Producció comercial ampliat de cultius biotecnològics arreu del món ha portat a la necessitat d'un procés de participació quan traces d'un esdeveniment de biotecnologia aprovat en un país és present en una mercaderia importada per un país que no ha aprovat l'acte d'informació. El Codex Alimentarius Comissió va aprovar fa poc un Annex a les pautes del planta compartir dades i informació per fer avaluacions de seguretat ciència basada en aliments.

Els líders G-8 recents’ Declaració sobre la seguretat alimentària mundial inclòs una posició sobre biotecnologia, "anem a promoure els risc de base científica anàlisi incloent l'aportació de les varietats de llavors desenvolupat a través de la biotecnologia.” Les directrius del Codex pot proporcionar una manera d'anàlisi del risc basada en la ciència d'enllaç amb el comerç del dia a dia en matèries primeres agrícoles i productes alimentaris.

El Codex Alimentarius (Llatí legislació alimentària o codi) Comissió constituïda en 1963 per la Food and Agriculture Organization de l'ONU i l'organització mundial de la salut per protegir els consumidors i promoure pràctiques justos en el comerç d'aliments basada en la ciència reglamentàriament. Sobre 170 països són membres del que comunament es denomina la Comissió del Codex. La Comissió havia lasevasessiódel 31 de juny 31 - juliol 4 a Ginebra, Suïssa. Socis no estan obligats a complir totes les directrius del Codex, però les directrius són cada vegada més una manera de trobar terreny comú en temes de seguretat alimentària complexes.

El preàmbul de l'Annex explica que es pot aplicar en dues situacions de l'exposició dietètica. La primera que implica productes bàsics com els cereals i les oleaginoses, on la presència de biotecnologia desautoritzat és probable que es dilueix per commingling de material i estar present en nivells baixos en porcions individuals de menjar. La segona situació és fruites i verdures consumit tot i sense diluir, però on s'espera el consum repetit baixa. En ambdues situacions l'exposició dietètiques seria inferior el mínims a les avaluacions de seguretat alimentària.

El preàmbul també assenyala que l'Annex no aborda temes de gestió de risc en què els governs nacionals vols decidir si la presència de la biotecnologia és prou baix com per utilitzar les disposicions de l'Annex i com utilitzar-lo dins els sistemes reguladors. L'Annex no elimina les responsabilitats d'exportadors de complir requisits pertinents d'importació països.

Còdex membres són a la seva disposició dades i informació a un database central públicament accessible mantingut per la FAO. Això hauria de permetre l'accés ràpid per membres del còdex d'informació necessària per a avaluacions de seguretat alimentària. Preocupacions legítimes sobre la confidencialitat de la informació comercial i industrial han d'abordar. Com nova informació científica que vols causar impacte en l'avaluació de seguretat alimentària es torna disponible que seria afegit a la base de dades.

Les directrius van ser rebuts pels participants de la indústria. La Biotechnology Industry Organisation que representen les empreses biotecnològiques i grups relacionats en l'u. i 30 altres països manifestat en un comunicat de premsa, "L'adopció d'orientació relacionada amb avaluacions de seguretat alimentària de baix nivell presència és essencial per facilitar el comerç internacional mentre que la regulació quantitats incidental o seguiment d'esdeveniments de biotecnologia en els aliments i productes d'alimentació. Aquesta nova orientació reconeix que la presència de baix nivell és una part natural de biologia vegetal, producció de llavor i la distribució dels cultius de mercaderia, i es gestionaran de manera que garantir la seguretat alimentària i minimitzar interrupcions en el comerç.”

Analistes ja han començat a especular sobre quins països serà la primera a adoptar les pautes. A cap sorpresa, l'adopció és esperat primer en països asiàtics amb creixent de les poblacions i augmentar la quantitat d'aliments importats. La UE no és probable que adopten les directrius per l'ús del principi de precaució que se centra més en els riscos que beneficis de canvis de política relacionats amb la seguretat alimentària. L'Associació Americana de soja recentment va suggerir a la Comissió de la UE que permetent presència baix nivell dels trets biotec aprovats en altres països és una manera pràctica de tractar amb la seva lentitud en aprovar cultius biotecnològics.

Informes de mitjans de comunicació recents indiquen que la Xina ha pres una decisió a abraçar plenament cultius biotecnològics per augmentar la producció d'aliments. Xina ha tingut arròs Bt esperant per a ús comercial durant diversos anys en part sobre la qüestió de quantitats petites d'arròs de Bt que podria ser barrejat amb arròs no-Bt i afectar a la quantitat limitada d'arròs xinès que entra en els mercats internacionals. Xina ha realitzat una àmplia investigació sobre altres cultius biotecnològics que podrien ser objecte de comerç. L'actual període de preus alts arròs podria encoratjar altres països asiàtics per accelerar la recerca en major rendiment arròs de Bt. L'Índia també ha completat una àmplia investigació sobre cultius biotecnològics i ha de ser còmode amb la ciència associat a les avaluacions de seguretat alimentària de cultius biotecnològics.

Com ha posat de manifest la situació amb el comerç de l'EEB i Bou, tenir un grup internacional (l'organització mundial de Sanitat Animal o OIE) establir directrius automàticament no resoldre problemes de seguretat alimentària. Només proporciona un marc de base científica per moure debats un altre pas cap a la resolució. Les directrius del Codex són estrictament voluntaris i governs nacionals fer la determinació en quan aplicar-los.

Les directrius del Codex en petites quantitats de cultius biotecnològics pot beneficiar-se de bon cronometratge. Uns anys enrere, quan els subministraments de productes agrícoles bàsics eren grans i preus baixos, era més fàcil menjar importació països per evitar decisions complexes, decisions basades en la ciència en seguretat alimentària. Ara aquestes decisions són molt més importants, i les directrius del Codex pot proporcionar el marc científic per fer front a les preocupacions de salut i seguretat dels consumidors expandir el comerç en cultius biotecnològics per satisfer la creixent demanda d'aliments.