Predir la direcció exacta dels desenvolupaments en biotecnologia agrària és impossible. El que és segur és que regulacions federals i altres accions de govern tindrà un important impacte. Per ajudar a preveure el futur, el Comitè Consultiu del USDA sobre biotecnologia i l'agricultura del segle XXI va desenvolupar un informe titulat "oportunitats i reptes en biotecnologia agrària: La dècada endavant"que USDA llançat a finals d'agost.

El Comitè està format per 20 membres que abasten els actors biotecnologia de pagesos a les empreses biotecnològiques a organitzacions de consumidors que "comparteixen una visió comuna d'un subministrament d'aliments segurs i abundant i un mercat agrícola diversificada,"però"tenen punts de vista divers sobre la funció adequada de plantes i animals elaborats moderna biotecnologia en el menjar i el mercat agrícola". Un dels seus acusacions és examinar l'impacte de la biotecnologia a llarg termini i proporcionar orientació a l'USDA sobre temes ineludibles.

El Comitè va decidir definir a llarg termini com cinc a deu anys. Alguns poden argumentar que la llarga és molt més del que, però les qüestions que es desenvolupen durant els pròxims cinc a deu anys probablement donarà forma a la indústria per als propers anys. Comitè identificat 26 temes rellevants per a les activitats de l'USDA. L'informe és un producte de consens del Comitè plena; excepte cinc temes dels quals es proporciona un ventall d'opinions dels membres.

Alguns d'orientació de l'informe encaixa amb titulars d'avui. Adventícies presència (AP) està dirigit per dos dels temes que inclouen temes relacionats amb el descobriment en u. produeixen arròs llarg de petites quantitats de material genètic d'LL601 modificats genèticament arròs. L'informe explica, "Encara que la política federal abordar alguns aspectes d'AP, el govern federal ha no s'estableix polítiques integrals, directrius, o normes pel que fa a la presència de transgènics esdeveniments adventícies." L'informe assenyala les implicacions mercat internacional, especialment la tolerància zero aplicada pels països de varietats no aprovats. Aquest problema adquireix major importància com u. productors de blat entenen la producció de blat biotec. Blat va ser esmentat en l'informe com una collita que ha perdut la superfície a biotec blat de moro i soja a Minnesota i els Dakotas. El Comitè creu que el comerç internacional de biotech cultius podria ser ajudats per les aprovacions sincronització entre els principals països. L'u. ja està patint mercats perduts per moratòries sobre l'aprovació més aplicacions biotecnològiques generen de cultius.

La Comissió havia vista divergent quan abordar qüestions més relacionats amb el paper i l'eficàcia de regulacions federals. Comitè dividits sobre la qüestió fonamental de si la Food and Drug Administration (FDA) hauria de fer el procés consultiu voluntari per revisar les dades de seguretat alimentària de biotecnologia obligatori o si el procés consultiu han de ser eliminat i reemplaçat amb un procés d'aprovació de pre-comercialització obligatori. Etiquetatge d'aliments també marxaren Comitè amb alguns secundari obligatori l'etiquetatge de tots els productes biotecnològics mentre altres creien que els aliments que s'han trobat per ser segur hauria no etiquetar-se només perquè ells van ser produïts amb biotecnologia. Alguns membres estan preocupats que el focus ha estat només a salut i qüestions de seguretat, poca atenció als productes sent saludable, pur i natural. Transparència en el sistema normatiu també es veu tan crític. El procés normatiu ha de ser conscient de les tecnologies de gen que actualment no estan coberts per la normativa, però pot ser important en els anys endavant. En la mesura que regulacions federals es veuen tan eficaç, el Comitè creu que això podria disminuir els esforços de reglamentació d'estat que podria fragmentar l'u. mercat i reduir l'ús dels productors i l'acceptació pels consumidors.

Cinc temes en l'informe es relacionen amb preservació de la identitat (IdP), ja sigui en termes de manteniment de cultius biotecnològics fora d'un sistema d'IdP o manteniment de cultius biotecnològics contingudes en un sistema. Alguns consumidors estan buscant fora els aliments lliures de biotecnologia i detallistes han enviat aquest missatge torna a través de la cadena de subministrament. Això ha creat noves oportunitats, però també ha fet l'oferta de cadena més complexa i crear responsabilitat addicional comercial nacionals i internacionals del comerç. Millorades estàndards per a la presa de mostres i proves s'hauran de tractar amb la major complexitat de la cadena de subministrament. Creació d'una cadena de subministrament tancat que mantindrà cultius biotecnològics mèdiques i industrials d'aliments i subministrament d'alimentació segueix sent un repte clau.

La Comissió considera que els agricultors en la EUA. continuarà exigir més trets biotec Mk i costos d'escalada. Trets específics d'energia s'esmentaven com una àrea de creixement esperat. Majoria els fons per a nous trets biotec prové d'empreses privades que se centren principalment en els principals cultius. Cultius especialitat pot tenir les mateixes necessitats, però una base mercat més petits, i exigirà altres fonts de finançament per al desenvolupament de tret nou. Protecció dels drets de propietat intel·lectual en els mercats internacionals serà important de recuperar els costos per als dos principals cultius i cultius d'especialitat. Una política reguladora serà necessària per a productes importats utilitzant trets biotec desenvolupades en altres països i importats llavors solia cultius en l'u. utilitzant la tecnologia no desenvolupat en l'u.

Majors reptes nous durant els pròxims cinc a deu anys serà en biotecnologia de bestiar. Algunes persones que han recolzat la collita biotecnologia tenen una vista diferent quan es tracta als animals. Les grans preocupacions del Comitè és que, "El govern federal no ha clarament indicat com i en què les lleis i reglaments animals transgènics estaran regulats."

Biotecnologia agrícola ha tingut èxit en l'u. en part perquè l'estructura reguladora ha estat prou flexible per permetre innovació mentre que davant de la seguretat alimentària i problemes de salut humana. Durant els pròxims cinc a deu anys les qüestions esdevindrà més complexes. L'informe del Comitè Assessor aporta idees sobre com es pot mantenir aquell equilibri en els anys endavant.