Negociar un acord de lliure comerç U.S.-Corea ha demostrat ser tan difícil com molts analistes esperava. L'agricultura ha estat un punt important de pressió a causa de la història del govern coreà de protecció de l'agricultura de concurs internacional. És temptador pensar prenent la fruita que penja sota un acord i oblidar el difícil accés elements. Que vols baixar la barra per a tots els acords futurs bilaterals de lliure comerç i perdre l'oportunitat de construir en els èxits d'acords a l'OMC.

Com a diputat nord-americà. Representant de comerç Karan Bhatia va dir el setembre 26, 2006 en la discussió d'un acord dels EUA-coreà, "L'objectiu fonamental d'acords de lliure comerç és aconseguir la liberalització completa, inclosos en el sector agrari... estudis suggereixen que guanys potencials d'un KORUS FTA vols ser almenys reduir a la meitat per a ambdues economies si comerç agrícola d'alguna manera van ser excloses." Mentre que els productes industrials com cotxes i productes farmacèutics reben molt l'atenció en les converses, negociadors reconeix que l'agricultura és també un component clau per a tots dos països.

Hi ha un munt d'oportunitats per a u. negociadors a acceptar un acord parcial. Segons les estimacions USTR, la tarifa aplicada per Corea per les importacions de béns i serveis és de mitjana 11.2 per cent en comparació amb 3.7 per cent per a l'u. Només 5.7 per cent dels elements en la planificació de tarifa coreà són tarifa gratuïta en comparació amb 30.9 per cent per a l'u. Les diferències són encara més gran en l'agricultura amb tarifes coreans amb una mitjana 52 per cent i l'u. tarifes 12 per cent. A menys de total acord en l'agricultura pot ser temptador especialment atesa la naturalesa sentit únic dels EUA. comerç agrícola amb Corea del. U. les exportacions agrícoles a Corea van ser $2.2 milions de dòlars l'any calendari 2005, per sota de les exportacions de $2.9 mil milions al 2003 abans del descobriment de l'EEB en l'u. Les importacions de Corea van ser només $210 milions en 2005, lleugerament per sota de la 2004 registre de $233 milions.

Donat la mida i natura topogràfic de Corea, l'u. podria reduir els aranzels agrícoles sense tement un augment de les importacions de Corea. Amb total coreà agrícola importacions de tots els països a sobre $10 milions de dòlars l'any, un 50 o 75 per cent tallat en mitjana de Corea agrícola importar tarifes vols resultat probable en grans augments en les exportacions agrícoles a Corea de l'u. perquè coreans tarifes aplicades són alts a través d'una àmplia gamma d'u. exportacions agrícoles. Segons el lloc web USTR, tarifes en la majoria de fruites i verdures són 45-50 per cent, 30-54 percentatge en sucs de fruita i 30 per cent sobre les patates. Bou ha tarifes de 8-40 per cent, carn de porc 18-30 per cent i avicultura de carn 18-27 per cent. Productes lactis tenen tarifes a 36 per cent per a formatge, 49.5 percentatge de sèrum i 176 per cent per sobre el límit de llet descremada. La tarifa de quotes per al blat de moro és 328 per cent i 487 per cent de soja.
Malgrat la tarifa de vedella, total d'exportacions de vedella a Corea van ser valorades en $749 milions en 2003 abans de comerç va ser suspès. USDA ha tingut les negociacions en curs per reiniciar el comerç de carn de boví. Comerç ara es penja sobre el potencial per a petites quantitats d'OS per a enviaments de carn. Corea està sostenint per tolerància zero estàndard, i u. les empreses s'han negat a la nau carn a Corea a causa de la incertesa de què reguladors faria si s'han trobat petites quantitats d'OS en una tramesa de carn. Aquesta és una qüestió de seguretat alimentària que necessita ser resolt basada en acords WTO.

El major obstacle en les negociacions agrícoles és resistència coreà a la inclusió de l'arròs en un acord. Aquest no és un tema nou. En 1994 sota les regles WTO establerts durant la Ronda Uruguai, Corea arròs designat com a producte sensible. En lloc d'establir una quota tarifa tarifa per a la importació d'arròs, van acordar augmentar la importació de zero a 4 per cent del consum sobre 10 anys. L'OMC també normes sempre que aquest "tractament especial" podria continuar per un període addicional de temps si els membres individuals WTO tingut l'oportunitat de negociar reduït per a continuar l'arranjament de tractament especial.

En tardà 2004 l'u. i Corea va arribar a un acord a que Corea es gairebé el doble importació d'arròs tots els països en els propers 10 anys des de 225,575 mètrica tones en 2005 a 408,698 mètrica tones en 2014 i facilitar l'accés mínim garantit per a 50,076 mètrica tones d'EUA. arròs cada any. Que no era un gran pas per a Corea, ja que ells havien adquirit més de 50,000 mètrica tones d'EUA. arròs cada any per 2002 a través de 2004. Compres a 2005 només tenien 16,000 mètrica tones, però les importacions durant els primers set mesos d'enguany van ser gairebé 63,000 mètrica tones. És la taxa de tarifa en les importacions 5 per cent. No hi ha cap provisions per a les importacions per sobre la quantitat de quotes. Per 2014 importacions totals arròs probablement serà sobre 7 per cent del consum total.

El punt de partida lògic seria el nou acord permet l'actual acord WTO sancionat en arròs per continuar fins el seu acabament en 2014. Això permetria la indústria d'arròs i els polítics un altre vuit anys per adaptar-se a la nova realitat. Accés podia llavors es posen per set anys una altra manera que al final d'una transició de 15 anys al mercat coreà arròs seria oberta a u. importacions arròs basats en les condicions del mercat en els dos països.

Per definició, acords de lliure comerç que desemboquin en lliure comerç. Algunes transicions són més fàcils i més curt que altres depenent de la situació econòmica i política. Acords WTO sobre qüestions alimentàries i accés al mercat mínim per a productes sensibles proporcionar un marc per resoldre els problemes de bou i arròs. Si el govern coreà es nega a acceptar el lliure comerç, l'arròs després d'un període de transició, l'u. hauria d'acabar les negociacions. L'u. govern va cometre un error en no incloent-hi el sucre en el FTA U.S.-australià. Això no hauria compost aquella equivocació fent un altre un d'altra banda de la taula. L'u. ha es renovin bilaterals de lliure comerç d'acord que abasta tots els productes en totes les indústries. Qualsevol cosa menys és un pas cap proteccionisme que perjudica els productors i els consumidors en ambdós països.