L'anunci recent pel govern del Canadà que ells estan demanant un panell d'assentament WTO disputa en la EUA. comerç-distorsionant domèstic agrícoles sona com un registre trencat, però pot ser bo si el cas posa finalment reposar la discussió interminable sobre EUA. política de granja i WTO compliment. Brasil va fer un anunci similar, i es suposa que tots dos casos es gestionaran pel mateix grup. Aquesta és una lluita sobre el passat i té poca connexió amb la granja probable comerç i política política condicions dels propers anys.

Canadà afirma que l'u. ha superat la seva gorra $19.9 mil milions per a la 1999 any de comercialització i $19.1 milions de dòlars durant subsegüents anys de comerç-distorsionant domèstics subvencions agrícoles, millor sap com la mesura agregat de suport (AMS) per a la caixa d'ambre, en 1999, 2000, 2001, 2002, 2004 i 2005. Any de comercialització 2003 s'exclou perquè era un any amb alts preus de mercat, i pagaments de govern van ser significativament inferiors. A principis d'octubre l'u. havia oficialment informat a l'OMC seu AMS anys màrqueting 2002, 2003, 2004 i 2005. Durant els sis anys en qüestió l'AMS segons ha informat l'u. govern va ser per sota del límit anual aplicable.

L'any

Comunicat AMS

L'any

Comunicat AMS

1999

$16.9 milions de dòlars

2002

$ 9.6 milions de dòlars

2000

$16.8 milions de dòlars

2004

$11.6 milions de dòlars

2001

$14.4 milions de dòlars

2005

$12.9 milions de dòlars

Els casos de Canadà i Brasil són arguments més que programes hauria de ser al quadre de color ambre, la categoria de minimis de color ambre i la caixa verda. Caixa verda programes són considerats ser negociar mínimament distorsionar i no un límit. Programes en la categoria de color ambre de minimis no es comptabilitzen a l'AMS per la caixa d'ambre mentre totals menys que 5 per cent del valor de la producció de tots els productes agrícoles bàsics.

Pagaments directes en el 1996 i 2002 factures de granja van ser inclosos en la caixa verda perquè ells són es va desacoblar de plantacions actuals i preus. Aquesta posició va ser anomenada en qüestió per la sentència WTO contra els EUA. en el cotó brasiler cas perquè plantació de fruites i verdures en hectàrees de granja programa queda prohibida la finca té una història de plantar els cultius. Varien de pagaments directes $4.1 milions de dòlars per $6.2 milions de dòlars anuals durant els anys en qüestió i podria posar l'u. sobre la $19.1 milions de dòlars per límit l'any en alguns anys si que eren considerats comerç distorsionant. Pagaments de conservació són també al quadre verd com mínimament comerç distorsionant. Han estat sobre $3 milions de dòlars anuals en els darrers anys.
La caixa d'ambre de minimis categoria inclou als pagaments del programa comptador-cíclica i cultius d'assegurances que podrien interpretar-se com pagaments regulars caixa ambre. Pagaments contra-cíclica van ser més $4 milions de dòlars anuals a 2004 i 2005. Pagaments d'assegurances de cultiu xarxa com informar eren $1.1 mil milions al 2004 i $0.760 mil milions al 2005, però eren $2.9 mil milions al 2002. Els dos anys més difícils que pot ser 1999 i 2000 Quan la caixa ambre AMS era gairebé $17 mil milions cada any, la categoria de minimis ambre caixa de havia acabat $7 milions i decoupled pagaments directes van ser més $5 mil milions cada any.

Una pregunta lògica és què granja als pagaments del programa en 1999 i 2000 tenen a veure amb la política agrícola i comerç en 2007 i els anys endavant. La resposta no és molt; però, disseny de l'OMC procés de resolució de conflictes és mirant cap enrere. Un cas no pot ser presentada fins un impacte del comerç distorsionant subvencions es creu que s'han produït. L'objectiu és evitar que la re-ocurrència de l'impacte en el futur. El preus dels productes bàsics de l'any passat i l'expectativa de continus alts preus als propers anys han fet la probabilitat petita de problemes en els anys endavant.

Això no vol dir que una sentència adversa en el cas no tindria un impacte sobre la política agrícola. Si la final 2007 projecte de llei agrícola manté pagaments directes com ara prevista a la casa va passar factura i el projecte del Senat proposat per la Comissió d'agricultura, un canvi en els pagaments a la caixa de color ambre podria limitar la quantitat de altres pagaments que es podria fer sota qualsevol el nou anual PAC AMS pot estar sota un nou acord WTO. Si els pagaments va a considerar caixa ambre, Congrés podria considerar fer aquells contingent de preu de pagaments per protegir els productors en els anys del renda baixa.

Formació polítiques futures granja basades en casos de WTO de guanyador o perdedor en què va passar fa vuit anys és una mala manera de remodelar u. granja domèstic política o la política d'explotació d'altres països com el Japó o Corea del Sud. Assenyat de martell amb un acord nou de WTO agrícola que proporciona per al comerç més obert amb una visió realista del que és probable que passi en el comerç agrícola en els propers deu anys seria.

El govern canadenc ha dit que sol·licitarà un panell de controvèrsia en el novembre 19, 2007 reunió de la OMC disputa assentament cos. L'u. té dret a demanar que la petició es rebutjaran a aquella reunió. En la reunió següent el desembre 18 Canadà pot sol·licitar una altra vegada el quadre i l'u. no es pot aturar el procés. Una vegada s'escullen els membres del panell, prendrà com a mínim sis o vuit mesos pel panell per recollir informació i emetre un dictamen. Després d'allò, podria haver addicional maniobres que portaria el procés en hora 2009.

Qualsevol cosa que surt del cas serà antecedent per a assentaments de futurs conflictes. El millor que pot esperar és que la sentència és rellevant per al comerç de condicions polítiques i mercat uns quants anys des d'ara i ajuda al moviment continuat cap a més lliure comerç internacional en l'agricultura.