Senadors John McCain i Barack Obama canvi promesa. "Anem a canviar de Washington,” McCain es va comprometre a la convenció republicana. Vell lema de pòsters Obama era "canvi que podem creure.” Seu nou és "vot de canvi.”

Això em recorda un acudit: Canvi és inevitable, excepte una màquina expenedora.

La retòrica del canvi és popular ara mateix perquè tants nord-Americans creuen que seu país necessita canviar el seu curs. En una enquesta d'Associated Press la setmana passada, 70 per cent va dir que pensava que el país es dirigia en la direcció «equivocada.”

És com si s'estan preocupats l'u. economia és una màquina expenedora gegantí que és arrencar-los els. El sistema financer està en agitació, com Lehman Brothers es declara la fallida, Merrill Lynch ven a si mateix i la Reserva Federal intervé i es fa càrrec AIG per evitar un altre fracàs. Els efectes de la crisi d'hipoteques continuen ripple a través del mercat. El cost de gairebé tot, dels aliments a la salut, continua pujant, cap amunt, cap amunt.

Fa uns dies, un editorial en un diari de New Hampshire va dir que concurs presidencial que aquest any és "les eleccions més importants de la història americana des de 1932, Quan el país estava començant a fer front a la catàstrofe econòmica completa de la gran depressió.”

Sorpresa. Que és un bon reclam. Només per estar al costat segur, Potser hauria d'exigir que els candidats d'acord en alguna cosa una mica més específic que la necessitat de canvi: Que hauria d'acord evitar els errors polítics que van contribuir a l'arribada de la gran depressió.

Economistes encara debat la causa exacta de la gran depressió, una caiguda global que va començar amb un accident de mercat de valors a 1929 i va durar aproximadament una dècada, fins a l'inici de la Segona Guerra Mundial. Però pràcticament tots ells pensen que el Smoot-Hawley tarifa acte de 1930 jugat un paper important en gravetat terrible de la gran depressió.

Què va ser tan dolent sobre Smoot-Hawley? Era una peça entremaliat de proteccionisme, aprovat en la creença que l'u. Economia vols prosperar si que va ser separat de la resta del món.

Que és un tipus de canvi que definitivament ha d'evitar aquest moment.

Diversos economistes han calculat que augmentant els aranzels sobre els productes fets a estrangers, Smoot-Hawley es va reduir GNP dels Estats Units per 5 per cent–un cop enorme. Per comparació, assenyala l'historiador Larry Schweikart, els atemptats de 9/11 GNP danyat per 3 per cent i l'huracà Katrina sapped la meitat un percentatge punt de PNB.

A diferència de 9/11 i Katrina, Smoot-Hawley era una ferida autoinfligides. Va ser un acte del Congrés, escrit per un parell de Republicans–Sen. Reed Smoot Utah i Rep. Willis C. Hawley d'Oregon–i signada pel President Herbert Hoover, un altre republicà.

Demòcrates certament no ha oblidat aquesta catàstrofe del partit republicà. En 1993, durant el debat sobre TLCAN, Vicepresident Gore va aparèixer a Larry King Live. Va arrossegar fora una foto emmarcada del Smoot i Hawley i presentar-lo al seu espàrring, Ross Perot. "Que sonava raonable en el moment,” Gore va dir. "Molta gent creu que ells.”

I quin error que va ser. Correspongueren països arreu del món amb la seva pròpia proteccionisme. En les seqüeles, Comerç Mundial va caure uns dos terços i la gran depressió van arrossegar pel.

Gore podria ser prudent a desenterrar que antic de fotos i mostrar no només als seus rivals republicans, però també als membres del seu propi partit. Principis d'any, Obama discuteixen la possibilitat de renegociació del TLCAN. Ara sembla que es van retirar de aquesta xerrada impetuós, encara que és difícil saber amb certesa. La Convenció Demòcrata era ple ple de caps d'Unió que han oblidat beneficiós acords de lliure comerç amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud.

Si els votants realment vol canvi, llavors el pròxim president d'abraçar una agenda de comerç que pretén obrir mercats per als productes americans, més que repeteix els errors desastroses Smoot i Hawley. Ens cal aprovar les ofertes comercials llangueix. Cal reactivar la promoció de comerç autoritat, manera que el nostre govern pot negociar pactes més que ajudar a consumidors i negocis per igual. També hem de saltar començar les converses de comerç mundial–molt demanar, però que no obstant això cal ser un objectiu presidencial durant els propers quatre anys.

Anem a mantenir el llegat podrit de Smoot i Hawley on pertany: en els llibres d'història.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org