Comerç internacional es tradueix en una major creixement econòmic i millora estàndards de vida. Com el procés polític debats les negociacions Doha ronda d'OMC i l'extensió de la promoció de comerç autoritat a negociar acords comercials i Congrés votar-los sense modificacions, és important tenir en compte per què comerç productors i consumidors.

Actual president de la Reserva Federal Junta Ben Bernanke, al març de 2004 en un discurs a la Universitat Duke va dir, "Argument de l'economista per lliure comerç és desarmant simple. Comerç és beneficiós perquè facilita la divisió del treball, permetent que cada persona s'especialitzen en el tipus de producció que ell o ella és relativament més eficient. En el nivell més bàsic, un món en el qual cada persona produeix tot el que ell o ella consumit seria primitiu fet, com cap persona o família en aïllament podria produir més d'uns rudimentaris béns i serveis."

Per entendre aquest punt hem de mirar que la meitat del món 6.5 milions d'habitants que viuen a menys de $2 per dia. Per millorar la seva qualitat de vida que necessiten passar menys temps a produir béns directament consumeixen i més temps produint béns i serveis que es pot comerciar amb altres persones per a elements que no pot eficaçment produeixen ells mateixos. És per això que la ronda de Doha de xerrades WTO s'etiqueta com "desenvolupament rodona." Adquisitiu dels consumidors augmenta amb el comerç com fa els ingressos productors que utilitzen els béns importats i/o matèries per produir una sortida més a baix per costos unitaris.

Va continuar en el seu discurs de Bernanke, "En canvi, Si cada persona es concentra en uns pocs activitats, economies d'escala i el desenvolupament d'habilitats especialitzades permeten la producció ser molt més eficients. Així, Si cada un de nosaltres es centra els esforços en uns pocs tipus de producció i oficis llavors la nostra producció amb altres, podrem gaudir d'una molt més variat i abundant oferta de béns i serveis que ens podria si cada persona es va mantenir una unitat econòmica aïllades. D'altra banda, specialization tends to encourage innovation and hence promotes dynamism and growth as well as efficiency.” Workers in high income countries produce goods and services they do not consume and trade in the marketplace for other products they value.

Comerç crea competició que provoca als productors a buscar contínuament formes de més augmentar l'eficiència. Agricultors de soja en l'u. estan constantment innovant perquè volen estar un pas per davant els productors brasileres i argentines que competeixen amb ells en el mercat xinès 34 tona mètrica milions de soja importats i productes. El mateix és cert per a u. productors de vi que va competir amb els francesos per venda $470 milions de vi a la UE mercat a 2006, mentre que competeixen en la EUA. mercat amb $761 milions de vi d'Austràlia.

Aquest augment de la competència del comerç internacional deixa algunes empreses i treballadors econòmicament menys segur del que seria sense la major competència. Però, Això és cert de qualsevol mercat domèstic, on la competència és autoritzades a operar. Segons Robert Thompson, Catedràtic d'economia agrícola a la Universitat de Illinois escrivint en la marxa 2007 Butlletí de Reserva Federal de Chicago, "Cada tres mesos sobre 7 milions de nord-Americans canviar de feina, i més 400,000 nous llocs de treball són creats als Estats Units." Una nova botiga de menjar a la ciutat fa que totes les botigues existents i dels treballadors en aquestes botigues menys segur com fa una nova firma que trucking o una carn de nova planta de tractament de.

Treballadors són també consumidors que es beneficien de preus més baixos per als béns i serveis que adquireixi. Són més adinerat quan disminueix el cost de la roba interior 10 per cent a causa del augment de comerç o quan la qualitat dels cotxes puja mentre que el preu es manté sense canvis. Si tots els béns i serveis costarà el mateix en tots els països, no hi hauria cap oportunitats per al comerç. Els preus varien a causa de la disponibilitat de recursos naturals, el grau de desenvolupament econòmic en un país i l'import d'inversió en sectors específics.

Canvis de posició competitiva d'un país com el desenvolupament econòmic es produeix. Com assenyala Professor Thompson, "Com dels sectors de treball intensiu es mou aprofitar-se del treball més barat en un altre lloc, they leave behind a significant reduction in poverty in each country they depart.” Over the last 50 anys intensius baixa remuneració corneta que van ser al Japó en els anys 1950 i 1960 va anar a Taiwan i Corea en la dècada de 1970 i 1980 i des de llavors s'han traslladat a altres països de salari inferiors a Àsia. Aquelles feines deixar aquells països perquè a més ben pagats llocs de treball van ser generada per desenvolupament econòmic.

Els arguments contra augment comerç internacional més apropiadament es caracteritzen com a argument contra la innovació i el canvi de mercat. Si innovació és dolent ja que fa que el canvi i precarietat econòmica, llavors ens hauria de tancar tots els esforços d'investigació i desenvolupament en l'u.

Perquè el comerç és una relació de suma positiu, fer les adaptacions a provocat pel comerç més lliure condueix a un resultat millor per a tothom, incloent-hi aquells perdre temporalment llocs de treball. Com a Professor Thompson posa, "Teoria econòmica ens diu que quan es produeix la liberalització del comerç, els guanys de la guanyadors superar les pèrdues dels perdedors, i el país en el seu conjunt acaba millor. Diu no que hi ha cap perdedors, però ho dic perquè els guanys de la guanyadors superar les pèrdues dels perdedors, it should be possible to compensate the losers for their losses and still end up with a net gain to society as a whole.” Increased international trade is an opportunity to improve current economic outcomes of workers and consumers and foster innovation and market growth for years to come.