El 8 de juny el govern de Canadà demana que una organització mundial del comerç (OMC) panell d'assentament disputa s'assentaran sobre la qüestió de la u. subvencions agrícoles. Poc més d'un mes abans en 2 de maig havia anunciaven que seria portat acció més llunyana en un procediment de liquidació de conflictes anteriors sobre u. subvencions de blat de moro com a mínim fins que al final de l'any mentre que la ronda de Doha de xerrades de comerç va continuar. Perseguir un ampli cas contra u. política de granja probablement farà poc per fer front a les preocupacions específiques dels productors de blat de moro canadenc.

Al gener d'enguany, el govern canadenc va demanar consultes amb l'u. afirmant que u. subvencions de blat de moro estan causant greus lesions als productors de blat de moro canadenc, U. garanties de crèdit d'exportació van ser subsidis d'exportació il·legal i u. totals subvencions agrícoles domèstics ha superat l'u. límit d'ambre caixa de $19.1 milions de dòlars l'any. Altres membres WTO com la UE, Argentina, Brasil, Nicaragua i Tailàndia es van unir com a tercers interessats. Canadà ara ha demanat que un panell d'assentament disputa considerar les qüestions de crèdits d'exportació i sobrepassar els límits de subvenció caixa ambre, però no la pregunta de dany a canadenc de blat de moro productors. El cas s'ha transformat d'un centrat en el comerç de blat de moro dels EUA-Canadà a un cas més general en la EUA. polítiques de granja.

Dos dels arguments subvenció són outgrowths d'un cas de cotó brasiler WTO contra els EUA. Arxivat a setembre 2002. El setembre 2004 Sentència WTO determinat que u. exportació de programes de crèdit van ser subsidis d'exportació per a totes les mercaderies no llistats en la WTO acord i producció flexibilitat contracte pagaments sota la 1996 granja bill i pagaments directes en el 2002 projecte de llei agrícola van no ser plenament es va desacoblar de producció i no es va classificar per a l'estat WTO caixa verda. L'OMC és ara revisar a petició del Brasil si l'u. ha complert amb els requisits de la sentència. El procés d'assentament de conflictes en l'agricultura és prou nou que no se sap què és acceptable compliment una decisió ampli com el cas de cotó brasiler.

Canvis en la EUA. exportació crèdit programes s'han discutit en les converses WTO. L'u. és probable que s'ajusten a qualssevol canvis són obligatoris. Alguns participants en el debat de factura granja han reconegut que els canvis en la plantació de restriccions en fruites i verdures poden necessitar d'abordar.

Donat que moltes de les qüestions específiques plantejades en el cas canadenc ja estan en joc a les xerrades WTO i en l'u. debat de política de projecte de llei de granja, per què tenen un altre cas WTO ara. Una resposta evident és que el cas és bona política entre els productors de blat de moro al Canadà. La sol·licitud de gener per consultes a l'OMC va ser a conseqüència d'esforços en 2005 els productors de blat de moro canadenc per obtenir un alleujament legislació canadenca que va acabar en un plafó de comerç canadenc rebutjant els seus arguments.

Amb el Congrés, enmig d'escriure un nou projecte de llei agrícola i major comerç Nacions recollint més tard aquest mes per treballar en un acord WTO, ara és un bon moment per mantenir el foc encès contra u. polítiques de granja. L'OMC pot governar tan aviat com u de juliol. compliment de les sentències en el cas de cotó brasiler. Independentment del resultat, el debat es posaran a.

Una altra raó per impulsa ara és que les circumstàncies del cas són cada notícia vella. Les dades sobre l'u. superar el límit d'ambre caixa són per a 1999 a través de 2005, excepte per a 2003 Quan eren inferiors a causa de preus de mercat més alts pagaments. Amb tot el món increments en la producció d'etanol i el biodièsel, preus de mercat és probables que sigui més alta en els anys endavant que en els anys de les poblacions grans carryover de 1999 a través de 2002 causats per una cadena d'anys bona collita. Encara que Canadà guanyaria un cas que podria ser finalment va decidir en 2009, Quina rellevància vols que tenen programes de granja per a la 2010 cultius? La naturalesa mirant cap enrere de casos WTO no funciona bé en un món ràpidament canviant les condicions econòmiques.

Canadà podria guanyar el cas, però no tenen un canvi en les condicions del mercat pels seus productors de blat de moro. L'u. produeix sobre 40 per cent de la producció de blat de moro anual del món, bàsicament el mateix percentatge 25 fa anys. U. té una mitjana de producció sobre 11 bushels mil milions anuals en els últims anys en comparació amb la producció canadenca de 370 milions bushels l'any. Importacions canadenc de blat de moro dels EUA. una mitjana de 81 milions bushels anuals en els últims quatre anys. Amb una vora oberta entre l'u. i Canadà sota del TLCAN, és fàcil veure que la producció de blat de moro en l'u. conduirà el preu del blat de moro en l'u. i Canadà. L'actual alta u. causada per la demanda creixent de preus de blat de moro també han augmentat els preus del blat de moro al Canadà. Com a resultat, Hectàrees de blat de moro canadenc menja gra s'espera incrementar els 28 per cent aquest any a 3.5 milions d'hectàrees i les importacions dels EUA. s'espera a disminuir en 22 per cent de la mitjana de quatre anys per 63 milions bushels.

Amb o sense nord-americà. programes de la granja, Productors de blat de moro canadenc es ser colpejat per canviar les condicions de la demanda i en l'u. mercat de blat de moro. L'única manera d'evitar allò és erigir barreres comercials contra u. importacions de blat de moro amb un impost d'importació variable per proporcionar gestió de govern dels preus del blat de moro. Els règims han demostrat ser perjudicials als productors d'altres productes agrícoles que utilitzen el blat de moro i vendre productes en els mercats mundials.

Canadà, Mèxic i els EUA. ha d'augmentar els esforços per treballar en el marc NAFTA comptar amb polítiques de granja a cada país, que són més compatibles per reduir el potencial de les distorsions comercials. Un avantatge important per a qualsevol comerç d'acord és en que permet productors amb el major avantatge comparativa per al subministrament als consumidors en tota la zona d'acord. Productors en els altres països han seves inquietuds particulars dirigides per polítiques nacionals que no distorsionen els fluxos comercials.