La "mini-ministerial” trobada de la ronda Doha de la OMC converses van començar a Ginebra, Suïssa el juliol 21 i ha estat més lent moure com esperava la majoria d'analistes. Revisades contorns d'un acord havia estat previst per a divendres, Juliol 25, amb una sessió de recapitulació el 26. Les xerrades s'espera ara que s'estenia en la setmana que ve.

La UE i els EUA. han pres un paper de lideratge en les converses agrícoles amb la UE anunciant un compromís a reduir els aranzels agrícoles enquadernats en una mitjana de 60 acordat per cent en comptes d'un anterior 54 per cent. Gran part dels canvis serà a cultius tropicals amb cap canvi en el marc general per a les reduccions aranzelàries agrícola. L'u. va anunciar un compromís per limitar el comerç en general distorsionant suports a $15 milions de dòlars l'any, per sota de un compromís informal de $17 milions de dòlars, un compromís formal de $22.5 milions i el límit actual de $48 milions de dòlars l'any. No hi hauria cap reducció addicional en el límit per als pagaments de contingent Amber caixa preu, considera que ser més comerç distorsionant, de $7.6 milions de dòlars l'any.

Cap de les propostes és un canvi de política enorme, però proporcionen compromisos que requereixen canvis de política domèstica que causarà problemes amb circumscripcions agrícoles. Aquestes propostes es va reunir amb l'estàndard "no prou” que ha estat expressat per als països en desenvolupament durant els últims set anys de xerrades. Que l'avaluació no és una sorpresa. Què és una mica sorprenent és que els països en desenvolupament no han ofert una nova proposta modesta pròpia per fer canvis en l'envolupant aranzels agrícoles que proporcionaria almenys cert grau d'accés al mercat un augment. Que ha estat una demanda clau de la UE i els EUA. i vols compensar algunes de les crítiques de l'esquena a casa que la UE i els EUA. negociadors seguir fent propostes per augmentar l'accés al mercat i reduir els subsidis, però en reben res a canvi. Això és encara més evidents a la llum una anàlisi recent informat àmpliament mostrant que l'Índia tindria cap reducció en mitjana aplicades aranzels agrícoles sota la proposta ara sobre la taula.

Els països en desenvolupament més ràpid creixement amb raó han exigit més grans rols en les converses de Doha que reflecteixen el seu impacte econòmic en els mercats mundials. Ells han estat que aquella oportunitat, però han fet poc amb ell. L'Índia i Brasil aconseguir molt de la crítica per no negociar, sinó que culpa també ha de ser compartida per la Xina, que s'ha beneficiat enormement des de unir-se a l'OMC 2001. Xina és un del grup dels set països (la UE, U.S., Japó, Austràlia, L'Índia, Brasil i la Xina) reunió sobre temes clau, però no ha estat vocal en proposar reformes que seria avançar les converses. Xina ha culpat parcialment per a països en desenvolupament renuencia a obrir mercats per temors que les empreses xineses pot ser competidors més agressius en els seus mercats que les empreses dels països desenvolupats. El fracàs a obrir mercats entre els països en desenvolupament és un tema clau de desenvolupament econòmic perquè 70 per cent de les obligacions d'importació pagats als països en desenvolupament es paguen per altres països en desenvolupament.

Malgrat la manca d'una nova iniciativa a l'agricultura des de països en desenvolupament, Director General de WTO Pascal Lamy va declarar que els ministres de comerç de G-7 han fet progressos en subsidis agrícoles d'exportació, exportació ajuda financera i alimentària, en general comerç-distorsionant suport domèstic i primer nivell tarifa retallades per als països desenvolupats, cotó, productes sensibles blindat de rebaixes aranzelàries complet amb accés al mercat augment a través de les quotes de tarifa tarifa, Productes especials blindat de rebaixes aranzelàries plena per a països en desenvolupament, i un mecanisme de protecció temporal especial per a països en desenvolupament front a onades d'importació i/o preu declina. Aquestes han estat punt de conflicte clau que cal abordar a un alt nivell polític en la majoria de països.

Es va parlar sobre l'escenari té l'u. fer un compromís per general comerç-distorsionant recolzament interior a $12-13 milions de dòlars l'any amb una reducció en el límit d'Amber caixa. Suposadament això obligaria a la UE per venir inferior en els suports nacionals i augmentar la seva reduccions aranzelàries. Els països en desenvolupament respondria amb un programa d'accés de mercat raonable. Que tindria grans riscos polítics per a l'u. Govern i la Comissió de la UE sense cap indicació que els països en desenvolupament en realitat proporcionaria una proposta d'accés de mercat raonable.

Si les negociacions no poden avançar cap a un nou acord global, llavors un final alternatiu és necessari que no fa malbé la infraestructura existent WTO. Mentre que l'OMC està lluny de ser perfecte i negociacions que necessitat consens per tots 153 Membres WTO ja no pot ser doable, el món necessita un marc de treball a través de qüestions polítiques comercials. Sense que les úniques alternatives són el proteccionisme creixent desenvolupament ja que deixaran tots els països pitjor o unilateral lliure comerç que és el millor resultat econòmic, però pràcticament inabastable per grups d'especial interès que busquen protecció.

Comerç agrícola podria guanyar en un nou format de negociació. Les pujades de preus dels productes bàsics i aliments recents han provocat alguns països importadors abaixar els aranzels sobre els productes claus com olis vegetals. Com els governs veure importacions com una manera d'ajudar els consumidors i no com a amenaces a productors nacionals, poden ser preparats per greus parla de reformes de tarifes. Independentment del resultat final de la reunió Geneva, no serà la fi de les negociacions sobre temes de comerç agrícola.

Mantenir els avanços econòmics de 60 anys d'obertures de mercat ha de ser part de qualsevol cosa que surt de la reunió a Ginebra. Si aquestes rondes completes de les negociacions ja no és viables, llavors l'OMC ha de passar a la indústria-els-indústria xerrades i/o parla els països disposats que veuen la necessitat d'un major accés de mercat aconseguir eficiència econòmica.