Has fet un de resolution encara? Si jo podria imposar en els líders del món, probablement seria per a un compromís real per la pau a la terra. O potser un final permanent al sistema mètric.

Si hagués d'imposar un que era una mica més realista, No obstant això, Això seria: Concloure la Doha ronda de negociacions comercials de món.

Fins i tot no ha de ser la resolució d'un any nou. Podria ser un regal d'aniversari en canvi: El gener 1, al seu torn, el sistema multilateral de comerç que ha lliurat tant llibertat econòmica i la prosperitat material 60 anys d'edat.

En 1948, als Estats Units i 22 altres països va concloure un tractat que tallen 45,000 separar les tarifes. Els beneficis de l'acord General de comerç i tarifes, com s'anomenava, es va fer tan evident que els pactes posteriors va liberalitzar el comerç encara més i inclou un nombre creixent de països. La ronda d'Uruguai, que va acabar en 1994, implicats 123 Nacions. També va marcar la metamorfosi del GATT en l'organització mundial de comerç. Avui, l'OMC administra les normes del comerç i s'assenta disputes entre països.

Com molts dels 60 anys d'edat, el sistema internacional de comerç pot mirar enrere i somriure al seus molts èxits. Des del naixement de GATT/OMC, comerç mundial ha augmentat per un factor de 27–un èxit increïble que ha construït la riquesa global, elegeixi expandida, i llocs de treball creats gairebé a tot arreu aquesta cara de Corea del nord.

Després de sis dècades, No obstant això, la xarxa s'està desaccelerant. L'actual Doha ronda de negociacions comercials es mou tan aviat com algú que només té chugged una meitat galons de ponx d'ou.

Comerç mundial mateix està en auge. Nord-americà de lliure comerç, casualment que ve en ple vigor el dia de cap, es negocià fora els paràmetres del GATT i l'OMC. Als Estats Units ha colpejat similar s'ocupa de molts altres països, incloent-hi Austràlia, Xile, i Israel. Aquesta tardor, Congrés va aprovar aquest últim, que s'ampliarà oportunitats entre Estats Units i Perú.

Cada un d'aquests acords és que val la pena, però la majoria d'ells són stuffers d'emmagatzematge en comparació amb els grans paquets sota l'arbre de Nadal. WTO xerrades tenen el potencial per beneficiar els milers de milions de persones. Una conclusió interessant ajudaria tothom de futbol mares a Sacramento als agricultors petits recurs a Delhi.

Èxit requerirà una dedicació renovada a la ronda de Doha–promesa d'un any de nou sincer que negociadors superar les seves diferències en 2008.

La catifa actual grederes essencialment als Estats Units, Japó, i Europa contra un grup de les nacions més pobres liderada pel Brasil, Xina, L'Índia, i Sud-àfrica. Als Estats Units i els seus aliats de comerç vol millor accés als consumidors en països en desenvolupament; els països en desenvolupament volen països rics per reduir la seva subvencions agrícoles, que distorsionen els mercats de productes bàsics.

Ambdós costats fer punts vàlids, i no és difícil imaginar un compromís raonable en què tothom dóna una mica i es posa una mica. Tipus de com el Nadal, Vingui a pensar-hi.

Les negociacions es va iniciar 2001, i he estat estancades gairebé des del començament. Ara mateix, la ronda de Doha és moribunda. Tant en tant, Ministre de comerç i comentar els seus desacords. Són com els fans dels Chicago Cubs–van seguir apareixent, però sempre acaba amb la decepció.

Un pessimista podria concloure que l'empresa tot és inútil. Un optimista es veuria l'exemple dels Boston Red Sox, que es va trencar una maledicció llegendari que havia penjat sobre l'equip durant més de 80 anys. Si els Red Sox van poder guanyar dues de les últimes quatre World Series, llavors segurament els membres de la organització mundial del comerç pot acabar la Doha ronda.

Tradicionalment, als Estats Units ha proporcionat un munt de lideratge de la OMC. En el moment, No obstant això, Congrés està escrivint una llei agrícola que és certa violar les normes del comerç internacional–regles que nostre país ja ha acordat seguir. D'altra banda, un nombre de candidats presidencials inquietant sona com protectionists com es barnstorm a través de Iowa i Nou Hampshire.

S'ha dit que les resolucions d'any nou d'anar en un any i de l'altre. Una resolució de lliure comerç podria ser diferent–però no perquè no seria val la pena mantenir. Un èxit rodó de Doha seria un regal que segueix donant.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia.