Algun tipus d'assistència d'ajust addicional de comerç formarà part de cap esforç per la Cambra i el Senat d'aprovar una ampliació de l'autoritat de promoció de comerç (APT) per al President a enviar acords comercials al Congrés per una votació sense modificacions. Comerç ajustament ajut per als agricultors (TAAF) per als anys fiscals (FY) 2003-2007 va ser inclosa en la llei del comerç de 2002 que autoritza l'apt actual.

El programa actual és modesta en que els pagaments es limiten a $10,000 per sol? licitant per any per a tots els pagaments TAAF i més limitada per una $65,000 per límit l'any en totals pagaments sota el programa de contra-cíclica de granja i les TAAF. Cobreix productors de mercaderies crus greument afectats per la competència d'importació "de productes competitius o com" basat en els EUA. Harmonitzada horari de tarifa. Productors també qualifiquen per a assistència tècnica d'oficines locals de servei d'extensió USDA per produir productes alternatius.

Com a mínim tres cultivadors afectats són necessaris per presentar una petició al servei agrícoles estrangers (FAS) de l'USDA en nom de tots els productors. Els productors poden presentar pròpia petició o pot presentar una associació de productor per a ells. Una petició pot aplicar a tot el territori, una regió o un estat. L'aplicació ha de mostrar que el preu mitjà de mercat per a l'any de comercialització més recent va ser 80 per cent o menys de la mitjana durant els anteriors cinc anys màrqueting. FAS cal també establir que les importacions "contribuït important" a la disminució de preus de mercat. Les peticions es recullen entre agost 15 i gener 31 per als pagaments anuals que desemboca al setembre 30.

La petició de certificació és només dues pàgines. Inclou informació sobre els productors de presentació de la petició i la mida de l'àrea afectades. Són dades de preu de la National Agricultural Statistics Service si està disponible. Inclou una secció per a la "base per a la sol·licitud d'assistència d'ajust".

Si una petició està certificat per FAS, pagaments són iguals a la meitat de la diferència entre el preu de mercat per a l'any i 80 per cent de la mitjana de preu durant els últims cinc anys i pot ser menys si el programa finançament és insuficient per cobrir totes les peticions. Productors de la zona definida han 90 dies després una petició està certificat per sol·licitar beneficis a l'oficina de Farm servei agència local. Productors han de tenir un descens en els ingressos agraris, l'aqüicultura o la pesca i la mitjana ajustada ingressos bruts de menys de $2.5 milions l'any. Una nova petició pot ser presentada en els anys successius si les importacions augmenten i comercialitzar sota preus d'estada 80 per cent de la mitjana de cinc anys.

Segons la informació a la web de la FAS, en FY 2004, el primer any del programa, 25 peticions que van ser presentades i 12 d'aquells acrediti. Peticions de gambes i peix més sovint van ser presentades i la més certificats. En FY 2005, 22 peticions que van ser presentades i 16 d'aquells acrediti. Gambetes i peix implicat amb la majoria peticions presentades i certificats. En FY 2006, 21 peticions que van ser presentades, però només quatre acrediti. Gambetes i peix va la llista amb nou peticions, però els nou van ser rebutjades. Les peticions de quatre certificat alvocats inclòs de Florida, dracs d'Indiana i dues peticions de raïm Concord – una de Washington i una altra de Michigan.

El Departament de comerç gestiona un programa d'assistència per a fabricants que ofereix una 50-50 programa d'acció cost per consultors, enginyers, dissenyadors o experts de la indústria per millorar la posició competitiva dels fabricants afectats importació. El Departament de treball ofereix serveis per a treballadors que inclouen suport als ingressos, bonificacions de reubicació, bonificacions de cerca de feina, una cobertura de salut impostos crèdit i reciclatge. Sobre 120,000 treballadors van participar en el programa en FY 2006.

FY proposada de l'administració 2008 Pressupost de l'USDA no inclouen el finançament per al programa TAAF. Segons resum de pressupost de l'USDA, el Departament va fer una PART (Programa eina de qualificació d'avaluació) revisió de les TAAF i va rebre l'índex més baix possible de "Resultats no demostrat" perquè no hi havia suficient informació d'actuació per avaluar si el programa ha aconseguit objectius. El programa està actualment autoritzat a no més de $90 milions l'any, però només $4 milions es va dedicar a FY 2006, $21 milions en FY 2005 i $16 milions en FY 2004.

El desembre del 2006 la responsabilitat governamental Office va publicar un informe el comerç ajustament ajut per al programa d'agricultors. Van trobar que els productors tingut dificultats per complir amb el requisit del programa. De la 101 peticions d ', 64 van ser completa i oportuna i 34 d'aquells acrediti. El nombre de peticions de declinà la meitat de 2004 a 2006, mentre que el nombre de peticions negat duplicat a causa de la necessitat de demostrar una 20 per cent de disminució en preus i l'augment continuat de les importacions. A partir del final de FY 2006, sobre 13,000 productors havia rebut assistència tècnica i 8,000 havia rebut els pagaments en efectiu. Els pagaments en efectiu mediana escassejaven com a $1,600 en FY 2004 i $2,500 en FY 2005. Salmó i gambes agricultors rebudes sobre 90 per cent de la quota en els dos anys. USDA considera la necessitat de demostrar que una reducció de la renda agrària total xarxa pot mantenir alguns productors de rebre pagaments.

Alguns productors de productes agrícoles crus quedarà fora de la posició en el mercat com la disminució de les barreres comercials, i un programa d'assistència és part del procés polític d'obtenir els beneficis econòmics de comerç més lliure. El programa actual amb el seu benefici baix gorra i han de mostrar continuar augmenta en importacions i preus més baixos mercat ha estat limitat beneficiós per a la majoria dels agricultors i ramaders. Congrés tindrà la difícil tasca de dissenyar un programa que proporciona ajuda transitori per als productors que han perdut ingressos significatius sense afluixar les normes fins al punt que productors que han patit només menors dislocacions financers rebre pagaments substancials.