Agricultors no mereix tot el crèdit. Natura de mares ens va beneir amb el sòl, sol, i la pluja. Les persones que les llavors de subministrament, fertilitzants, i equipament també han ajudat a fer u. l'agricultura el més productiu del món. Aquesta col·lecció de talent és realment el recurs natural més gran en l'agricultura nord-americà.

Fa només unes quantes generacions, la mateixa terra que cultivem avui produït només una fracció del que fa ara. No només les nostres granges als més, tot i que requereixen menys mà d'obra, combustible, i adobs per a produir cada grapats. A la meva granja, l'erosió del sòl ha estat reduït dràsticament. No hi ha cap raó per pensar que aquest augment de la productivitat deixarà. En realitat es pot accelerar.

Que és el que fa el debat d'aliments-contra-combustible anomenat tan frustrating: Es presenta una disjuntiva falsa. No hem de triar una o altra. Podem tenir tots dos.

Cada any, estic sorprès de la nova tecnologia que estigui disponible utilitzar a la meva granja. També és una mica de por si es considera que, Tradicionalment, el problema més gran per als agricultors americans està produint massa! Alts rendiments no significa més ingressos si cau el preu de la collita per excés d'oferta. Tot i que els agricultors han treballat dur per trobar nous usos i mercats per a aquest rendiment addicional, el preu del blat de moro, ajustat a la inflació, ha caigut 75 per cent des de 1974. Des de fa dècades, la necessitat de produir menys més que més ha dominat u. política de granja, amb l'esperança d'impulsar els preus dels productes bàsics. Tots recordem històries i acudits sobre els agricultors "pagats" per no produir.

Gairebé cada dia és possible llegir una altra història culpant l'etanol de preus dels aliments o alguns altre mal. Sí, utilitzant el blat de moro per fer combustible elevarà el preu del blat de moro. Això és exactament per què els agricultors han invertit tan fortament en la producció d'etanol. Preus del blat de moro pot elevar el preu dels aliments, però considera que hi ha per valor de menys d'un cèntim de blat de moro en una caixa de cereal o sis pack de cua. Aliment assequible és sempre una preocupació per a pobre del món, però problemes polítics i socials són un problema molt més gran que el preu. Gra barat no és una solució a la fam al món–programes d'ajuda de EUA fins i tot que regalar aliments són rutinàriament criticat per l'efecte sobre la producció agrícola local i les economies.

El debat "menjar o combustible" se centra sovint en els diversos incentius als fabricants d'etanol. Hi ha dubte que sense producció d'etanol d'incentius en aquest país consumeixen menys blat de moro. Polítiques públiques recolzar i subvencionar fins i tot combustibles produïts a partir de cultius? És un complex tema, però tenir en compte aquests fets simples: El món demana més energia cada any. Oli és cada vegada més difícil i costós d'adquirir. Nostra capacitat per fer energia dels biocombustibles està constantment millorant.

Als Estats Units consumeix sobre 380 milions de galons de benzina per dia. Que és una quantitat enorme en comparació amb la nostra producció diària de sobre 18 milions de galons d'etanol. Però la producció d'etanol gairebé ha duplicat en només els tres darrers anys i més capacitat està ara en construcció. Imaginar què passaria amb el preu i la disponibilitat de gasolina si aquells 18 milions de galons d'etanol van a desaparèixer.

El futur econòmic dels Estats Units es basa en un subministrament fiable d'energia. Podem intentar influir en les nacions sobiranes a seguir enviar-nos del petroli, i espero que les cisternes pot navegar als nostres ports. Que ha de formar part de la nostra política nacional d'energia. Però no pot ignorar la gent amb talent que han fet l'agricultura nord-americà tan increïblement productiu-són un dels recursos més grans del nostre país.

Fan que sigui possible eludir la falsa elecció de menjar o combustible i abraçar la nova realitat dels aliments i el combustible.

John Reifsteck, un agricultor de blat de moro i soja en occidental Champaign County Illinois, és un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org).