Amb la plena implantació de NAFTA entre l'u. i a Mèxic el gener 1, 2008 prenia només un parell de setmanes per un assumpte desafiar el nou entorn de lliure comerç. U. i indústries del sucre mexicans han proposat una Comissió bilateral per gestionar el comerç de sucre entre els dos països. Això podria causar altres grups a Mèxic proposar comerç gestionades per mercaderies oberts lliure comerç el gener com fesols secs, blat de moro i nonfat secs llet, o els alliberats abans com el porc i aus de corral. Treballar a través d'aquest tema correctament ajudarà a evitar més problemes en els propers mesos.

“”Algunes persones en l'u. indústria del sucre han argumentat que la voluntat d'acord bilateral sucre ÒhelpÓ NAFTA implementar. NAFTA doesnÕt necessita ajudar. Va començar el 1994 amb alguns productes bàsics com el sucre donat una transició comerç administrat 15 anys. Tarifes van ser gradualment reduït i accés expandit per donar temps a les indústries i les polítiques del govern d'ajustar al lliure comerç. Ara productes pot moure al nord i Sud a través de la frontera sense aranzels o restriccions de volum de comerç. Hi ha necessitat de més aconseguit comerç.

La qüestió fonamental és que els programes de govern en ambdós països mantenir el preu domèstic de sucre per sobre preus de mercat mundial a través de restriccions d'importació. L'u. produeix sobre 7.7 milions de tones mètriques de valor brut (MTRV) l'any de sucre i límits de les importacions a 1.9 MTRV milions anys més. Mèxic produeix sobre 5.6 MTRV milions per any i els límits de les importacions a 200,000-400,000 MTRV. Aquests programes anteriors a la creació de la NAFTA i, en teoria almenys, ha ha estat reformat en el període de transició de 15 anys d'encaixar en el marc del TLCAN. Els preus nacionals alts resultants s'han portat a l'ús de substituts com xarop de blat de moro alt en fructosa (HFC) i les importacions de sucre que contenen productes com caramels i cereals. Sucre sucre que contenen productes importats a l'u. incrementat de 354,000 valor brut tones (STRV) en 1995 a 1.3 milions de tones en 2007.

Suport per a un acord de comerç administrat en sucre és en part impulsada per preocupacions que HFC d'u. conrea blat de moro groc reemplaçarà quantitats substancials de sucre mexicana en aquell mercat i resultar en sucre exportat a l'u. L'u. i governs mexicans han enfrontat en els últims 10 anys HFC utilitzar a Mèxic, primer quan Mèxic posar un deure antidumping a HFC a 1998 i una altra vegada en 2002 Quan Mèxic posat un 20 percentatge impost sobre begudes que contenen HFC. L'u. va portar un cas contra l'impost a l'OMC que va fallar a favor de l'u. Un conveni bilateral de l'estiu de 2006 proporcionada per una transició al gener 2008.

HFC és un component important de l'u. mercat edulcorant i will probable de ser una part més gran del mercat mexicà. Segons estimacions de l'USDA, any 2006 HFC sobre una base seca pes lliurat per a aliments i begudes d'utilitzar en l'u. va ser 8.7 milions de tones en comparació amb 9.3 milions de tones de sucre refinat en una base de pes sec. Eren de tots els edulcorants de blat de moro lliurats 11.2 milions de tones. Tot u. ús de l'edulcorant, incloent-hi no calòric edulcorants sobre una base de sacarosa equivalents, s'estimava en 26.1 milions de tones. Edulcorants de blat de moro havia sobre 43 per cent dels EUA. mercat d'edulcorant en 2006.

Per a la 2006/07 Màrqueting any USDA calcula el consum de sucre al menjar mexicà 5.4 milions de tones mètriques (. MMT) i consum de HFC 700,000 mètrica tones, amb la majoria dels que utilitzen en la indústria de begudes. USDA estima que 40 percentatge de MexicoÕs edulcorant de begudes és actualment HFC. Si utilitzeu HFC augmentat a 75 per cent dels edulcorants beguda mexicana per 2012, Les estimacions d'USDA que augmentaria HFC utilitzar per 1.5 . MMT.

Ús de HFC i altres edulcorants de blat de moro en l'u. i Mèxic serà impulsat parcialment els seus preus relatives en comparació amb sucre. Segons l'oficina d'estadístiques laborals, l'u. augmentat un índex de preus de productor per edulcorants de blat de moro 80 per cent de l'any natural 2000 a 2007, mentre els EUA refinat. índex de preus de productor de sucre de canya augmentat només 12 per cent. En la 2007-08 U. blat de moro any màrqueting, edulcorants de blat de moro de sortida s'espera que representen 735 milions bushels, 5.6 percentatge de la 13.1 cultiu grapats de milions.

Sota l'acord de comerç administrat HFC vols ser objecte de lliure comerç amb Mèxic i sucre mexicà exporta a l'u. augmentaria per 70 percentatge de qualsevol augment en l'ús de HFC a Mèxic per a la 2008 i 2009 anys de màrqueting i 60 per cent durant els anys següents. Lliurat passat disputes comerç comerç HFC, que s'acosten probablement donarà lloc a desacords més. Qualsevol esforç bilateral per gestionar el comerç de sucre per mantenir els preus per sobre dels nivells mercat fomentarà l'ús de substituts estrets en la EUA. i Mèxic.

NAFTA no és únic en el seu impacte en el corrent de l'u. i/o programes de sucre mexicà. La UE va tractar de córrer un programa sucre diversos països amb alts preus de mercat interns mentre importació i exportació de sucre. Finalment van perdre un cas de comerç WTO en sucre que obligaven les reformes. La UE està tractant de reduir la producció per sobre 25 per cent, reduir el preu de suport de sucre per 36 sís en quatre per cent i dràstica disminució exportacions. Va continuar el comerç administrat en sucre entre Mèxic i els EUA. i l'excés sucre que utilitza per a la producció d'etanol deixarà probablement dos països buscant una altra solució en els anys endavant.

Aquesta aproximació a aconseguit comerç fulles consumidors de l'equació política. Creixement en l'ús de HFC i les importacions de sucre que contenen productes indiquen que els consumidors volen un ventall de fonts alternatives de productes. NAFTA i altres acords de lliure comerç van ser creats per augmentar les oportunitats per als consumidors a prendre decisions i per als productors respondre a les demandes dels consumidors. Continuat comerç administrat en sucre sota NAFTA es nega a consumidors l'oportunitat de triar quins productes per comprar i animar a altres grups de productors a cercar similar gestiona programes de comerç.