Producció de sucre i comerç de l'u. i Mèxic rebrà una major atenció amb l'enfocament de l'execució completa de NAFTA el gener 1, 2008. Això no és un cas de manual de dos sectors de mercat basada en obrir els seus mercats d'altres països veïns, molt pocs d'aquests casos existeixen en el món. El repte en el món real és prendre les polítiques de govern existents i treballar amb ells en un marc de lliure comerç.

L'actual u. programa de suport de preu de sucre és el punt de partida per mirar el que podria succeir en 2008. A mitjans d'estiu cada any, USDA estableix una quantitat global de cobertura (OAQ) per la quantitat de u. sucre que puguin ser comercialitzats a l'any nova màrqueting a partir d'octubre 1. Això es divideix entre domèstic sucre de canya al 45.65 sucre per cent i remolatxa al 54.35 per cent com a conjunt en les 2002 projecte de llei agrícola. Les cobertures permeten el programa de préstecs de suport preu sucre operar sense cap cost per al govern assegurant que el preu de mercat està per sobre $0.18 per lliura de sucre de canya crua i $0.229 per lliura de remolatxa refinat sucre com a conjunt la 2002 projecte de llei agrícola. USDA es requereix ajustar les quantitats de cobertura durant l'any màrqueting a descoratjar la forfeiture de sucre al CCC. Si les importacions són esperats estar per sobre de 1.532 valor brut milions tones (STRV), el programa de cobertura màrqueting està suspès llevat que les importacions addicionals són necessaris per complir amb la OAQ a causa de subministraments domèstics sucre com s'ha produït en 2005/06 any de comercialització. Les importacions de sucre s'assignen a països basades en els límits de velocitat WTO tarifa (TRQ) i NAFTA i CAFTA. Importacions de sucre total, incloent el programa de re-exportació, per a l'any de comercialització actual s'estima per l'USDA a 2.1 STRV milions.

Mèxic té sobre 50 hectàrees més percentatge de canya de sucre que els EUA, però la producció de sucre de remolatxa cap. Els rendiments són sobre 95 per cent dels EUA. mitjana. La granja de canya de mida mitjana és a menys de 10 hectàrees amb 43 per cent de les granges sota 5 hectàrees. En l'u. tracta de la granja de mitja canya 1,000 hectàrees i la granja mitjana de sucre de remolatxa és 250 hectàrees. Tracta de consum per càpita edulcorant a Mèxic 85 per cent dels EUA. mitjana, i la població de 110 milions està creixent més ràpid que l'u. població. A causa de les polítiques de sucre domèstics del govern mexicà, preus de mercat en els últims set anys tenen una mitjana més que doble el preu mundial i una mica més alt que u. preus del sucre. Mèxic té un refinat sucre TRQ de 279,000 STRV per a la importació a l'u.

Ús de xarop de blat de moro alt en fructosa (HFC) feta d'u. blat de moro i blat de moro groc mexicà ha augmentat en el mercat mexicà refresc. Això es va convertir en un tema tan a Mèxic que en 2002 un 20 percentatge de fiscals es va imposar a tots els refrescs endolcides amb HFC. Exportacions de HFC dels EUA. a Mèxic va declinar una mitjana de 245,000 mètrica tones (MT) per a 1997-2001 a mínims de 11,000 MT en 2003 i 2004. L'u. va guanyar un cas WTO contra l'impost, i alguns productors de refresc a Mèxic va guanyar també requeriments judicials contra l'impost. El juliol de l'any passat l'u. i governs mexicans va informar a l'OMC que el cas havia estat resolt. Per any natural 2006, U. les exportacions de HFC a Mèxic van ser 243,000 MT, aproximadament el mateix que el nivell pretax.

El juliol 27, 2006, als Estats Units i Mèxic va anunciar un acord que estableix l'escenari de franc comerç sota NAFTA efectiva gener 1, 2008. No hi ha obligacions o restriccions quantitatives es posaran al sucre o HFC comerç entre els dos països. Cap país ha proposat els canvis substancials en la política de sucre domèstics. L'u. Congrés és en les primeres etapes de l'escriptura un nou projecte de llei agrícola, i secretari d'agricultura Johanns ha suggerit un canvi per fer suspensió de la quantitat de cobertura global a la discreció de la Secretaria en lloc d'obligatori si les importacions superen els mínims legals. El govern mexicà ha tingut discussions sobre canvis en la Llei de sucre aprovada en 2005, però no s'ofereix una proposta ferma.

L'u. i Mèxic tenen alguns elements comuns de la política de sucre domèstics que poguessin fer lliure comerç en sucre el gener 1, 2008 més fàcil assolir el que pensava anteriorment. Primer, ambdós països mantenir el preu de sucre substancialment sobre els preus de mercat mundial per protegir els productors de sucre. Els programes són molt diferents, però tenen el mateix efecte.

Segon, ambdós països limitar la quantitat de sucre que pot introduir de tercers països. Mentre aquestes TRQ romanen WTO legal i complir els requisits de cada país és diversos acords de lliure comerç, el mercat US-Mexican quedarà protegit de les importacions de sucre. Ambdós països tenen un interès política en el manteniment de les restriccions d'accés de mercat.

Tercera, tots dos països han acceptat HFC com a part del mercat edulcorant. Quant HFC es produeix en els dos països es determinarà en part pel preu de u. blat de moro que ha augmentat significativament en els últims mesos. Mèxic ha elaborat tradicionalment de blat de moro blanc, però l'augment de la producció de blat de moro groc per al processament s'ha produït en els darrers anys. Segons els informes attaché agrícola, per a 2006 aproximadament dos terços de la HFC utilitzat a Mèxic va ser produït al país, amb 40-50 per cent d'allò del blat de moro groc domèstic. HFC utilitzar en refrescos podria alliberar amunt mexicana i augment de sucre d'exportació a l'u.

Quart, els dos països han treballat a través d'alguns dels seus problemes de comerç. En 2005/06 Mèxic enviat un extra 500,000 STRV de sucre a l'u. per ajudar a compensar el dèficit provocat per huracans. Augment comerç ocorrerà abans de gener 1, 2008 basat en el juliol 2006 acord. Actualment, preus a Mèxic són relativament alts en comparació amb EUA. preus i pot límit importacions en 2007.

Mentre que la nova relació de comerç no pot ser tan difícil com alguns haver temut, no serà fàcil. Implementació requerirà funcionaris governamentals en ambdós països de treballar dur per gestionar aspectes de desenvolupament.