Atenció dels mitjans en els preus de blat de moro i truites a Mèxic ha disminuït, però poc ha canviat en Economia i polítiques públiques de la producció de blat de moro a Mèxic. El gener 1, 2008 NAFTA s'implementarà totalment i lliure comerç de blat de moro es produiran entre els tres països, i funcionaris de govern dels tres països cal estar preparat per fer front a la crisi pròxima en el comerç de blat de moro.

Mèxic té problemes polítics i econòmics molt real en el tracte amb el comerç de blat de moro amb l'u. Blat de moro ha estat un element bàsic de la dieta mexicana durant segles, gran part de la mateixa manera que l'arròs ha estat de Japó i Corea. La diferència és que el Japó i Corea han aconseguit un alt nivell de desenvolupament econòmic i producció d'arròs és una petita activitat econòmica. Això no és cert a Mèxic.

Segons les estimacions per a 2003 el servei de recerca econòmica de l'USDA, sobre 20 per cent de la població econòmicament activa a Mèxic està involucrat en l'agricultura, en comparació amb 1.9 per cent en l'u. i 2.1 per cent al Canadà. Producció agrícola en percentatge del PIB total és 3.7 per cent a Mèxic, 2.2 percentatge al Canadà i 1.0 per cent en l'u. Sortida per persona a l'agricultura és $2,700 a Mèxic, $40,000 per a l'u. i $48,600 Canadà. Ajustos econòmics en la producció de blat de moro mexicans tenen molt més gran ripples econòmics i polítics que més desenvolupat països.

Els informes d'estrangers servei agrari d'USDA que Mèxic importacions sobre 6-7 milions de tones mètriques (. MMT) de blat de moro cada any, gairebé tot això dels EUA. i gairebé tot groc de blat de moro s'utilitza per a pinsos de ramaderia i avicultura i tramitació. Agricultors mexicans produir sobre 21-22 . MMT de blat de moro l'any, principalment blanc blat de moro al consum humà, però uns 3-4 . MMT s'utilitzen per a l'alimentació del bestiar. Subministraments de blat de moro blanc eren prou grans l'any passat que estava considerant com a mínim una empresa construint una planta d'etanol per abastir el mercat de Califòrnia.

El període de 15 anys de transició sota NAFTA requereix Mèxic permetre una quantitat creixent de blat de moro per entrar dels EUA. Tarifa gratuïta sota una quota tarifa tarifa (TRQ) que va augmentar a 3.7 . MMT per 2007. Mèxic pot imposar un aranzel a dalt de blat de moro quotes, però ha optat per tenir una tarifa de només 1-2 per cent en blat de moro groc en els darrers anys. El govern mexicà va optar també per tenir una tarifa de només 2-3 per cent el blat de moro blanc fins que el Congrés mexicà requereix la imposició de la tarifa màxima permesa de 72.6 per cent per 2004, 54.5 per cent per 2005, 36.3 per cent per 2006 i 18.1 per cent per 2007. Es poden importar blat de moro resolta sense una tarifa o altres normatives i les importacions han crescut a sobre 2 . MMT en els darrers anys. El 23 de gener el govern mexicà va anunciar una TRQ unilateral addicional 1.3 . MMT. Blat de moro blanc va ser assignat 450,000 . MMT del blat de moro groc i TRQ 850,000 . MMT.

El recent augment en el preu del blat de moro en tots tres països del TLCAN en realitat pot resultar en una transició suau de lliure comerç de blat de moro en 2008. Preus més alts de blat de moro mexicà millorarà els ingressos per als agricultors mexicans, als agricultors comercial i limitada de recursos, i estimular l'augment de la producció. Si aquests preus més alts provocarà un canvi en els programes de suport granja mexicana és incert. La forta demanda de blat de moro en la EUA. per l'etanol plantes disminuirà el potencial per a u. els agricultors per augmentar la producció de blat de moro blanc per competir amb mexicà blanca de blat de moro. L'inconvenient és que el govern mexicà haurà un pla a llarg termini per ajudar els baixos ingressos gent pagar per productes de blat de moro basat.

Grups polítics a Mèxic que van instar renegociació de NAFTA davant la preocupació que els agricultors mexicans es posen fora del negoci pel nord-americà barats. blat de moro estan ara pressionant renegociació perquè l'u. està provocant els alts preus dels aliments a Mèxic. Amb o sense NAFTA Mèxic no paret mateixa dels efectes de les forces del mercat fora del país. L'evidència econòmica del passat 50 anys Mostra que econòmica i polítiques comercials han de ser prou flexibles per adaptar-se a les forces del mercat exterior.

Una lliçó evident de les reaccions recents en el mercat mexicà de blat de moro és que un període de 15 anys de transició és sense valor quan els governs i les indústries no fan preparatius per a la terminació de l'època de transició. Mèxic és no més disposat a acceptar el lliure comerç de blat de moro que l'u. és acceptar el comerç lliure a sucre. El mateix és cert de porc quan va acabar el període de deu anys de transició el gener 1, 2003. Productors de porc en ambdós països van ser segurs que el porc de l'altre país podria causar un dany irreparable.

El comerç de blat de moro en els països de la NAFTA és un bon exemple de per què el lliure comerç és tan important i per què és tan difícil d'aconseguir. Basa en tipus de clima i sòl l'u. naturalment té un avantatge comparatiu en la producció de blat de moro. Mentre que part de la producció de blat de moro es produirà en tots tres països amb o sense TLCAN, els consumidors a Mèxic i Canadà tenen molt a guanyar per l'accés nord-americà. blat de moro. Mentre que poc de la importació de blat de moro es consumeix directament, U. blat de moro s'utilitza per alimentar el bestiar i aviram en ambdós països i en el processament de midó i altres productes.

Els beneficis del consum de lliure comerç de blat de moro són eclipsada pels problemes polítics real de com u. subvencions per als productors de blat de moro pot afectar el potencial per a la producció de blat de moro un augment del Canadà i el desig del govern mexicà per protegir els productors de blat de moro recurs limitat de preus baixos de blat de moro i els consumidors de baixos ingressos dels preus del blat de moro alt. Mentre que els acords de lliure comerç es promouen basat en la seva prestació econòmica, la realitat és que els acords de lliure comerç són sobre política, Economia no. Les recents pertorbacions en el mercat mexicà de blat de moro són part dels arguments de movent-se cap al comerç més obert, no una raó per revertir el curs.