Quan el servei internacional per a l'adquisició d'aplicacions d'Agri-biotecnologia (ISAAA) conèixer el seu informe en plantacions de cultius biotecnològics arreu del món en 2007 (ISAAA breu 37-2007: Situació mundial de cultius biotecnològics/GM comercialitzats: 2007 a isaaa.org), plantacions d'augment de 30 milions d'hectàrees de la 2006 nivell, un 11.9 percentatge d'increment, a 282.4 milions d'acres va agafar més de l'atenció. Igualment important són el creixement de cultius biotecnològics amb trets de Òstacked,Ó plantacions de cotó de la biotecnologia a l'Índia, plantacions pels agricultors petits i pobres recursos i més expansió de cultius biotecnològics.

“”L'u. segueix tenint la major superfície de cultius biotecnològics a 142.5 milions d'hectàrees, 50.5 per cent del total mundial. Argentina i Brasil, dos països en desenvolupament amb l'agricultura a gran escala, tenia la segona i tercera acreages a 47.2 milions d'hectàrees i 37.1 milions d'hectàrees, respectivament. Canadà va ser el quart més gran a 17.3 milions d'hectàrees. Dos països en desenvolupament amb un gran nombre d'agricultors petits i pobres recursos, L'Índia i la Xina, van ser la cinquena i sis països més gran a 15.3 milions d'hectàrees i 9.4 milions d'hectàrees, respectivament. Dels tres grans van ser els països en desenvolupament – Paraguai a 6.4 milions d'hectàrees, Sud-àfrica al 4.4 milions d'hectàrees i l'Uruguai a 1.2 milions d'hectàrees. Països en desenvolupament havia 43 per cent de les hectàrees de cultius biotecnològics en 2007, fins a 40 per cent en 2006.

Varietats apilades dobles i triples que combinen tolerància Herbicida amb insecte resistència augmentat a 53.8 milions d'hectàrees en 2007, cap amunt 66 per cent de 2006. Superfície amb insecte només resistència de Totalitzar 50.1 milions, cap amunt 7 per cent d'un any abans. Tolerància Herbicida només es va utilitzar en 178.5 milions d'hectàrees, cap amunt 3 per cent l'any passat, principalment en l'agricultura a gran escala. Quan es mesura cada tret per separat, hectàrees totals tret va augmentar en 22 per cent. S'utilitzen productes apilats en 10 països Ð EUA, Argentina, Canadà, Austràlia, les Filipines, Sud-àfrica, Hondures, Xile, Colòmbia i Mèxic. Als EUA, apilades varietats van representar el 78 percentatge de superfície de cotó de biotecnologia i 63 per cent de la superfície de blat de moro de biotecnologia.

Plantació de cotó de Bt a l'Índia va continuar el seu ràpid creixement. En 2002, 54,000 agricultors va créixer 124,000 hectàrees. Per 2007, 3.8 milions d'agricultors va créixer 15.3 milions d'hectàrees, un 63 augmentar el percentatge de 2006 i aproximadament dos terços de la Plantada de cotó. Durant els últims dos anys, nou de cada deu agricultors que plantar cotó Bt l'any anterior va triar plantar-lo una altra vegada. Els rendiments han augmentat en un fins a 50 per cent i un insecticida polvorització s'ha reduït la meitat. Índia ha substituït la Xina amb la major superfície de cotó de Bt. Xinesos agricultors de mitjana tenen menys de la meitat tant terra de cotó com l'Índia els agricultors, i la Xina continua portant en el nombre d'agricultors de cultiu del cotó de Bt al 7.1 milions en 2007.

ISAAA estima que 12 milions d'agricultors del món plantats biotec cultius en 2007, amb 11 milions d'aquells que són els agricultors petits i pobres recursos. A més de les a Xina i Índia, un altre 100,000 van ser productors de blat de moro a les Filipines, cotó, productors de blat de moro i soja en Sud-àfrica i els productors en vuit altres països en desenvolupament. L'informe ISAAA cita Banc Mundial de dades que 70 percentatge de les worldÕs persones més pobres són els agricultors petits i pobres recursos i treball rural sense terra que depenen directament o indirectament l'agricultura per ingressos. Varietats de cultius biotecnològics tenen una trajectòria d'augmentar els ingressos pagès per diversos centenars de dòlars l'any que pot ser un 20-40 percentatge d'increment dels ingressos. L'experiència dels agricultors petits i pobres recursos cultiu de blat de moro biotecnològiques per al consum humà a Sud-àfrica ha mostrat augments de rendiment de 25-100 per cent, una millor nutrició de un augment d'alimentació, ingressos addicionals a les comunitats locals i oportunitats per a una major educació infantil.

Ús de cultius biotecnològics en països en desenvolupament continua a ser limitats per la manca de sistemes reguladors que coincideixen amb els coneixements actuals sobre cultius biotecnològics. Més sistemes de regulació van ser dissenyats per deu anys quan biotecnologia era encara a la fase de comercialització primerenca. La tecnologia havia demostrat segur en recerca i desenvolupament als països industrialitzats i en comercialització primerenca, però els governs on preocupats adoptant la nova tecnologia sense local d'assaig i controls reglamentaris. Després de la 12 anys i 1.7 milions d'hectàrees plantats en desenvolupat i els països en desenvolupament la tecnologia ha demostrat ser segurs. La tasca és ara dissenyar sistemes reguladors que són responsables i rigorosos en les capacitats financeres i científiques del recurs limitat dels governs.

A més de la 23 països que plantat cultius biotecnològics en 2007, un altre 29 països han adoptat normes per a la importació per a ús de pinsos i aliments. Això inclou el Japó i la UE, que permet la sembra de blat de moro biotec i les importacions de biotecnologia blat de moro i soja. Els Estats australians de victòria i Nova Gal·les del sud han tret les prohibicions de quatre anys de colza biotec, i està analitzant blat tolerant a la sequera a Austràlia. Brasil ha donat l'aprovació inicial de biotech varietats de blat de moro que poden estar disponibles per a la sembra a la 2008/09 any de producció. Burkina Faso, un cotó produint país a l'Àfrica, Egipte i possiblement Vietnam pot ser la següent per permetre plantacions comercials. Al costat negatiu, Arròs de BT a la Xina que està preparat per a alleujament continua en el procés de regulació. Arròs de biotecnologia tolerant a la sequera pot ser comercialment disponible per 2011 i ha pogut obrir el mercat d'arròs.

Cultius biotecnològics s'han convertit en una part estàndard de l'agricultura de producció en molts països desenvolupats i països en desenvolupament. S'està expandint ús entre els agricultors petits i pobres recursos. Sud-àfrica i Xina han estat primers investigadors i adoptants de la tecnologia. Índia ha avançà ràpidament en els últims anys i ara té assajos de camp en albergínia Bt crescut 2 milions d'agricultors. Brasil ha estat un nouvingut final a biotecnologia, però té el financer i capacitat per oferir grans avenços de la recerca. Aquests països continuarà portant en la segona dècada d'ús comercial de cultius biotecnològics.