Arribar a una entesa entre l'u. i governs coreans sobre la importació dels EUA. Bou en Corea no hauria de ser tan difícil com s'ha. Les diferències són més regulacions del govern sobre el comerç de carn davant els consumidors’ Eleccions en què realment menjar. Aquestes són harmonitzar qüestions més que els conflictes.

El protocol de vedella d'abril entre l'u. i governs coreans és clara en la seva intenció. La primera frase de la USDA full manifestat, "Als Estats Units i Corea va concloure un acord d'abril 18, 2008 totalment reobrir Corea del Sud ’ mercat s per tots els EUA. carn i productes bovins coherents amb les normes internacionals i l'organització mundial de Sanitat Animal (OIE) directrius.” Tot carn de boví importada dels EUA. vols ser regulat en les normes internacionals i les directrius de l'OIE. Determinats materials de risc especificada"” associat es retira de bestiar de totes les edats, mentre que altres materials eliminat només de bestiar sobre l'EEB 30 mesos d'edat. Mesures cautelars permetia el govern coreà d'auditoria o rebutjar u. decisions sobre quin Bou plantes podria enviar a Corea i notacions en caixes de mitjana i Porterhouse filets que venia els productes d'animals sota 30 mesos d'edat. Corea es va convertir en el país número 63 a reconèixer l'equivalència dels EUA. sistema d'inspecció de carns i unir-se a 15 altres països que havien acceptat u. requisits d'importació de vedella basat en OIE coherent.

Acceptar que el protocol era un risc important per al nou govern coreà i estretament vigilats pels Japó, Taiwan, Xina i altres països de la conca del Pacífic que no han permès importacions basats en les directrius de l'OIE. L'u. govern va empènyer fort per l'acceptació plena de les directrius de l'OIE en la creença que les normes basades en la ciència eren l'única manera d'evitar un precedent dels països triar i escollir quines directrius OIE utilitzar.

Corea obert seu mercat carn al comerç més en 2001 en resposta a un OMC Bou disputa panell informe, però se li va permetre mantenir un 40 Tarifa per cent en carn de múscul i 18-27 per cent sobre freixura. Malgrat aquestes tarifes, Corea va convertir ràpidament en la EUA tercera. mercat de carn muscular i el quart mercat d'u. menuts. Importacions compte ara per 60 per cent del consum de carn coreà amb Austràlia sobre el subministrament 70 per cent de les importacions. Producció de carn coreà en 2008 és cap amunt 5 per cent de 2007. Per consum de carn de capital en 2007 va ser 16.5 lliures, per sota de 17.8 lliures en 2003, i menys que una quarta part de l'u. a 67.1 lliures. Sota l'acord de lliure comerç dels EUA-Corea (TLC), tarifes vols declinar sobre 15 anys en igualtat de quotes. Amb la demanda constatada per u. carn de boví, normativa sanitària i sociosanitària Fito són el només era disponible per a productors de carn coreà a la demanda que del govern coreà restringir u. importacions de vedella.

Importacions d'un protocol entre els dos governs en la normativa de vedella, o les importacions de qualsevol altre producte, no exigeix que els consumidors en un país realment comprar productes que no volen menjar. Demanda del mercat nord-americà. abans del desembre de bou 2003 va resultar que compleix amb les dietes i gustos de molts coreans. La seguretat dels EUA. Bou no era un assumpte abans del descobriment de l'EEB. A partir dels informes de mitjans de comunicació, Als consumidors coreans semblen no tenir preocupacions de salut o seguretat ara amb carn d'animals menys de 30 mesos d'edat. Hi havia restriccions d'edat abans 2003 i més carn enviat a Corea del Sud va ser de bestiar sota 30 mesos. Cinc u. Envasadores han anunciat prèviament un programa per a l'etiquetatge d'edat voluntària 120 dies per ser enviats a Corea del Sud a les preocupacions de seguretat adreça de bou.

En una societat impulsada mercat que la solució és permetre als consumidors escollir què volen comprar. Govern no significa que tots els consumidors tindran la mateixa vista de seguretat alimentària. Això ha estat evident en l'u. amb debats sobre els beneficis dels productes ecològics, preocupacions sobre cultius biotecnològics i l'etiquetatge de llet de vaques que ha rebut una hormona que té cap influència en la qualitat o la seguretat de la llet. Aquestes qüestions s'ha de seguir creixent en importància a tots els països on els consumidors tenen ingressos suficients per pagar diferenciar els productes en el mercat.

Intentant simular l'assumpte no existeix a Corea o que ho poden ser fàcilment arrossegats sota la catifa no resoldre-ho. I, Corea no és únic. Els consumidors japonesos són igualment o més preocupats per la seguretat alimentària, i el govern japonès ha estat veient la situació a Corea per aprendre dels que experimenten. La UE és conegut per les preocupacions dels consumidors sobre cultius biotecnològics, hormones en carn i l'ús de clor en carn d'aviram.

La qüestió final és com dividir entre els governs i particulars el responsable de seguretat i salut pel que fa als productes alimentaris. L'OMC i altres organismes internacionals com l'OIE adoptar un enfocament basat en ciència a regulacions del govern importació. L'autoritat dels governs per a restringir les importacions de productes sospitosos de ser perillosos no és qüestió. Un consens ha desenvolupat que restriccions d'importació basats en alguna cosa més que la ciència no és bo per als consumidors o productors. Van augmentar els costos per als consumidors i protegir productors alt cost en detriment dels productors de cost inferiors. Mentre que els governs han de centrar en la ciència de la seguretat alimentària, els consumidors tenen dret a base d'elecció d'aliments a criteris individuals que pot o pot no ser ciència basada.

El mercat coreà Bou es preveu continuar creixent. L'outlook de USDA 2017 llançat al febrer van mostrar les importacions de vedella (no inclou varietat de carns) de 430,000 mètrica tones (MT) cap amunt 115,000 MT, 36 per cent, des de 2007. Que suposa que el FTA U.S.-Corea no es fa efectiu. Serà un mercat més gran amb el FTA, i u. productors volen maximitzar l'accés al mercat. El resultat final del protocol dels EUA-Corea Bou trencarà el camp nou, i d'altres països tindran els senyals d'ell. Un nou marc per a importar les polítiques reguladores i decisions de consum s'està desenvolupant.