però la paciència, treball dur i la fe ens va veure a través de. La collita és un moment especial a la granja. Això és com mena de matí de Nadal i de dia de pagament combinat. També és el moment de reflexionar sobre el passat i el pla de futur.

Una de les millors coses de l'agricultura és que que aconsegueixi un començament fresc cada any. Agricultors començar aquest nou any mirant què ha treballat bé en el passat i el que ha de ser canviat. Una de les coses que ha funcionat bé en les nostres explotacions és la biotecnologia. Fa tres anys, l'agricultura va celebrar un èxit important agrícola: En algun lloc en el món, un pagès plantat la milmilionèsima-hectàrees de cultius genèticament modificats.

No sabem si va passar a Montana, Manitoba, o al pati del seu veí. Però sabem que aquest assoliment sorgit de la introducció de llavors GM comercial, i que els agricultors necessària una dècada per adoptar noves pràctiques i arribar a aquesta fita important.

Avui, ens estem acostant a una altra fita: dos milions d'hectàrees. Ens arribarà en els propers mesos, segons els càlculs basats en estadístiques agrícoles recollits d'arreu del món. (Vostè pot continuar amb aquest progrés al lloc web de veritat sobre comerç i tecnologia – www.truthabouttrade.org – on un comptador oficial pistes el nombre.)

Una altra vegada, no estem segurs exactament on aquest moment en la història agrària es produirà. Podria ser a l'hemisferi sud durant la temporada de creixement actual, potser a l'Argentina quan soia estan plantades després de blat d'hivern. O, podria ser l'acre dos-bilionèsima part a Austràlia, Brasil, les Filipines, o Sud-àfrica. Si no aquesta tardor, ens colpejar referència a principis 2009. Podria ser un camp de blat de moro a la vall de Rio Grande a l'u. o una mica més tard en un camp de blat de moro espanyola.

Independentment de la ubicació, Aquesta és la definició d'una història d'èxit ràpid: Deu anys d'un mil milions d'hectàrees, tres anys més de dos - mil milions d'hectàrees. Sospito que a arribar a la fita del tres - mil milions d'hectàrees per 2010. Molt aviat, Estarem parlant sobre "milers de milions i milers de milions” d'hectàrees de biotecnologia la manera Carl Sagan solia parlar d'estrelles de l'univers.

No importa com de ràpid podem arribar-hi, avui podem dir amb més confiança que mai abans de cultius biotecnològics són aquí per quedar-. Són un producte totalment provat. Són més abundants que els cultius convencionals i rendible. En molts llocs, la gran majoria de blat de moro, soja, i cotó genèticament s'han millorat.

Seu ús és tan generalitzat, de fet, que van anomenar a pregunta que és convencional i el que és no convencionals. Podria ser més exacte dir que cultius biotecnològics són "convencionals” i no-biotec cultius no són.

Fins i tot Europa, que ha demostrat tan resistent a l'agricultura biotecnològica, està avançant lentament cap a aquesta nova realitat. La Autoritat Europea de seguretat alimentària recentment va reafirmar la seva opinió que dues varietats de blat de moro GM són segurs per a la sembra. Queda per veure què passarà a continuació–a la UE, traves burocràtiques dexpansió un munt d'innovació–però l'impuls és ara en la direcció de l'aprovació.

Al setembre, la Reial Acadèmia Sueca d'agricultura i silvicultura va donar un premi important per Ingo Portykus per ajudar a desenvolupar "arròs d'or,” una collita de GM que té el potencial per millorar la salut pública en el món en desenvolupament. Això és fortificada amb vitamina A, que pot ser escassa en dietes d'arròs-pesat. Per alguns pressuposts, mig milió de nens queden cecs cada any a causa de deficiència de vitamina A. Majoria moren poc després.

El miracle de la biotecnologia és que manté la promesa d'abordar les demandes d'aliments del món a escala tant gran com petit. Dels alts rendiments dels cultius transgènics permeten alimentar un planeta amb una creixent població. Al mateix temps, té el potencial per tractar problemes molt específics, com una manca de vitamina A en determinats règims.

Així com arribem a l'acció de gràcies 2008, Estic agraït per dos milions d'hectàrees de cultius biotecnològics–i esperança per a milers de milions i milers de milions més per venir.

John Reifsteck, un agricultor de blat de moro i soja en occidental Champaign County Illinois, és un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org).