L'audiència Comitè de Finances del Senat recent sobre l'acord de promoció de comerç de Perú-U.S. és un signe encoratjador que el Congrés està avançant completat acords que no han estat votat en. L'acord va ser signat l'abril 2006 i està cobert per la maig 2007 acord sobre treball i medi ambient en els acords de lliure comerç entre l'administració i líders democràtics. President del Comitè Baucus (D -MT) assenyalar en el seu discurs d'obertura, "Per primera vegada en qualsevol acord de comerç, l'acord U.S.-Perú comerç promoció inclou significativa, i plenament exigible, laboral i protecció del medi ambient."

Perú no és un gran mercat amb una població de 29 milions de persones creixent sobre 1.3 per cent per any en una superfície lleugerament inferior a Alaska. Està envoltat de cinc països-Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia i Equador. L'u. té un acord de lliure comerç amb Xile i ha negociat amb Columbia. L'u. és en bons termes amb Brasil, però ha tenses relacions polítiques econòmiques amb Bolívia i Equador. Perú és part d'un nord-americà més gran. esforç per enfortir les relacions econòmiques amb els països del sud d'Amèrica.

Del Perú el PIB va ser $77 mil milions al 2006 en una base de la taxa de canvi oficial i $187 milions de dòlars en paritat de poder adquisitiu (PPP) base, amb el creixement real anual una mitjana de més de 4 per cent per 2002-06. PIB per càpita era $6,600 (PPP), aproximadament la meitat de Xile $12,700, darrere de Brasil a $8,800 i Columbia a $8,600 i superior a l'Equador en $4,500 i de Bolívia $3,100. L'agricultura ha 9 per cent de la força de treball, indústria 18 per cent i serveis 73 per cent. Malgrat un 7 taxa d'atur per cent als voltants de Lima, la capital amb un terç de la població i 60 per cent de la Renda Nacional, hi ha una subocupació generalitzada, amb la meitat de la població viu per sota del llindar de pobresa. Dependència de minerals i Mineria metall sotmet l'economia a girs en els preus de metalls. L'u. comptes per sobre 25 percentatge d'exportacions peruans i 20 per cent de les importacions.. La Comissió de comerç internacional estima que total u. vols augmentar les exportacions a Perú 25 per cent amb l'acord i les importacions per 8 per cent.

Política de comerç agrícola actual és asimètrica. Sobre 99 per cent de les exportacions agrícoles del Perú als EUA, $602 milions any calendari 2006, introduït lliures d'impostos sota la Llei de preferència de comerç Andina de 1991 i la preferència de comerç Andina i drogues eradicació acte de 2002. Aquestes preferències es fan permanents en el nou conveni. Només 2 percentatge de la $209 milions de nord-americà. exportacions agrícoles a Perú introduït lliures d'impostos. Orientat al consumidor productes van representar el 67 per cent de les importacions als EUA, $403 milions, amb $338 milions d'aquell fruites i verdures. Les principals granel mercaderia exportacions eren unroasted cafè a $120 milions i el sucre al $39 milions.
Exporta mercaderia massiva dels EUA. a Perú Totalitzar $112 milions en 2006, 54 per cent del total d'exportacions. Cereals i el cotó eren els líders a $44 milions i $43 milions, respectivament. Les exportacions de blat van ser $151 milions en 2004 i es va negar a $19 milions per 2006 a causa de la forta competència de Canadà i l'Argentina. Exportacions agrícoles intermedis de $57 milions, 27 per cent del total, estaven dirigits per oli de soja a $15 milions i altres olis vegetals a $10 milions. Orientat al consumidor productes van representar la resta 19 per cent de les exportacions, $40 milions. Les vendes de Producte lacti eren $12 milions seguit de menjars de mos a $9 milions.

Sota l'acord sobre 90 per cent dels actuals EUA. les exportacions serà immediatament tarifa gratuïta. Aquests inclouen cotó, blat, soja, farina de soja, oli de soja, cru, carn de boví d'alta qualitat, pomes, peres, préssecs, cireres, ametlles, i els aliments congelats com patates fregides, galetes i productes d'aperitiu. Tarifes el porc s'eliminarà més de cinc a deu anys. Tarifes de cotització (TRQ) es creen per blat de moro, arròs, productes lactis i més 30 altres productes per substituir les tarifes variables (bandes de preu) que pot ser tan alt com WTO del Perú obligat tarifa de 68 per cent. Altres tarifes s'eliminarà fora sobre 2-17 períodes de transició de l'any. TRQs s'ampliarà i disminució de tarifes d'excés de quota sobre 10 anys per la varietat de carns de vedella, blat de moro groc i oli de soja refinat; 12 anys per a la qualitat estàndard de bou; 15 anys de mantega, iogurts i productes làctics; i 17 anys d'arròs, llet en pols, quarts de cama de formatge i pollastre.

Comerç major serà un carrer de dues vies amb l'u. accepting more imports for commodities now protected with TRQ. Processed dairy products will have expanding TRQ for 15 years and cheese and condensed/evaporated milk for 17 anys. The current sugar TRQ of 43,175 mètrica tones (MT) will be increased by 9,000 MT in the first year and then by 180 MT per year in perpetuity. The extra TRQ can only be used in years when Peru has a sugar trade surplus. Organic sugar has a separate annual 2,000 MT TRQ. The 26-percent tariff on beef imports to the U.S. will be phased out over 15 anys.

Peru would continue to recognize the equivalence of the U.S. sistema d'inspecció de carns i totalment obert mercats a u. aus de corral i els productes de tots els Estats. Coherents amb les normes internacionals, Perú permetrà a les importacions de tots els EUA. carn i productes bovins, excepte material d'alt risc. S'establirà un Comitè de SPS per agilitar la resolució de problemes tècnics.

Excepte per a 99 per cent de les exportacions agrícoles del Perú ja entrant en la EUA. Tarifa gratuïta, hi ha res especial sobre l'acord de promoció de comerç de U.S.-Perú. Com molts països en desenvolupament, Perú creada implantar grans aranzels sobre els productes agrícoles en un moment quan s.g. política es va centrar principalment en protegir la producció nacional. Amb una creixent classe mitjana, menors costos de transport i avantatges comparatius a la producció a altres països, s.g. política comercial ha de desenrotllar les barreres proteccionistes del passat. Períodes de transició de fins a 17 anys no són bon economia, però al final, Aquest acord obre mercats i que és bo per a productors i consumidors en ambdós països.