Dues vaques es reuneixen en una tanca. "Aquesta malaltia boig-vaca segur és por,"diu el primer. "Jo sé el que significa,"Respostes el segon. "Bona cosa que no ens fa mal pollastres".

Potser hagis vist aquest acudit a Internet. En veritat, malaltia de les vaques boig no és riure ja que pot causar la mort en els éssers humans que han patit la desgràcia rar de menjar carn contaminada.

Que és la mala notícia. La bona notícia és que la biotecnologia està a la vora d'una solució.

Premsa va sonar en el nou any amb històries d'un avenç important per. "Els científics va dir ahir que han utilitzat tècniques de enginyeria genètica per produir la primera bestiar que pot ser biològicament incapaç d'aconseguir la malaltia de les vaques boges,"explica el Washington Post.

Bestiar que porten formalment el que es coneix com l'encefalopatia espongiforme bovina (L'EEB) produir proteïnes anomenades prions. Prions que anar malament pot ser una causa d'arrel d'un trastorn cervell mortal en humans anomenada malaltia de Creutzfeldt - Jakob.

Científics a una empresa de Dakota del Sud que semblen haver imaginat com suprimir un gen que permet bestiar produir prions. "Aquest és un treball de recerca seminal,", va dir Barbara Glenn de la Biotechnology Industry Organisation. "Això demostra l'aplicació de transgènics a millorar la producció ramadera i en última instància, la producció d'aliments."

Als Estats Units, EEB és molt rara: Departament d'agricultura va descriure recentment la seva incidència com "molt baix" i va informar que "el nombre de casos més probable és entre 4 i 7 de 42 bestiar adults milions." Per contra, hi ha milers de casos confirmats a Europa, especialment al Regne Unit, abans les mesures reglamentàries adients va aquell problema sota control.

Aquestes xifres demostren que u. reguladors ja estan fent una feina excel·lent de protegir els nord-Americans de brots que han afectat a altres països. Però el nostre objectiu ha de ser ni més ni menys que la total eliminació de l'EEB de la cadena alimentària.

Això és important no només per a la salut física, però també nostre econòmica benestar. Quan van aparèixer els primers informes de l'EEB als Estats Units en els últims dies de 2003, diverses nacions tancat els seus mercats als nostres productors. Japó va romandre tancades fins passat juliol–un total de dos i mig anys. Nord-americans van patir milers de milions en pèrdues financeres.

Fins i tot ara, importació importants restriccions romandre al seu lloc. Restaurants japonesos i els consumidors han començat a queixar-se perquè la demanda de carn americana és supera l'oferta. Propi Japó ha descobert molts casos de l'EEB en ramats japonès i està lluitant per administrar el seu propi problema. Avui, Biotecnologia està mostrant la promesa per a la restauració asiàtic confiança en productes bovins.

Preguntes claus romanen. Prions no estan ben entès. Alguns investigadors creuen que que contribueixin al creixement normal en organismes ordinaris. Una vaca pot sobreviure sense fins i tot una única d'ells?

Els científics tenen l'esperançats perquè fins ara hem produït una dotzena de bestiar sense prions. Aquests animals s'acosten ara seu segon aniversari. "Per la nostra anàlisi–com mengen, com és la seva freqüència cardíaca, com és la seva funció immunològica–semblen ser normal,"va dir un expert d'USDA que està estudiant-los.

L'única manera són anormals, semblaria, és que ells no poden contractar l'EEB. Aquesta anomalia no és un defecte, però una millora: Això significa que no es passen la malaltia en els éssers humans.

Encara estem lluny d'un edifici sencers ramats de bestiar sense prions. Una enorme quantitat de recerca queda per fer. Els primers usos comercials de bestiar Prió lliure probablement no impliquen aliments, productes farmacèutics sinó. Això tindrà un munt de temps, massa.

La conclusió és que estem a la cúspide de notables avenços en la producció d'aliments, Gràcies a la biotecnologia. Fa molt poc, la Food and Drug Administration va concloure després d'intensives estudiar que llet i carn d'animals clonats no representa cap riscos de salut únic a les persones que consumeixen els.

Aquest avanç és típic de l'abast i potencial de la biotecnologia. Aquest tipus de recerca i l'aplicació dels avenços importants tendeixen a córrer silenciosament en el fons de la vida de les persones. Consumidors dels EUA esperar el menjar extraordinàriament segur que està disponible en aquest país. Tecnologia només va seguretat alimentària avançar una mica més.

Afortunadament, no cal ser un doctor. en biologia molecular per apreciar com l'eradicació de l'EEB pot ajudar els consumidors. Diables, fins i tot una vaca que pensa que és un pollastre pot comprendre que.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org)