El fet que el preu de l'Arròs Thai per exportar ha disminuït per sobre 40 per cent en els últims sis mesos es un ' altra cosa que és nou’ reacció. U. preus del blat de moro també són avall sobre 40 per cent del seu preu setmanal de mitjana de pic, preus del blat dur a l'hivern vermells són avall 50 per cent i el petroli 60 per cent. Arròs de Tailàndia exportació preus encara són 70 per cent més que fa un any i 170 per cent més que els preus mitjans durant els primers cinc anys d'aquesta dècada. Adaptacions més encara estan per venir.

Tailàndia proporciona 30-35 per cent del món les exportacions d'arròs i era l'epicentre de l'activitat de mercat anterior aquest any com por difondre aquell mercat d'exportació arròs exigeix no podíem. Preus va passar de $325 per tona mètrica (MT) per a 100 per cent de la qualificació arròs B a principis de novembre de 2007 a una mitjana setmanal de $970 per MT pel maig de 2008. El preu es va desplomar a $560 per MT per principis de novembre 2008 i s'espera que anomenant inferior. Vietnam, el segon exportador amb 16-18 per cent del mercat, suposadament està oferint arròs per $400 per MT, i Vietnam i l'Índia, l'exportador número cinc, han estat agressives exportadors en els últims mesos. Durant els primers cinc anys d'aquesta dècada una mitjana el preu de l'Arròs Thai de les exportacions $205 per MT.

Aquests girs preu salvatge produït de les exportacions d'arròs disminuït 2.7 milions de tones mètriques (. MMT) a 29.2 . MMT per any natural 2008, gairebé el mateix nivell d'exportació com a 2005 i 2006 i s'espera per a 2009. Segons estimacions de l'estranger servei agrícola d'USDA, producció, consum, i els subministraments carryover tots per a l'any. Preus arròs primer van ser arrossegats per l'augment en els preus de mercat per a totes les mercaderies agrícoles i no agrícola crus. En tardà 2007 L'Índia i Vietnam instituït exportar les prohibicions. Que s'alimentava a si mateix en hora 2008 com a exportadors tailandeses va començar a preocupar que s'havia excessivament compromès subministraments. Principals importadors com les Filipines va ser més actius en la importació per protegir els mercats nacionals.

Només com a mercat forces fora i dins el comerç d'arròs va contribuir a l'augment de preu, ells també estan provocant l'enfonsament del mercat. El món no corria d'arròs. De fet l'u. agrícola agregat a Tailàndia ha informat que el govern tailandès està alliberant ara el mercat de les exportacions 3.0 . MMT d'estocs havia acumulat durant els últims tres anys per fer lloc als nous cultius subministraments que arriben al mercat. Aquests antics cultius subministraments s'espera que es venen per sota $500 per MT; el govern de Tailàndia havia pagat sobre $640-650 per MT per l'arròs.

El mercat de l'arròs mundial està tractant d'establir una nova gamma de preu d'equilibri per l'arròs en el comerç mundial. Participants en el mercat pot mirar la $200 per preus MT anteriorment en aquesta dècada com el passat i que no és probable que es repetirà. Els preus baixos estaven molt per sota del cost total de producció i no sostenible a llarg termini sense subvencions públiques substancial. Durant la dècada dels anys 1990, Tailandès 100 tenia una mitjana de arròs per cent grau B $304 per MT. Els preus de cop-de-cim de $700 per l'MT i superiors són més realista que el preu anterior de $200 per MT. Augments en el cost de producció a causa de costos d'energia superiors no va a desaparèixer. Quan tailandès arròs una mitjana de preus $200 per tona, el preu del petroli es tractava $25 per barril. L'actual "baixa” preus del petroli de $60 per barril són encara més de dues vegades tan alt com la mitjana de $25 per barril per 2000-2002. La nova "baixa” per l'Arròs Thai preus will probable de ser més $300 per MT. Organismes d'ajuda internacional cal tenir en compte aquests preus més alts en els seus programes.

Sense tenir en compte el preu d'equilibri nou d'arròs, els fonaments del mercat mundial arròs romandrà la mateixa. Comerç d'arròs mundial és una part relativament petita de la producció mundial a 7percent. Per a la comparació, el comerç de blat és sobre 19 per cent de la producció mundial. Els governs estan fortament implicats en Microordinador-gestió les existències d'arròs, preus i volums d'exportació. Mentre l'Índia és el cinquè major exportador, seu volum d'exportació només és 2-6 per cent de la producció, i s'afanyen a tallar les exportacions per protegir subministraments domèstics. Vietnam, el proveïdor número dos, exportacions sobre 20 per cent de la collita, però centrat primer en reunió Nacional ha. Exportacions de Tailàndia sobre 40 per cent de la seva producció, però té seu domèstics preus superiors a exportació preus molt del temps. EUA, el proveïdor número quatre aquest any, aproximadament la meitat de la seva relativament petita producció a preus de mercat sense control d'exportar les exportacions. El mercat d'importació d'arròs es propaga a través de molts països amb el major importador, les Filipines, Comptabilitat per només 8 per cent del comerç mundial.

Alts preus de mercat aquesta primavera encoratjat molts països en desenvolupament que arròs a considerar més d'impostos d'importació. Això té sentit per a un país amb els recursos naturals que poden fer un productor de baix cost amb l'ús de la llavors moderna, programes de gestió de fertilitzants i plagues. Si es produeixen arròs per a prop $300 per MT, tenen un lloc en la indústria d'arròs.

Països amb alts costos de producció ha d'evitar una estratègia de producció a-cap cost que utilitza recursos que podrien ser més productives en altres conreus i ramaderia o en el desenvolupament de les empreses rurals per augmentar els ingressos. Aquestes importació països haurien d'invertir en l'anàlisi de mercat per comprendre les condicions del mercat arròs i comprar endavant alguns subministraments quan els preus de mercat són baixos. Ells també ha d'impulsar per normes internacionals del comerç a l'OMC i en altres acords comercials que la desaconsellen governs principals exportant a països d'afegir a la volatilitat del preu per intervenir en els mercats d'arròs.

Què països no ha de fer és assumir que la caiguda dels preus actuals en l'arròs és una indicació que preus disminuiran a nivells en la primera meitat d'aquesta dècada i que pot comprar arròs només segons calgui. Que vols exacerbar el següent període de volatilitat dels mercats i conduir a més control del govern dels mercats. Fins i tot amb polítiques de lliure comerç al voltant del món, els mercats segueixen sent incertes. Gestió de govern fort dels subministraments d'arròs, els mercats són incognoscible i requereixen més endavant pensant amb la importació de països.