La suspensió de les negociacions comercials Doha ronda de OMC i un amfitrió d'altres qüestions de polítics internacionals han reduït consideració de Rússia unir-se a l'OMC a una tercera o quarta qüestió de nivell. Aquesta degradació permet l'oportunitat per a fer una revaloració fonamental de Rússia unir-se a l'OMC.

Rússia unir-se a l'OMC va ser elevat a la pantalla de radar quan el President Bush va deixar per a la Cimera de G-8 a St. Petersburg, Rússia el juliol 15-16. L'esperança era que Bush Presidents i Putin podria posar els últims retocs a mesos de treball en un acord en reunions abans de la Cimera. L'u. és l'únic gran país que no ha arribat a acord amb Rússia en temes específics comercials bilaterals. Estancat les converses sobre accés dels EUA. porcí i boví al mercat rus.

Hi ha un munt d'arguments econòmics sonores per portar Rússia en l'OMC. Rússia podria interactuar sobre política de comerç internacional en una base consistent amb l'altre 149 membres de l'OMC. Disputes també podrien manejar dins el procés d'assentament WTO disputa. Creixement econòmic que acceleraria a Rússia com reduir els aranzels i l'economia diversificada de overdependence en petroli i natural gas d'exportacions.

L'inconvenient és que Rússia sembla estar cursant polítiques econòmiques nacionals que no són un bon ajust amb les seves obligacions com a membre de l'OMC. Membres WTO se suposa que tenen economies basades en el mercat, i els antics països comunistes poden tenir dificultats de fer que la transició perquè el lliure comerç és sobre persones i empreses a prendre decisions en un sistema de baix a dalt. L'experiència amb la Xina demostra com complexa aplicació pot ser. Govern xinès i els líders empresarials estaven ansiosos per unir-se a l'OMC per accedir als mercats d'arreu del món, però la implantació ha estat ple de sots com normes acceptades en altres països han estat difícils de traduir en reformes a la Xina.

Anàlisi per Anders Aslund de l'Institut d'economia internacional a Washington, DC proporciona una indicació del clima política econòmica a Rússia. Des de 1999 l'economia russa ha crescut en un set per cent l'any amb gairebé tots els que es produeixen en les empreses privades. Malgrat els èxits de mercat, a partir de 2003 Rússia ha seguit una política de re-nacionalització amb el Banc Europeu de reconstrucció i desenvolupament calculen que la quota del producte interior brut (PIB) creada per empreses privades es va reduir de 70 per cent a 65 per cent de 2003 a 2005. En 1999 va ser la indústria del petroli 90 percentatge propietat privada i la producció va augmentar 8.5 per cent per any durant cinc anys amb l'ajuda de perícia de tecnologia i operacions estranger. Creixement producció de petroli es va reduir a 2.7 per cent en 2005 i té una mitjana de només 1.7 per cent en els primers quatre mesos de 2006. Re-nacionalització també s'ha produït en banca com estat cinc grans bancs han comprat fins privats petits bancs de propietat. Planeja obrir la indústria automobilística semblen haver estat descartada. Un projecte de llei recents identificat 39 indústries que el govern vol dominar. Altres analistes han assenyalat violació de Rússia de drets de propietat intel·lectual i restriccions sobre inversió estrangera.

U. negociadors a la ronda de Doha han assenyalat que nombrosos membres WTO existents parlat una bona línia sobre altres països canviant la política comercial, però han fet poc o cap esforç per oferir propostes sobre com seria canviar els seus països. Addició d'un altre país amb una mentalitat carrer anada el comerç i les polítiques nacionals no semblen estar en l'interès a llarg termini el millor de l'OMC com a institució millora de comerç.

Com s'assenyala amb el desglossament en converses deguda parcialment a agrícoles qüestions, U. l'agricultura participa en Rússia unir-se a l'OMC. Rússia ha sobre 300 milions d'hectàrees de terres de conreu, i l'agricultura representa 5 percentatge del PIB de la nació i 10 per cent d'ocupació total. Rússia té una població de 143 milions de persones que està disminuint els 0.4 per cent per any, amb un PIB per càpita al $11,000 l'any. Donat el clima del nord, en un mercat internacional plenament Rússia probablement seria un exportador de alguns cereals i un importador d'aliments per a una dieta ampli similar a altres països d'ingressos superiors.

Any calendari 2005 total u. les exportacions agrícoles a Rússia van ser $955 milions. Carn d'aviram al $642 milions van representar el 67 per cent del total. Carns vermelles van ser el proper pic $69 milions seguit de tabac a $65 milions i arbre guillat al $34 milions.

Normativa sobre comerç agrícola amb Rússia està lluny de ser cert sota l'existent operant regles. D'acord amb l'u. Agregat agrícola, a finals d'abril tots els aviram importar permisos van ser cancel lats eficaç maig 8 a causa del frau i violació de les lleis diferents. Les importacions de vedella i porc havia estat aturat un parell de setmanes abans de la majoria de les mateixes raons. Nova normativa ha estat lent venint. Importadors també van dir que costaria nous permisos d'importació $110-$115 per tona mètrica de carn d'aviram, augmentar el cost de l'aviram by10-15 per cent. Aquests són els últims esforços en els últims quatre anys a restringir les aus de corral i la carn vermella les importacions dels EUA.

Admetre països més a l'OMC ha estat considerat un positiu amb poca consideració el reg del compromís global de l'organització de comerç més lliure. Ara pot ser l'oportunitat de reforçar el fet que la pertinença WTO té beneficis tant responsabilitats. L'afiliació WTO pot necessitar reduir alguns per obtenir tots els països participants a la mateixa pàgina. Sostenint pertinença a Rússia fins que fan greus compromisos per obrir mercats internacionals pot ser una bona manera de deixar membres actuals WTO saber que el temps per "free riders" ha acabat.