Per a l'agricultor de Queensland Jeff Bidstrup, cangurs no són els marsupials valent que semblen confeccionades per a documentals Animal Planet. Li, són grans plagues.

Un problema pitjor que els cangurs, No obstant això, és anti-biotec vestíbul al país del Bidstrup. Es pretén negar, ell i tots els altres agricultors australià, un dret que els agricultors americans pot prendre per concedit: La capacitat de triar què llavors volen plantar, incloses les que els millorat a través de les últimes tecnologies genètiques.

Fa uns anys, Bidstrup va decidir lluitar–i és per això que és el destinatari de l'ofici de Kleckner de Dean & Avenç de tecnologia Premi 2008.

La Junta de veritat sobre comerç i tecnologia establert el premi l'any passat, en honor del seu fundador i president. Es pretén reconèixer "lideratge fort, visió, i resoldre per avançar el dret de tots els agricultors a triar les eines que millorin la qualitat i tecnologia, quantitat, and availability of agricultural products around the world.” The award will be given out annually in conjunction with the World Food Prize. En 2007, anava a Rosalie Ellasus de les Filipines.

"Hem tingut cotó biotec durant més d'una dècada,«diu Bidstrup, que creix gra i cotó sobre 12,000 hectàrees a la regió de Darling Downs de Queensland, a Austràlia nord-est. "Jo immediatament veure la diferència que va fer i entendre que es tractava d'una tecnologia meravellós per als agricultors".

Però llavors va colpejar els activistes anti-GM.

"Un dels Estats d'Austràlia prohibits cultius d'aliments transgènics, llavors tots ells però Queensland passar pròpies moratoriums en qüestió de setmanes,«diu Bidstrup. (Hi ha sis Estats a Austràlia.)

"Hi havia gairebé cap discussió. Ens van ser sorpresos, completely flat footed.”

Una estona, ningú va fer molt de res. "Tots nosaltres pensàvem que algú faria càrrec del problema,«diu Bidstrup. El resultat: Inacció.

Un dia, Bidstrup professional protestor contra Schmeiser Percy va veure a la televisió. "Ell estava de peu en un camp de blat, explicar cultius transgènics terribles són,«diu Bidstrup. "Però el camp estava ple de males herbes. Va ser una granja repugnant. It made me upset.”

Que va fer pensar de Bidstrup: "Tinc dos fills, que volen ser agricultors. Vaig començar a preocupar-se sobre el seu futur en aquest negoci. Em vaig adonar que no van tenir un llevat que algú fa alguna cosa sobre totes aquestes bestieses anti-biotec."

Així que Bidstrup va fundar productors Fòrum, una coalició d'agricultors que treball educar Australians sobre els beneficis de la biotecnologia i derogar moratoriums basat en el tipus d'ignorància que permet algunes persones a creure que els cangurs tenen ales.

Principis d'any, es va aconseguir convèncer els governs de Nova Gal·les del Sud i victòria per aixecar les seves prohibicions i es va acostar convincent sud d'Austràlia a fer el mateix.

"Hem fet un munt de progrés,«diu Bidstrup. "Anem a fer encara més en 2009 i més enllà."

Ho fan a través de l'activisme intel·ligent. Bidstrup i els seus aliats agricultor concentrar-se en els mitjans de comunicació, donar entrevistes a periodistes i escriure cartes al director. Bidstrup mateix parla amb autoritat enorme: Ell ha conreat per 40 anys, serveix com a director d'una empresa que ven un producte orgànic certificat, pertany a una cooperativa que els processos de cultius ecològics, i és un antic productor orgànic mateix.

Una lletra recents, va assenyalar que el seus compatriotes depenen cultius transgènics quotidians: "A Austràlia, nostres indústries animals intensives són dependents de proteïna GM nacional i importades, i confiem en la soja GM importat de 90 per cent of our soy extract that is used in most processed foods.”

No té sentit per a Austràlia aturar els propis agricultors d'aquests cultius: Sota una prohibició, "els pollastres encara menjar soja GM, menjarem encara els pollastres, but the profits and environmental benefits will be exported to our competitors.”

A causa de l'esforç de la 2008 Kleckner llorejada, la veritat sobre biotecnologia és a punt de victòria a Austràlia.

Anem a esperar al dia quan Bidstrup pot tornar a temps complet preocupants sobre cangurs.

John Rigolizzo, Jr. és una cinquena generació agricultor, aixecant verdures fresques i camp de blat de moro al sud de Nova Jersey. La granja familiar gestiona tant al detall de costat de carretera i mercats majoristes. John és membre del Consell de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrrade.org