"El menjar donat per una altra persona és només una tickler gola,"diu un antic proverbi dels maoris, els habitants originaris de Nova Zelanda. "Però menjar guanyat el treball de la pròpia mà és el menjar que satisfà".

Aquesta creença és el que motivats Norman E. Borlaug per provocar la revolució verda fa gairebé dues generacions. Va comprendre que el món no podria alimentar-se a través de fulletons d'estrangeres-ajuda. Ell sabia que la solució al problema de la fam i la població creixement era simplement per produir més aliments. Si els agricultors del món en desenvolupament va plantar i collir tant com sigui possible, vols satisfer-se psicològicament i nutricionalment.

Això és bàsicament el que va passar, i Borlaug va guanyar el Premi Nobel en 1970. S'ha dit que més de mil milions de persones estan vius avui a causa del seu èxit.

Però l'esforç per créixer més aliments i millor continua. En aquest sentit, mai es fa feina de la revolució verda.

Premi aquest any el Mundial de l'alimentació, que formalment rebran dijous, Octubre 19, reconeix tres verd revolucionaris que han fet la seva empremta al Brasil. Seus esforços combinats transformat el Cerrado, un inmens terreny de raspall àrid, en fèrtil terres de cultiu que avui produeix més de la meitat de la soia del Brasil, cafè, i Bou.

Nom de el Cerrado suggereix la naturalesa de la lluita: En portuguès, Llengua del Brasil, "Cerrado" significa una terra tancada i inaccessible. Segurament que era fa mig segle. Quan jo hi era 15 fa anys, només estava començant a desenvolupar.

En 1955, només 200,000 hectàrees de terreny en el Cerrado eren conreables. Avui, aquesta xifra és més de 40 milions d'hectàrees. Que és com prendre un lloc aproximadament meitat de la mida de petita Rhode Island i ampliant-lo a una àrea més gran que tots d'Iowa.

Borlaug ha anomenat el desenvolupament de la Cerrado "un dels grans èxits de la ciència agrícola al segle XX, que ha transformat un terreny erm en una de les zones agrícoles més productius del món." També ho ha expressat la seva esperança que traslladaran les tecnologies que canviat per sempre el Cerrado en seccions agrícolament desafiat de Colòmbia i Veneçuela, i després potser a l'Àfrica central i meridional.

Els guanyadors de Premi aquest any el Mundial de l'alimentació són A. Colin McClung, un nord-americà que va estudiar terra complexa de la Cerrado i imaginava com fer-lo fèrtil; Alysson Paolinelli, un antic ministre brasiler de l'agricultura que va ajudar a crear la infraestructura financer necessaris per als agricultors moure en el Cerrado i prosperar; i Edson Lobato, un altre expert en sòl que construeix McClung és un treball pioner. Aquesta és la primera vegada que s'ha compartit el Premi Mundial de menjar tres maneres.

Seva història Mostra quant els agricultors han de guanyar quan utilitzen ciència per millorar la seva productivitat i treballar amb funcionaris del govern per construir un entorn econòmic i polític en que poden prosperar l'agricultura.

Encara la principal via de que difusió d'aquestes tècniques és a través de pagesos parlant amb l'altre. Quan un agricultor diu un altre sobre la seva experiència amb una certa llavor, o un pagès punts seu veí utilitzant un nou fertilitzant o plaguicides–que és progrés agrícola com es propaga.

I per això és veritat sobre comerç i tecnologia està patrocinant un dia de durada, pagès-a-Camperol Taula rodona global dimecres, Octubre 18, com a part de les celebracions Premi Mundial de l'alimentació. Tenim 24 agricultors de 17 països programades la seva participació. Inclouen Dramane Diasso, un pagès de cotó de Burkina Faso; Jeff i Marilyn Bidstrup, que executar una operació de 5.000 hectàrees a Austràlia; i Luiz Marcos Hafers, un productor de cafè des del Cerrado al Brasil.

Conversa es centrarà en com accés a les tecnologies, incloent-hi la biotecnologia, i lliure comerç pot ajudar els agricultors florir en el segle XXI, la revolució verda es converteix en una Gene Revolution i busca la manera de repetir el miracle de la Cerrado en altres parts del món.

La nostra il·lusió és que cadascun d'ells vindrà fora amb una comprensió millor dels reptes comuns que s'enfronten com agricultors–així com amb les idees que es torna als seus països d'origen i s'apliquen als seus problemes únics. Menjar donat per una altra persona pot ser un tickler gola, però el coneixement és un altre tema totalment. De la mateixa, grans coses pot créixer.

Dean Kleckner és un agricultor d'Iowa, membre emèrit del món menjar Premi Consell Assessor i passat el president de la Farm Bureau americà. Sr.. Kleckner cadires veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org)