"Diners no pot comprar amics,"l'humorista britànic Spike Milligan, va dir, "però es pot obtenir una millor classe d'enemic".

Potser necessitem un corol·lari d'aquest regla: Pobres atreuen una gran quantitat d'enemics de classe baixa.

O així sembla, després de llegir el comentari de la setmana passada en el Des Moines Register per Eric Holt-Giménez, un propagandista de Califòrnia.

La revolució verda "fracassat" Àfrica, afirma. I els seus fracassos han estat "molt ben documentats."

Dir el que?

La revolució verda, ha provocat en la dècada de 1960 per Norman Borlaug, és responsable de la massives increments en la producció d'aliments arreu del món. Millores en el reg, fertilitzant, equips, i qualitat de llavor va fer possible. Milions de persones que estan vius avui deuen la seva existència molt a la revolució verda.

I que pot ser una estimació conservadora. M'agrada que el comediant Penn Jillette (de Penn & Caixer) una vegada va dir de Borlaug: "Quan va guanyar el Premi Nobel de 1970, deien que havia estalviat mil milions de persones. Que és mil milions! BUH! Que és Carl Sagan milions amb un 'B'! … Norman és l'ésser humà més gran, i vostè probablement mai escoltar d'ell."

Sembla com si Holt-Giménez i seu Institut d'aliments i la política de desenvolupament, Oakland basat en, no sé molt sobre Borlaug. Què més podria rebutgen la revolució verda com si fos un plat cremat i no desitjat a una festa d'acció de gràcies?

Potser ens hauria fer una pausa, per un moment, reconèixer–i donar gràcies–per l'abundància ens agrada aquí als Estats Units. Un sopar de Thanksgiving tradicional continua sent eminentment assequible, segons l'enquesta anual d'American Farm Bureau de la Federació. Un àpat consistent en Turquia, farcit, nabius, Pastís de carbassa, i així successivament per a 10 persones Costa $38.10. Thats un lleuger augment durant l'any passat, però encara una quantitat bastant bona. Sobre una base ajustats a la inflació, el preu d'aquesta festa d'acció de gràcies ha disminuït aproximadament una tercera part des 1986.

El motiu fonamental és que ens hem convertit en increïblement eficients a la producció d'aliments. Ens costa menys diners per produir més aliments que mai abans.

Aquest és un testimoni no només per al treball dels pagesos nord-americà, però també d'accés a i eficaç aplicació de noves tecnologies. L'agricultura és completament diferent del que era fa una generació, a dir res de les diferències encara més gran, ja que els agricultors comercialitzen en els seus cavalls i arades per tractors i combina.

La majoria dels nord-Americans no apreciar això tant com es podria perquè la seva vida molt lluny del procés de producció d'aliments. Però es beneficien enormement. En la major part de la història humana, la gent no podia prendre aliments per fet–certament no és el camí que podem, com consumim nostre menjar enèsima de Turquia reheated i farcit d'aquest cap setmana.

Per desgràcia, el mateix no es pot dir per a persones en els països en desenvolupament. Malnutrició segueix sent un problema important. Fam continua a fer efecte. Àfrica porta gran part de la càrrega.

Molts dels seus problemes no són, en els fonaments, fins i tot sobre els aliments: Són sobre sistemes polítics trencats que no pot portar la pau i l'Imperi de la llei als seus ciutadans. Sense aquests blocs de construcció de la societat civil, tasques que hauria de ser simple–com l'alimentació infantil–pot arribar a ser increïbles reptes. Tristament, pot fins i tot comencen a cancel • lar els molts beneficis de la revolució verda. Que sigui culpa dels revolucionaris, però no verd revolucionaris.

Holt-Giménez acusa hereus de modern-dia de la revolució verda–la gent darrere el Premi Mundial de menjar, la Fundació Gates, companyies de llavors, i així successivament–promoure aliments genèticament Modificats com una "bala màgica" per la fam. Això és un complet disbarat. Ens defensa de cultius genèticament millorada, començant amb Borlaug, escrupolosament accentuar nostra retòrica. Biotecnologia és la panacea, però és una de les moltes eines que tenen gran promesa per a la producció d'aliments en el segle XXI.

Països més suport aquest accés a la tecnologia, van a donar gràcies en el futur no només Borlaug i altres pares de la revolució verda, però els investigadors, filantrops, els agricultors i les empreses que estan fent possible la Gene Revolution.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org)