«Si deu el Banc $100, que és el seu problema,"va dir l'industrial final J. Paul Getty. «Si deu el Banc $100 milions, Això és problema del Banc".

I si deu el Banc $40 milions de dòlars, aparentment allò és problema de tots.

Així va la lògica darrere l'empenta amortitzar $40 mil milions en deute per 18 de països més pobres del món als prestadors globals. L'esforç va generar un munt de bombo i platerets aquest dissabte quan Roca estrelles com Paul McCartney participar en Live 8, un grup de concerts internacionals amb l'objectiu és exigir que els líders de les nacions del G8 cancel·lar préstecs, augmentar l'ajuda, i repartir la "justícia de comerç" al món en desenvolupament.

No és difícil a simpatitzar amb els motius de tot això. Qui no vol països pobres per millorar la seva molt? Àfrica és llar de més de dos terços del món 50 més empobrits. Onze per cent de la humanitat viu allà–encara que representen només 1 per cent de la producció econòmica global. En les últimes dues dècades, seva producció d'aliments en realitat ha caigut.

S'enfronten tan ombrívols fets, President Bush, Primer ministre britànic Tony Blair, i els seus col·legues del G8 són propensos a enllestir algun tipus de paquet de relleus a la reunió de la propera setmana a Escòcia.

Anem a no ens enganyem, No obstant això. Països més pobres del món no són pobres per pràctiques deslleials de préstecs, però principalment a causa de la inestabilitat política. Deute no és el problema-és un símptoma. Es cap de Visca 8 intèrprets esmentar el fet que Zimbabwe confisca terra de propietaris, agricultors inclosa, i es tanca avall la seva crítica a la premsa? Espero que sigui així. Comportament com aquest–en lloc d'usura del G8–es troba al cor de la crisi de la pobresa d'Àfrica.

No hi ha cap solució fàcil a aquest dilema, que no desapareixerà qualsevol moment aviat no importa com sincerament ens comprometem a ells. Millora requerirà una barreja de negreta reformes polítiques, mesures per lluitar contra la propagació de la SIDA, i integració en l'economia mundial. Una altra peça fonamental de l'equació, Jo crec que, consisteix en biotecnologia.

Fa una generació, la revolució verda millorat les pràctiques agrícoles a tots els continents habitats. Avui, Estem enmig d'una "revolució Gene" que promet encara més gran la transformació.

Però no tothom està prenent avantatge d'això. Considerem el cas de cotó. Un nou informe publicat pel Rabobank Groep afirma que en dos anys, més de la meitat de la producció de cotó del món es pot conrear de cultius genèticament millorada. Aquest ja és el cas dels Estats Units. A Austràlia i la Xina, més de tres quartes parts de la biotecnologia de ús de ara de agricultors de cotó. Els seus companys al Brasil i l'Índia estan competint per atrapar.

I què passa amb Àfrica? Tràgicament, estat queda en la pols. Però, que pot estar canviant. El projecte de llei & Melinda Gates Foundation és proporcionar una subvenció de $16.9 milions a la collita d'Àfrica (una de les 43 anunciat com a part de la $436 milió grans reptes en la iniciativa Mundial de salut) per donar suport a un projecte que millorarà sorgo per al consum humà. Investigadors amb pioner / DuPont tindrà la iniciativa científica, ús de biotecnologia per desenvolupar un més nutritives i digerible sorgo.

Als agricultors africans es beneficiarà enormement de biotecnologia – augmentar els rendiments, reducció de costos i millora de la nutrició. No obstant això molts dels seus líders polítics pres senyals de la Unió Europea i rebutjat les tècniques innovadores que la resta de món lluitant per adoptar. La situació és tan greu que diverses nacions patint la sequera recentment es va negar a acceptar l'ajuda d'emergència que venia en forma de donació de blat de moro – algunes de les quals podria ser biotec realçat.

Sud-àfrica és una excepció a aquesta situació. Això ha optat per prendre avantatge de la biotecnologia, i un nombre creixent dels seus pagesos planta biotecnològica blat de moro i cotó. "Biotecnologia agrícola s'alimenta i manté calenta Sud-Africans,"diu Koot Louw de cotó de Sud-àfrica. Agricultors majoristes són algunes de les grans beneficiaris d'aquesta tendència, segons la investigació de la Universitat de Pretòria. En un període de quatre anys, va créixer l'ús de llavors de cotó de biotecnologia de 7 per cent a 90 per cent.

"El tren biotec global ha deixat l'estació i Sud-àfrica està fermament a bord,"diu que un funcionari del govern en el darrer número de la collita d'Àfrica.

El repte és assegurar-se que altres comarques africans obtenir els bitllets de tren que mereixen. Sense ells, seva producció d'aliments seguirà patint–nit augmenten la desigualtat econòmica que separen països rics dels pobres.

Biotecnologia és, per descomptat, panacea per al problema de la pobresa mundial. Però tampoc no és l'efectiu d'estrangers-ajuda que molts activistes ara són vigorosament perseguir. Fracàs per fer front a les veritables causes de la misèria econòmica d'una manera sofisticada i completa–i negar-se a deixar de realitzar el seu potencial de biotecnologia–vol dir que tothom problema només creixerà pitjor.

Després escriu el món off que $40 milions-tinguem mai a fer-ho.