Encara Panamà és més que un passadís–és un país d'alguns 3 milions de persones. La Panamanians no només operar del canal, també comprar i vendre béns amb la resta del món.

En les properes setmanes, Congrés té una oportunitat única per ampliar el comerç amb Panamà i Perú per passar un parell d'acords de comerç lliure que millorarà l'u. Economia i estrènyer llaços a Amèrica Llatina. Si Washington s'aprova aquestes ofertes, també enviarà una forta senyal a la resta del món que que no ha abandonat els esforços per reduir les barreres artificials a l'intercanvi internacional de béns i serveis.

Comerç amb Panamà és val la actualment més de $2 milions de dòlars l'any, amb American exporta comptabilitat per sobre 85 per cent de. Els mitjans de comunicació ocasionalment aconsegueix compendre més desequilibris anomenat comerç, com si l'objectiu de lliure comerç van derrotar a un altre país en lloc de treballar amb ell per al benefici mutu. Encara és difícil mirar aquestes xifres, en el qual els Estats Units gaudeix d'un superàvit comercial massiva amb Panamà, i no arribar a la conclusió que es tracta d'una associació econòmica pot permetre ampliar.

Els agricultors en particular tenen molt a guanyar des de l'acord de lliure comerç. Immediatament, més de la meitat de les nostres exportacions agrícoles experimentaria accés lliure d'impostos als consumidors panameny. Productes com la soja, blat, cotó, majoria de les fruites fresques, galls dindi congelat tot, i qualitat de carn es podia vendre a Panamà sense primer haver de pagar tarifes.

Altres elements beneficiaria d'una tarifa reduïda. Aquests inclouen el porc, blat de moro, arròs, i la majoria dels productes de tomàquet. En 15 anys, pràcticament totes les tarifes s'esvaeixen.

Per aprovar l'acord de comerç, Congrés va posar als Estats Units sanejada durant molts anys venir–especialment si es empeny també plans de modernització del Canal de Panamà amb un tercer joc de rescloses que pot acomodar la pròxima generació de vaixells contenidors.

Perú és un país considerablement més gran que Panamà, amb més de 26 milions de persones viuen en les seves muntanyes o en les seves vores. En 2005, el nostre comerç amb Perú valia sobre $7.4 milions de dòlars. U. les exportacions van representar sobre $2.3 milions de dòlars d'aquest total.

Una vegada més, Grangers americans veuran les oportunitats d'ampliar immediatament si el Congrés dels Diputats aprova l'acord. Dos terços dels productes agrícoles vols accedir a mercats peruans afrontar tarifes. Aquests inclouen carn de qualitat, cotó, soja, i blat. Moltes fruites i verdures, com les pomes, cireres, préssecs, i peres, vols guanyar l'entrada lliure d'impostos, així. Aliments processats, des de les galetes a congelats patates fregides, també veuria barreres treguin completament.

D'altra banda, tots els restants obstacles als EUA. les exportacions agrícoles seria totalment eliminats en 17 anys.

Perquè a Panamà i Perú són ambdós països en desenvolupament, estan fer enormes guanys econòmics en el futur pròxim. Mentre creixen més rics, els consumidors podran millor compra u. productes. Aquests acords comercials s'assegurarà que tenen l'oportunitat de comprar béns i serveis que són de fet-en-Amèrica. L'estratègia combina molt bé amb els esforços del secretari del tresor Henry Paulson per millorar el clima de negocis llatinoamericanes per assegurar-se d'ajut ajudar els empresaris.

Finalment, hi ha un angle de seguretat nacional. Home veneçolà Hugo Chávez, un dels líders més virulently anti-americana a l'escenari del món, m'agradaria ampliar la seva influència a Panamà i Perú. Fa un any, de fet, un home que vols han valorat positivament l'oportunitat de convertir-se en titella de Chavez a Lima va acabar segon en les eleccions presidencials del Perú.

Una de les millors maneres de contrarestar la influència negativa del Chavez és construir llaços econòmics a països de la regió. Aquesta és una raó per què l'acord de lliure comerç colombià és fonamental, així.

Però el Congrés gairebé naturalment no considerar qualsevol altre acord comercial sense primera consideració donant a les ofertes amb Panamà i Perú. Pel bé de l'u. l'economia en generals i americans agricultors en particular, ambdós mereixen passar tan aviat com sigui possible.

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en col. laboració amb el seu germà a la seva granja familiar. Tim va viatjar a Panamà a principis 2007 i és membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org