Una dona filipina granja que utilitza la biotecnologia per resoldre els seus reptes de producció en la 1.3 hectàrea finca que va comprar amb el seu estalvi després de la mort del seu marit és la primera beneficiària de l'ofici de Kleckner & Premi d'avanç de la tecnologia. (1 hectàrea = 2.47 hectàrees.) El guardó es va lliurar dimecres, Oct.. 17, durant un pagès-a-Camperol Taula rodona patrocinada per la veritat sobre el comerç i la tecnologia (TATT) a Des Moines.Rosalie Ellasus de San Jacinto, Filipines, no va créixer en una granja. La Ellasus de 48 anys es va casar amb principis de vida, i es va unir a molts dels seus compatriotes treballant a l'estranger, primer com un ajudant domèstica a Singapur i Vancouver, abans de trobar una posició com un executiu del màrqueting. Aquestes experiències va servir bé quan el seu marit va morir en 1995. Treball dur, recerca, i la voluntat de dir als altres sobre les seves experiències en l'agricultura, allow this “corn queen” to tell others a compelling story about how biotechnology gave her the tools to send three sons to college.

Ellasus diu que ella va descobrir que des del principi que les plagues i males herbes van prenent un peatge en la seva guia Michelin, i va fer seu cultius no aptes per a la venda. "Tenim tants rebuigs de compradors. El problema més gran amb el nostre blat de moro era contaminació aflatoxina,"ella va dir:. Insectes perforats petits forats en el blat de moro, proporcionar un entorn per a miques, malalties, i els fongs que produeixen les toxines.

That led her to attend an Integrated Pest Management – Farmers Field School on corn in 2001. Ellasus es va trobar encara més intrigat sobre la ciència i l'habilitat amb l'agricultura durant les 16 setmanes de l'escola. Va començar a canviar les seves pràctiques, i després de veure un camp de blat de moro de Bt de granja de demostració, Ella va fer una demostració de blat de moro en el seu granja comparar convencional de blat de moro Bt.

Va ser l'aparador més concorregudes de tecnologia a la seva ciutat natal. No només va trobar el seu blat de moro ben ser acceptat per les fàbriques de pinsos, també va ser capaç de vendre el seu blat de moro calefactor de biomassa per a producció artesanal local perquè eren impecable i resistent. La seva rendibilitat proporcionada per la tecnologia (es posa una 125% tornar cada any) permès a créixer la seva granja a 6 hectàrees. Aquest tipus d'èxit convèncer altres agricultors de la zona també utilitzar la tecnologia.

Des de llavors, Ellasus has adopted corn “stacked” with both a Bt gene and a gene that makes plants herbicide resistant. That allowed her to reduce cultivation from three times a year to only once—a great savings in labor-intensive hand-weeding. "Jo estava realment convençut que un pagès marginal pot millorar el seu estil de vida només si ella adoptarà biotecnologia,” Ellasus said.

Ellasus, President de la Federació PhilMaize, va ser seleccionat d'un camp de quatre pagesos, nominat per la primera operació de Kleckner & Premi d'avanç de la tecnologia. John Reifsteck, un pagès de Illinois des Champaign County, que serveix a la Junta TATT, diu que ellasus va ser seleccionat perquè "representa el que representa TATT. És un flac favor als agricultors com Rosalie dir que biotecnologia i qüestions comercials són només sobre grans pagesos; those issues affect all farmers.”

"Ara mateix, Estic assegut a la meva combinen envoltat d'ordinadors,” Reifsteck said. "Això és tecnologia que no és transferible a tots els agricultors per qüestions econòmiques. Però la biotecnologia pot ser utilitzat per qualsevol mida o tipus de pagès del món. És una tecnologia molt portàtil i utilitzable. And Rosalie is a great role model to demonstrate this.”

Llegir l'article Vida de cultiu Revista [PDF]