Setè any de negociacions comercials política sota la ronda de Doha de l'OMC ha començat. Una primera sessió a Ginebra es passat dues setmanes i dibuixar sobre els progressos realitzats des del passat mes de setembre. La ronda de Doha va començar al novembre 2001 i va ser originalment previst que finalitzessin el Jan 1, 2005. Mentre que les converses han estat massa lents, Tingueu en compte que la Ronda Uruguai va començar a 1986 i l'acord de creació de l'OMC de l'acord General sobre aranzels i no prenia efecte fins a gener 1995.

El president de les negociacions agrícoles, Crawford Falconer de Nova Zelanda, havia vist prou progrés en converses informals en els últims quatre mesos que a desembre 21 publicà quatre documents de treball curt per aclarir el consens en els programes de recolzament interior. Hi ha llenguatge encara entre claudàtors per desacords, però les diferències són estrenyiment. Amb l'expectativa actual dels preus alts va continuar durant els següents anys diversos, programes nacionals són menys crítiques que abans en les converses. Si un acord poden ser resoltes sobre suports domèstics, pot conduir a més esforços en l'accés al mercat que es troba al centre de les converses d'agrícoles.

Falconer va proposar una fórmula per a la reducció de general comerç-distorsionant recolzament interior (OTDS), la mesura més àmplia de recolzament interior. La fórmula per als països desenvolupats seria el corrent màxim agregat mesura de suport (AMS), més 5 per cent del valor mitjà de producció durant els anys de base 1995-2000 per AMS específiques de producte i 5 per cent per AMS no-específic del producte, a més el més alt dels pagaments caixa blava existents o 5 per cent de mitjana 1995-2000 valor de la producció. Països amb OTDS de major que $60 milions de dòlars anuals reduiria els 75-85 per cent; les persones amb $10-60 milions de dòlars per 66-73 per cent; i els països amb menys de $10 milions de dòlars per 50-60 per cent. L'inici dels EUA. Seria OTDS $48.4 milions de dòlars. Una reducció del 66 per cent reduiria a $16.0 milions de dòlars, i un 73 reducció del percentatge $13.1 milions de dòlars. Aquestes xifres van ser acordat per l'u. a l'octubre de 2007. Un terç de la reducció que es produeixen a l'inici de la implantació i l'import restant en passos iguals en cinc anys.

El límit final lligat a la caixa de color ambre AMS proposat per Falconer requeriria l'u. per reduir l'actual $19.1 milions de dòlars per límit l'any per 60 per cent a $7.6 mil milions proposat per l'u. en 2005. Trenta per cent de la reducció que es produeixen a l'aplicació amb l'import restant difondre igualment més de quatre anys. Límits de AMS de producte específic per a l'u. es crearien basat en totals outlays AMS per 1995-2000 i la distribució proporcional de total esmenes 1995-2004. Aquests límits específics del producte són una manera de mantenir països de desplaçament outlays des d'una mercaderia a un altre. Els límits s'imposaran immediatament o més de tres anys. La proposta també es reduiria el 5 per cent del valor de la producció del producte específic de minimis i la no-específica del producte de minimis per 50 per cent o 60 per cent a l'inici de la implementació o en cinc terminis iguals.

La caixa blava continuaria incloure pagaments per a la producció de programes de limitar i incloure pagaments directes, si s'exigeix cap producció i els pagaments es realitzen segons bases fixes i els rendiments. Un consens no ha estat assolit sobre si els Estats membres han de triar per endavant quina categoria d'utilitzar. Suport total no pot excedir 2.5 per cent del valor mitjà total de producció en un suggerits 1995-2000 període base. Pagaments específics del producte es limitats. Pagament podria excedir els límits en la caixa blava amb una reducció permanent corresponent a l'AMS específic del producte.

Els detalls adormir ment dels canvis proposats pel president Falconer formen part del procés normal d'exercici de llengua específica d'un acord comercial. Mentre que aquests canvis, i més que vindran en els propers mesos, són importants, no són el salt endavant necessari per evitar un altre any de frustració. Aquests canvis han d'arribar de les posicions de negociacions dels principals països.

Alguns participants en l'u. debat de política agrària completament no han entès el canvi de política de comerç agrícola fonamental dins de l'OMC. En una entrevista de Dow Jones Newswire al final de 2007 sortint d'USDA director economista Keith Collins referenciats u. els legisladors que han empatat el pensament de política a la 1994 Ronda Uruguai acord en lloc de l'esperit de la ronda de Doha. Aquest és un punt clau. U. els responsables polítics són massa lligat a la Ronda Uruguai marc normatiu que va ser dissenyat com una transició per iniciar el procés de reducció de comerç distorsionant suports domèstics centrant-se en el comerç més distorsionant programes a l'inici de la transició. Això va ser només un començament, no un fi en si mateix. Països estan exigint ara reformes continus mentre l'u. defensa manipular el statu quo.

L'altre “repte de l'esperit de Doha"per a l'u. és l'enllaç suposada entre reducció de suports domèstics i guanyant accés expandit a mercats en altres països. Aquell enllaç no existeix en els plans de joc d'altres negociadors. Programes nacionals eren més ser reduïda amb o sense accés al mercat augment perquè els programes són comerç distorsionant. Accés al mercat augment és el nucli de les negociacions de comerç WTO i és un benefici per a l'exportació i importació països sense considerar cap compensació per a programes de recolzament interior.

Polítiques comercials a l'OMC no estaven destinats a ser estàtic; seguiran canviar com els membres es mou cap al comerç més lliure. President Falconer i els negociadors hauria de felicitar d'empènyer el comerç agrícola agenda política endavant sota circumstàncies difícils. Ara prenedors de decisions en els governs claus com els EUA, UE, L'Índia i Brasil necessiten assegurar-se que el pensament s'alinea amb el "esperit de Doha." Sense que, serà un any més frustrant a les trinxeres de la política de comerç agrícola.