La Comissió del TLCAN, els ministres de comerç dels EUA, Canadà i Mèxic, es va reunir a Vancouver, AC., Canadà d'agost 13-14. Amb desacords greus comerç com u. política del govern nacional per a la producció de blat de moro, el moviment de fustes toves de fusta del Canadà a l'u. i camions mexicans operatiu als EUA, es podria haver perdut en aquells detalls. Hi ha probablement era considerable darrere la discussió de l'escena sobre aquells assumptes, però la declaració conjunta després de la reunió va mostrar que els ministres de comerç centrat en oportunitats de futurs en comptes de desacords del present.

El punt clau de la declaració de pàgina quatre era establerts en el paràgraf quart, "Ens cal aprofitar el nostre èxit inicial, i continuar enfortir la nostra competitivitat regional amb una visió no només de comerç intra-NEFTA, "però considerant altres regions com possibles destinacions per a les nostres exportacions i una font important de les importacions. En els paràgrafs següents es fan referències a "una forta i competitiva nord-americà plataforma" i facilitar el comerç en determinades indústries "per tal de fomentar més fort, més competitius cadenes de valor nord-americà." Van identificar quatre sectors productius per donar atenció addicional: porcina, acer, electrònica de consum i productes químics.

NAFTA ja ha aconseguit la primera missió de la reducció de barreres comercials per augmentar el comerç entre els tres països. Canadà va ser el mercat número u d'exportació de béns procedents de l'u. en 2006 a $230.7 milions i l'importador número u a l'u. a $302.4 milions de dòlars. Alguns vols criticar el dèficit de $71.8 milions de dòlars, però que és petit, tenint en compte que l'u. té deu vegades més persones com a Canadà. Mèxic va ser el mercat d'exportació de número dos de béns procedents de l'u. a $134.0 milions i l'importador número tres a l'u. a $198.3 milions de dòlars. L'u. dèficit comercial amb Mèxic va ser $64.3 milions de dòlars. Van representar el nostres dos socis del TLCAN 35.6 per cent dels EUA. exportacions, 26.9 per cent de les importacions i 16.2 per cent dels EUA. dèficit comercial.

Els nombres són igualment forts del comerç agrícola. Canadà va ser el mercat d'exportació número u per u. productes en 2006 a $12.0 milions de dòlars, 16.8 per cent dels EUA. exportacions agrícoles, l'importador número u en la EUA. a $13.4 milions de dòlars, 20.6 per cent de les importacions agrícoles. Mèxic va ser el número dos mercat nord-americà. exportacions agrícoles a $10.9 milions de dòlars, 15.2 per cent de les exportacions i l'importador de número dos de productes agrícoles en la EUA. a $9.4 milions de dòlars, 14.4 per cent de les importacions.. Els dos països junts havia $22.9 milions de dòlars de les exportacions agrícoles dels EUA, 32.1 per cent dels EUA. exportacions, i $22.8 milions de dòlars de les importacions a EUA, 35.0 per cent de les importacions..

Això no significa que totes les indústries en tots tres països van participar igualment en augment comerç. Integració de cadenes de subministrament a través de tres països significa que cada país s'ha convertit en més especialitzat on tenen el major avantatge comparatiu i aconsegueix els beneficis econòmics de cadenes de subministrament més eficients. L'objectiu ara és permetre aquestes cadenes de valor més brusc per competir millor amb la resta del món.

La Comissió ha acordat "dur a terme una anàlisi dels acords de lliure comerç que cada país ha negociat amb posterioritat a la NAFTA, començant amb les de l'hemisferi occidental. Aquest treball es centrarà en identificar específics, diferències significatives entre acords, especialment aquells relacionats amb la facilitació del comerç i transparència." La Comissió reconeix que un acord de lliure comerç individuals (TLC) és part d'un procés d'obertura gran mercat que consta de dues parts: reduccions de tarifes i altres d'importació restriccions i canviant procediments de negociació i crear transparència que alleuja la físiques flux de comerç a través de fronteres. Establir les taxes aranzelàries baix és una pèrdua de temps si no aranzelàries qüestions continuen restringir els fluxos comercials.

La importància del comerç agrícola s'observa en la decisió de tenir porcina com una de les quatre primeres indústries de donar atenció addicional. Ordre del dia dels ministres de la NAFTA per la porcina indústria "inclou desenvolupar enfocaments coordinades per normes, normes i objectius d'actuació, evitant retards de frontera i compartir la investigació". També acceptaven explorar "un ratio predictible, coordinat resposta a Amèrica del nord en cas d'un brot de malalties relacionades amb porcina". Això vol dir que va ser après una lliçó de l'esclat de l'EEB el bestiar.

La indústria porcina a Amèrica del Nord és ja molt integrat segons una anàlisi "NAFTA al 13: Implementació s'acosta als acabament"per Steven Zanhiser del servei de recerca econòmica de USDA. Porcs canadencs ara representen 8 per cent dels porcs sacrificats en l'u. en comparació amb 1 per cent abans de Canadà-EUA. Acord de lliure comerç va començar a 1989. Importacions de porc mexicans van representar el 28 per cent del consum de porc Mexicana de 2006, en comparació amb 6 per cent en 1996, tot i que ha augmentat la producció de carn de porc a Mèxic per 30 per cent des de l'inici del TLCAN. L'augment de les importacions portar a acusacions de productors mexicans d'abocadors per l'u. Mèxic és ja un proveïdor important de porc al Japó.

Si les indústries com porcina, acer, electrònica de consum i productes químics permeten mercat obliga a crear cadenes de valor nord-americà més competitives, estaran millor preparats per fer front a la competència en altres mercats. Treballadors i consumidors als EUA, Canadà i Mèxic es beneficiaran de la major eficiència econòmica i el creixement de treball que es traduirà.

La declaració de Vancouver ha rebut poca atenció per l'u. mitjans de comunicació. El Presidents dels EUA. i Mèxic i el primer ministre del Canadà es reuneixen a la Cimera de líders de nord-americans d'agost 20-21 a Montebello, Quebec, Canadà. Que serà una oportunitat excel·lent perquè els tres líders públicament reforçar la declaració de Vancouver.