Quan l'última edició de Almanac la vella pagesa descobria la tardor passada, es va predir el temps més seca del normal per als Estats de cultiu de blat de moro en 2008. I mai he posat gaires existències en aquestes previsions de super-llarg abast. Els meteoròlegs sovint no fins i tot em pot dir si serà assolellat dissabte, i molt menys el que la pluja serà com al juliol i agost.

No obstant això, les prediccions que utilitzen la frase "més seca del normal” sempre em preocupen. Aquí a Iowa, agricultors depenen de les precipitacions abundants. Ens pot suportar una temporada que està una mica per sota de la mitjana en el Departament de precipitació, però mai no esperem que. Si no tenim prou aigua del cel, els cultius no produeixen ben.

El que vam témer sobretot és la paraula. Si jo fos supersticiós, Jo probablement no tan sols pronunciar-lo. Sequera és pitjor malson de pagès. Cap quantitat de planificació acurada o finament sintonitzada equips bastant pot preparar-se per a això.

La bona notícia és que si una regió del nostre país pateix sequedat anormal, altres parts de la nació sovint agafen el relleu: En el món desenvolupat, Estem mai en risc d'una fam present perquè podem gaudir de seguretat alimentària substancial gràcies a una economia fonamentalment fort fins i tot durant les crisis. Estem tan bons en l'alimentació de nosaltres mateixos que més persones a preocupar l'obesitat que la fam.

El mateix no es pot dir per altres parts del món, on la fam és un dilema real. Una temporada de creixement més seca del normal no és merament una amenaça als agricultors, però a societats senceres. Vides humanes literalment penja en l'equilibri. La Perspectiva de l'escalfament global (de qualsevol que sigui la causa) amenaça condicions encara més difícils en el futur no massa llunyà.

Recentment, un informe de notícies va dir que 60,000 els Kenyans costaners "enfrontem actualment fam” deficiencies causades per la sequera a causa.

És per això que estic tan anima a conèixer un nou projecte anomenat blat de moro eficient d'aigua per l'Àfrica (WEMA). És una associació públic-privat per desenvolupar tolerants a la sequera de blat de moro per continent més pobre del món. Més de 300 milions d'Africans depenen de blat de moro, conrea majoritàriament pels agricultors de petita escala, com a principal font d'aliment. Durant qualsevol any donat, és gairebé inevitable que una part d'ells s'ocuparà de pobres condicions de creixement d'una falta d'aigua.

WEMA és un esforç col·laborador que reuneix la Fundació de tecnologia agrícola africà, la internacional blat de moro i blat millora centre, empreses com BASF i Monsanto, i els governs de Kenya, Uganda, Tanzània, i Sud-àfrica. El projecte de llei & Melinda portes Fundació i la Howard G. Buffett Fundació han comès $47 milions al projecte. (Howard Buffett és fill del guru de les finances Warren Buffett i un vell conegut de la mina)

El pla és criar noves varietats de blat de moro que poden suportar els períodes secs en condicions únicament africans. Grups espera aconseguir això a través de cria tradicional, així com de biotecnologia. Encara que BASF i Monsanto són empreses amb ànim de lucre amb obligacions fiduciàries als seus accionistes i empleats, que han acordat treballar sense drets d'autor.

Objectius del WEMA són tant ambiciós i realista, Segons un comunicat de premsa: "Els socis estimar que el blat de moro productes desenvolupats en els propers 10 anys podria augmentar els rendiments per 20 a 35 per cent menors sequera moderada, en comparació amb les varietats actuals. Aquest increment traduiria en uns dos milions de tones addicionals d'aliments durant els anys de sequera en països participants, significat 14 a 21 milions de persones hauria més per menjar i vendre.”

Els enemics de la biotecnologia probablement emetrà tota la seva habituals queixes sobre aquesta disposició. Ho faran de les comoditats del món desenvolupat, on mai anar al llit famolenc. Si els seus propis països pateixen de sequera, li sobreviuen es, possiblement sense adonar. Una combinació de pràctiques agrícoles avançats, infraestructures modernes, i la promesa de comerç internacional per mantenir ben alimenta.

És difícil veure com qualsevol persona racional podríem posar cap objecció a aquesta unió de grups sense ànim de lucre, empreses privades, filantrops generós, i els governs democràtics. Treballant junts com WEMA, esperen alleujar el sofriment a través de la tecnologia moderna.

Si hi ha Almanac una pagesa vella per a l'Àfrica, Potser la propera edició prediuen un demà més brillant als seus lectors.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org