La cosa estranya sobre debat presidencial de la setmana passada va ser que cap candidat parlat sobre la importància del comerç.

El fòrum difícilment podria haver estat més ideal. Programat per la Comissió el debat presidencial, que havia de centrar-se en política exterior–i feia, però no abans d'un llarg debat sobre la crisi financera.

El canvi d'última hora dels temes era apropiat per la magnitud de la crisi a Wall Street. Nord-americans mereixen saber, en detall, el John McCain i Barack Obama pensa sobre el problema i com vols proposen gestionar-lo.

Aquests van ser els temes: Economia i política exterior. Comerç internacional és un perfecte barrejar de les dues. Encara que no va sorgir en absolut.

Pou, Això és cert no exactament. Obama pronunciar la paraula "comerç” dues vegades, una vegada en referència roselles de l'Afganistan (que s'utilitzen per fer l'opi) i una altra vegada en referència a vincles de l'Iran, Xina i Rússia. McCain no utilitzar la paraula gens. Ni esmentava el problema del proteccionisme–un tema que és molt còmode parlant.

Concedit, hi havia un munt de discutir i només una quantitat limitada de temps. Tot i així, el comerç és un tema molt important. Fins ara aquest any, un augment en u. les exportacions és l'únic que ha mantingut el nostre país des de la definició d'una recessió més habitual de reunió (-to-back trimestres de creixement negatiu).

Ens pot estar dirigida per una recessió, i possiblement una dolenta. Però pensar-hi: L'única raó que no estan en una ja no és a causa d'una economia vigorosa aquí a casa, però en canvi a causa de la nostra capacitat per vendre estatunidenca de béns i serveis als clients estrangers.

El pròxim president cal veure el comerç com una part fonamental de qualsevol pla de recuperació econòmica. Per desgràcia, cap president pot fer-ho sense autoritat promoció de comerç, que Congrés va permetre expirar l'any passat.

Això és un problema que McCain i Obama hauria de ser capaç d'acord: el pròxim president ha de tenir TPA. Dos candidats han de jurar que no importa qui guanya el dia de les eleccions, el perdedor tornarà al Senat i creuar les línies de partit per donar suport a petició del president següent per aquesta energia vital.

En els seus elements essencials, TPA permet transaccions comercials ofertes per tenir amunt o avall vots davant el Congrés. Com a qüestió pràctica, nostre govern no pot negociar qualsevol ofertes per suprimir aranzels estrangeres sense que això.

Dos candidats han fet esforços per mostrar les seves credencials bipartidista. En el debat de la setmana passada, McCain es va "un rebel” i comptava amb Obama sobre la seva obra legislativa amb Tom Coburn, un republicà conservador. Els prometedors treballar plegats en TPA, els rivals vols anar una manera llarga cap a demostrant les seves credencials.

Un dels problemes de TPA pot ser el seu nom pèssim, que sona tant boosterism Patronat de Turisme i Generalitat gestió política industrial. Així que proposo que ens rechristen TPA amb un nou nom que és més d'acord amb el en realitat pretén aconseguir.

En el futur, totes les ofertes de comerç de futurs negociats pel nostre govern en benefici dels nord-Americans haurien de ser sotmès a "lliure comerç just vots,” o FTFV.

Quan una administració conclou un acord comercial amb un altre país, l'acord ha d'anar davant el Congrés sota les disposicions de FTFV. D'aquesta manera, polítiques econòmiques importants poden rebre el debat i deliberació que necessiten sense tant de disputes partidistes i engany legislativa. Que és tant posar "país primer” (un lema de McCain) i un "canvi que podem creure en” (un Obama abstenir-se).

Sota FTFV, Congrés hauria de rebutjar un acord comercial proposat l'autoritat. Que és important, perquè el Congrés té dret a tenir una veu en la formació d'u. s.g. política comercial.

Però els polítics no hauria de ser capaços d'esquivar seves responsabilitats legislatives. Haurien de tenir a no votar sí o. Podem esperar que els nostres dirigents a fer decisions difícils en lloc d'ànec per cobrir. FTFV permet fer l'anterior; seva absència garanteix l'últim.

Durant les properes setmanes de quatre i mig, McCain i Obama tindrà temps suficient per discutir de política comercial en les seves dos disputes restants, així com en la campanya electoral.

Així que anem a animar-los a fer que–i també per anar al registre sobre el seu suport a la votació justa de lliure comerç.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org