Sota del TLCAN u. comerç de porc amb Mèxic es va convertir en tarifa gratuïta al gener 1, 2003, però que no ha deixat els repetits esforços per inhibir el moviment d'u. porcs i porc als consumidors a Mèxic. El final de drets antidumping sobre EUA. exportacions de porc al maig del 2003 dirigit a les investigacions antidumping sobre potes de porc (pernils). L'última acció es va produir finals l'any passat com el Congrés mexicà va aprovar una resolució per limitar les importacions i estrènyer importació inspeccions després de preus del porc a Mèxic a 2007 disminuït 30 per cent de 2006 nivells. Aquests reptes ignorar la realitat econòmica que les indústries de la carn de porc en els dos països són més complementàries que en conflicte i lliure comerç pot treballar a l'avantatge de productors i consumidors en ambdós països.

“”La indústria mexicana porc sosté que l'u. la indústria és impulsada per la rendibilitat dels lloms i altres talls de costella de esquena. En el procés de producció d'aquells alts guanys elements l'u. indústria també produeix potes de porc que són menys rendibles en la EUA. mercat. Rendibilitat del mercat mexicà és centrada en el mercat de cama de porc i les potes de porc importats dels EUA. competir directament en el mercat i baixa la rendibilitat de la producció porcina a Mèxic.

Mentre que els productors mexicans es queixen en veu alta sobre la dinàmica del mercat, comerç està passant exactament com això havia en un mercat obert. Els productes de porc més rendibles per a l'u. mercat de romandre en l'u. i productes menys rendibles graviten als mercats d'exportació més rendibles. Aquesta mateixa condició existeix en l'u. mercats d'aviram on carn de pit és preferit EUA. producte i carn fosca és enviat a països que busquen un producte de carn de cost inferior. El porc mexicà productors també es queixen que mecànicament desossats de carn de pollastre i aus de corral de l'u. està desplaçant porc domèstic, nivell nacional incloent produït salsitxa.

Utilitzant el marc bàsic de preu impulsada per les exportacions i importacions, lloms i altres talls de costella de esquena produïts a Mèxic ha pogut exportar a l'u. si tenen un valor més alt en l'u. mercat que a Mèxic. Que no ha passat per la presència de pesta porcina clàssica en gran part de Mèxic. Excepte pel nou Units, porc exportat ha de ser cuinat per matar la malaltia causant organisme i segellada en recipients hermètics. Fresc, porc refrigerats o congelat no és importat de la majoria de Mèxic. El mercat de mecanisme d'exportació de productes de major valorats de equilibrating no està disponible.

Polítiques proteccionistes a Mèxic també són impulsats per l'estructura de industryÕs de porc. D'acord amb l'u. attachŽ agrícola a Mèxic, un terç de la producció de carn de porc MexicoÕs és subministrat per petits productors amb menys de 20 animals. La política de restricció a les importacions dels EUA. per a una gran quantitat de productes agrícoles en general es basen en protegir productors recurs limitat que no pot competir amb u. productors o amb productors comercials a Mèxic. Un altre 25 per cent de la producció porcina mexicà prové d'operacions comercials amb 200 a 500 sembra. Productors amb 500 proveir de truges o més sobre 40 percentatge del total de producció i aconseguir economies d'escala en zones cost com alimentar producció. Llevat que els més petits productors comercials estan organitzades en cooperatives o altres arranjaments no estan en posició de complir els requisits de supermercats i descompte magatzems que serveixen cada cop més consumidors de classe mitjana.

Producció de carn de porc a Mèxic ha augmentat sobre 30 per cent des NAFTA va començar el 1994, però la demanda ha augmentat més ràpid i les importacions han augmentat de 6 per cent del consum de 1996 a 27 per cent en 2007. Major part del creixement en la producció a Mèxic ha arribat de l'ús de blat de moro, farina de sorgo i soja importats tarifa gratuïta dels EUA. Mèxic depèn també de Canadà per sobre 100,000 responsable d'animals de cria de les importacions cada any amb genètica similar a la utilitzada en la EUA. Total porc importacions han estat relativament plana durant els darrers quatre anys 400,000-450,000 mètrica tones anuals en una base de pes de cadàver, després d'un gairebé 25 increment per cent 2004 després BSE va ser trobat en l'u. al desembre 2003. USDA espera porc mexicà importacions per ser sobre 410,000 mètrica tones en 2008. L'u. subministraments en general sobre 85 per cent de les importacions amb un altre 10 per cent, arribant des de Canadà. La indústria de porc comercial als EUA, Canadà i Mèxic és un mercat veritablement integrada per subministraments d'entrada per a la producció porcina i productes de porc de consum.

Els governs dels EUA. i Mèxic ja han format grups de treball sobre qüestions de bestiar que començarà la reunió a mitjans de febrer. L'objectiu dels grups és no tornar a escriure la NAFTA, però a treballar en els problemes reals d'integració del mercat continu. L'últim informe d'USDA sobre porc subministraments en l'u. va mostrar més grans de subministraments previstos en 2008 i baixant els preus de mercat. Els preus més baixos pot fomentar moviment de subministraments addicionals de porc dels EUA. a Mèxic. Això és bastant diferent de la situació del mercat en els cereals i mongetes seques on més u. preus de mercat estan donant suport a preus en el mercat mexicà.

Class mitjana mexicans consumidors comprar carn de porc a supermercats i magatzem de descompte botigues podria tenir una moderació influència en el debat polític sobre porc les importacions dels EUA. Els consumidors són econòmicament desconnectat els productors de porc recurs limitat amb 20 animals o menys. Els consumidors urbans necessita una cadena de subministrament fiable de porc de qualitat semblant a la de l'u. Han estat els beneficiaris més gran de NAFTA per augmentar l'accés per reduir el cost dels EUA. alimentar supplies porc comercial productors a Mèxic i per a la importació de carn de porc dels EUA.

Mentre que els termes de la NAFTA no es ser reescrit, carn de porc o altres productes agrícoles, els governs nacionals i líders d'indústria de porc d'ambdós països haurà de trobar l'equilibri just política per mantenir oberts els canals de comerç. Les reunions de febrer serà fonamental per mantenir debats traslladar-se a reconèixer els beneficis que guanyar dos països de comerç en el porc.