Tipus de se sent així ara mateix. L'economia és possiblement entrant en recessió com cauen preus d'habitatge, dispara els preus del petroli, i Washington s'empassa a ingressos fiscals el camí que un golafre es comporta a un bufet.

Moltes famílies estan començant a ajustar el cinturó, com sempre ho fan quan les coses es posen difícils. Avui, No obstant això, pot ser difícil per a ells tallar perquè el cost d'alguna cosa que no pot viure sense segueix en augment.

Estic parlant d'aliments. La ONU calcula que des de 2002, preus mundials d'aliments han pujat gairebé dos terços.

Anem a començar amb una ràpida mirada a la silver lining. Afrontem aquest repte actual a causa de la prosperitat mundial. Com augmentar els seus ingressos persones en els països en desenvolupament, especialment a Àsia, que està buscant més menjar i menjar millor–i els agricultors s'esforcen donar-los el que volen. L'alternativa, certament no és desitjable: un pobre món en el qual persones que pateixen fam no pot alimentar-se adequadament.

Encara no pren un geni en matemàtiques a reconèixer que si menjar preus en mantenir spiking, Anem a trobar-nos en precisament la situació que volem evitar. Necessitem solucions creatives i eficients.

Hi haurà cap panaceas d'acció ràpida. Encara, podem fer millor o pitjor, en funció de les opcions polítiques públiques fetes a Washington, Brussel·les, i en altres llocs.

Perquè l'alça dels preus dels aliments és fonamentalment una qüestió de demanda i–no és suficient de l'anterior, massa d'aquest–un parell de bàsiques enfocaments presentar-se. El primer és la reducció de la demanda. Això és el que un pessimista Malthus voldria fer, potser a través del mecanisme de la fam. És una equació ombrívol: Boques menys és igual a més aliments.

La bona notícia és que podem rebutjar aquest enfocament i al seu torn a un parell de capaços aliats en la lluita contra inassequible menjar l'oferta: Comerç i tecnologia. Per desgràcia, en molts llocs ara mateix, els governs es resisteixen tant.

Comerç és fonamental, ja que elimina les barreres artificials a la lliure circulació de béns i serveis. Quan aquestes barreres són en lloc, en forma de taxes i tarifes, pugen els preus.

És per això que aranzels d'exportació són ganga un diable. Moltes nacions, des d'Argentina a Kazakhstan, estan començant a imposar noves tarifes d'exportació en què els seus agricultors conreen. Esperen incrementar el subministrament de béns agrícoles dins les seves pròpies fronteres, Així que humiteja preus.

No obstant això aquesta estratègia gairebé sempre resulta contraproduent. Primer, pugen els preus en altres països. Més tard, com altres nacions intenten manipular amb les seves pròpies economies, els preus comencen a pujar a casa. Països es troben tancats en un cercle viciós d'escassetat. Esforços recents per limitar les exportacions d'aliments a la Xina, L'Índia, Rússia, Ucraïna, i Vietnam simplement haver empitjorat el problema Mundial dels preus dels aliments.

Aranzels d'importació no n'ajudava cap. Són una forma de proteccionisme que ha significat per a apuntalar als agricultors ineficients. Ells sempre acaben fent mal als consumidors. Governs preocupat sobre el cost dels aliments ha de Maldar eliminar com molts d'ells com sigui possible.

Corea del Sud recentment reduït les seves funcions el blat de moro, farina, moldre el blat, i altres productes. Preus de consum va caure una desena part d'un u per cent. "Que pot semblar molt,” noted the Wall Street Journal, "però disminuint la base sobre la qual construeix d'inflació futura, the benefits will add up over time.”

Congrés podria aconseguir alguna cosa similar als Estats Units per aprovar els recents acords de lliure comerç amb Corea del Sud i Colòmbia. L'administració Bush ha de fer la part prement encara més difícil del que ja és per a concloure amb èxit el Doha ronda de negociacions comercials de món.

La tecnologia també té un paper important a jugar. Ja sabem com fer guanys dramàtiques en el rendiment dels cultius mitjançant la modificació genètica. Països que han no encara va abraçar completament la biotecnologia que trobaran en fer-ho, d'agricultors pot produir més gairebé immediatament.

A llarg termini, rendiment augmentarà encara més gran si entitats com la Unió Europea reconeix el valor de la biotecnologia. Estem a la cúspide d'avenços increïbles–a la zona de tolerància a la sequera, per exemple–però no s'hi ha prou ràpid si massa funcionaris públics continuar a ignorar la bona ciència i abracen mongering la por-d'activistes radicals know-nothing.

Fins que reconeixem comerç i tecnologia com a amics del consumidor, el preu de la ignorància es exacta factura sobre nosaltres al supermercat.

Clàusula de reg, membre del Consell veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrrade.org) planteja el bestiar, blat de moro i soja en una granja familiar generació quart a central Iowa.