Com el primer any de lliure comerç de productes agraris entre Mèxic i els EUA. sota NAFTA es mou cap al final, el govern mexicà es preocupa més alts preus dels aliments que les importacions dels EUA. Això no és únic entre els països en desenvolupament ingressos mitjans amb una creixent classe mitjana urbana davant major cost dels aliments. El govern es compromet a mantenir preus corrents en 150 productes fins al final de l'any.

A finals de maig, Calderon mexicà va anunciar accions de les importacions d'aliments per protegir els consumidors de Mèxic de més augments de preus dels aliments. La Secretaria d'economia va baixar importar tarifes en la no-greix secs de llet de 125 per cent a 63 percentatge i reduïda a zero els preus de grans bàsics: blat (Quan importats entre març i setembre), blat de moro blanc, blat de moro groc, sorgo gra, menjar arròs i soja. Blat de moro prèviament havia estat tributarà al 194 per cent, blat a 67 per cent, arròs al 9-20 per cent i sorgo i soja àpat al 15 per cent. A finals de juny la Secretaria creat un 100,000 tona mètrica (MT) quota de tarifa tarifa (TRQ) per a les mongetes seques s'importin entre juliol 15 i d'octubre 31 cada any amb un aranzel zero en comptes del normal 125 per cent. A finals de juliol només 19,200 MT d'importacions havia estat autoritzat.

Aquests canvis de tarifa tindrà cap impacte immediat en u. productes ja que han entrat lliures d'impostos des de gener d'enguany. Món subministraments romandre estret i atapeït, però cultius com el blat pot ser una mica major subministrament si seguir bones collites en els mesos immediatament per davant. Mèxic ha seguit a països com Índia amb rebaixes aranzelàries selectiva d'aguantar els augments de preu d'aliments. Això també és coherent amb les polítiques del govern mexicà durant els anys de transició del NAFTA quan TRQs on ampliat de blat de moro i altres productes. Consumidors clarament han influït en les decisions de govern que en els darrers anys sovint han afavorit els agricultors als consumidors.

Preus de mercat mundial més alts estan augmentant la producció de gra mexicà. D'acord amb l'u. Agricultura agregat a la producció de blat de Mèxic es preveu augmentar 300,000 MT en la 2008/09 any de comercialització a 3.89 milions de tones mètriques (. MMT) perquè els preus del món va portar als productors a plantar prèviament ocioses terra de blat. Les importacions es mantindrà al 3.4 . MMT per 2008/09, amb 70 per cent de venir dels EUA. El retorn d'algunes terres d'arròs a producció combinada amb climatologia favorable és probable que augmenti la producció de 14,000 MT a 209,000 MT per 2008/09. Les importacions s'espera que romanen inalterables al 600,000 MT d'arròs blanquejat, amb més de 90 per cent dels EUA.

Zona de blat de moro collides és esperat estar fins 1.4 per cent a 7.45 milió hectàrees amb producció fins 1.5 per cent a 23.0 . MMT. Consum de menjar és probable que sigui 17.1 . MMT a 2008/09, fins a 16.9 L'any passat. MMT, però menor que projecta abans degut a preus del blat de moro alt. Aliments, llavor i usos industrials pot créixer 200,000 MT a 16.8 . MMT. Importacions, tot des dels EUA, Esperem que siguin 10.5 . MMT a 2008/09, fins a 10.1 . MMT a 2007/08. Zona de sorgo collit en 2008/09 és probable que sigui gairebé amunt 3 per cent, però la producció disminuirà a 6.2 . MMT a causa de rendiments. Importacions dels EUA. es recuperarà del baix nivell de 1.0 . MMT a 2007/08 a 1.3 . MMT, encara molt de la 1.88 . MMT importat en 2006/07.

Zona de Fava seca collides es preveu que sigui avall en 2008/09 a 1.34 milions hectàrees de 1.47 milions hectàrees en 2007/08 i 1.66 milions hectàrees en 2006/07, amb la producció a 1.12 . MMT. Preus més alts per als cultius que competeixen haver causat un canvi de zona, i un programa de govern ha animat als productors de mongeta seca en baix rendiment àrees majúscules Forratges i maltejat ordi. Consum ha estat tendència cap avall, però podria aturar a 1.25 . MMT a causa d'alts preus per altres fonts de proteïnes. Les importacions s'espera que augmenti al 150,000 MT de 90,000 MT un any abans.

Ramaderia de Mèxic i productors d'aviram han lluitat per seguir sent rendible amb la desacceleració de la demanda interna, considerablement més alts costos aliments i competència dels EUA. productes. A l'abril el govern mexicà va començar a pagar de productors de porc $9.50 per càpita dels porcs sacrificats. El programa funcionarà fins al desembre 3, 2008 i s'espera que costen al voltant de $19 milions. Producció de carn d'aviram es preveu augmentar 3 per cent en 2008/09 en funció de costos aliments. Productors de pollastre s'enfronten creixent competència dels quarts de pollastre importats cama, però el descobriment de la grip aviària baixa patògens a Arkansas ha limitat les importacions. Productors de porc i aus de corral estan abastament domèstic de blat de moro blanc a un menor cost tot i que els productors d'aviram prefereixen blat de moro groc. Pot rebre un $0.45 per grapats subsidi del govern per la contractació de nacionals de blat de moro groc de la producció de tardor/hivern de cicle.

El govern mexicà és també mantenir un ull vigilant en els preus d'oli vegetal com són la majoria dels governs dels països en desenvolupament. Mèxic es basa en llavors oleaginoses importats que s'aixafen a Mèxic i les importacions d'olis vegetals. El govern pot fer poc per fomentar l'augment de la producció domèstica o reduir la creixent demanda. En la primera meitat del 2008 importacions de soja, farina i oli dels EUA. Totalitzar $1.46 milions de dòlars, 18.6 per cent de les importacions agrícoles totals de $7.85 milions de dòlars, i ha superat les importacions de cereals al $1.26 milions de dòlars.

Eliminació d'aranzels a les importacions és una primera resposta lògica major cost dels aliments. Preus de mercat més alts estan proporcionant incentius per expandir la producció nacional de grans sense incentius del govern ampliada. Indústries de ramaderia i avicultura mexicans estan lluitant com en altres països amb els reptes de pressa transitant per a majors costos de consumidors per a pinsos i energia. El govern té més remei que alleujar les adaptacions que inevitablement ha de realitzar a preus de mercat més alts d'aliments. A la llarga és l'única opció que les polítiques econòmiques que promouen els salaris més alts perquè treballadors han millorat els ingressos per permetre major cost dels aliments.