Un estudi recent des del servei de recerca econòmica (ERS) de l'USDA Mostra com la indústria Índia oli vegetal ha estat format per política del govern en lloc de mercat de les forces i està malament-adequat per a mercats internacionals més oberts. La projecció d'aquestes polítiques és similar a situacions en molts països en desenvolupament on les importacions d'aliments es veuen descoratjats per protegir els productors locals. Comerç significatiu polítiques de reforma ha d'incloure Reacondicionament dècades de polítiques que han restringit comerç i han deixat indústries ineficients al seu pas. Assoliment d'aquestes reformes requereix la superació de poderoses forces polítiques que es beneficien de les restriccions comercials.

A l'Índia aliments pren 55 per cent dels ingressos del consumidor mitjà que fa que les decisions de compra d'aliments preu sensible. Preus més baixos a alimentació podria augmentar el nivell de vida per a la majoria de les persones. Aproximadament dos terços de la població Índia rep almenys una part dels ingressos de l'agricultura. El govern indi ha estat naturalment preocupat sobre harmonitzar política els interessos dels productors i els consumidors.
.
L'ERS informe "El paper de la política i l'estructura de la indústria en els mercats de farines de l'Índia" per Suresh Persaud i Maurice R. Landes descriu una indústria que no està preparada per a operar en un mercat obert més. Demanda d'oli alimentari està creixent a 6 per cent per any i el consum per càpita es manté per sota de la mitjana mundial. La meitat de la demanda d'oli de cuina és conegut per les importacions. Abans de 1994 un govern que estatal Trading Corporation disposades les importacions basats en les estimacions de subministrament domèstic, demanda, i la balança de pagaments. En 1994 L'Índia va permetre les importacions il·limitat als operadors privats subjecte a regles WTO i substituïts restriccions quantitatives comerç implantar grans aranzels. Tarifes enquadernats en gamma d'olis vegetals de 45 per cent sobre l'oli de soja, cru per 300 per cent a Palma i oli de cacauet, amb tarifes aplicades de 45 per cent a 80 per cent. Farines importacions tenen un 30 Tarifa per cent, però les barreres no aranzelàries evitar importacions. Entre els productors de farines més importants del món, Índia proporciona més protecció a la indústria que altres països.

Les polítiques del govern limitar la mida de les plantes de processament. Milers de petits processadors operen a 30-40 percentatge de capacitat molt del temps, en comparació amb 90 capacitat per cent més operatiu per a grans plantes d'altres països. Aquestes plantes són rendibles a causa de les restriccions de moviment de subministraments domèstics i la prohibició de farines importacions.

Protegir la indústria domèstica farines no ha portat a producció agrícola eficient. Rendiments mitjana de l'Índia per llavors oleaginoses més importants són 40-60 per cent per sota de les mitjanes de món i augmentant a un ritme més lent. Llavors oleaginoses més es cultiven en àrees que depenen de les pluges monsòniques amb només un quart de la superfície de regadiu. Agricultors no han invertit en llavors millorades, fertilitzant, i pesticides. La colza cultivat no és apropiat per a l'alimentació del bestiar i cacauets són alts en aflatoxina a causa de la mala gestió després de la collita. Quantitats significatives d'àpat d'aquestes finals els cultius de fertilitzants en lloc de utilitzat per a l'alimentació del bestiar un preu més alt. Riscos de preu són substancials perquè govern mínim suport preus per les oleaginoses són baixos.

Esforços de l'Índia per ajustar-se a algunes polítiques WTO des 1994 han tingut un impacte positiu en el mercat indi oli vegetal. La tarifa d'oli de soja enquadernats i aplicada de 45 per cent ha limitat la capacitat del govern per augmentar les tarifes aplicades en altres llavors oleaginoses on envolupant tarifes són molt més alts, perquè els consumidors conscients de preu pot canviar per oli de soja com tarifes en altre olis vegetals augment.

La gran diferència entre la tarifa d'envolupant 300 per cent sobre l'oli de Palma cru i la tarifa aplicada de 80 per cent destaca la importància d'u. esforços substancialment el límit inferior tarifa amb el més alt obligat a rebre els major percentatge reduccions de tarifes. Si la tarifa obligat per a l'oli de Palma van tallar els dos terços de 100 per cent que es seguiria sent 15 per cent més que l'actual aplica tarifa i no fan res per augmentar el comerç. Fins i tot si la soia oli tarifa de 45 per cent es van reduir a dos terços, el que resulta 15 Tarifa per cent encara seria relativament alt en comparació amb la resta del món.

Polítiques del govern indi a les oleaginoses Mostra com l'accés al mercat és sobre tarifes més que. La tarifa relativament baixa de 30 per cent sobre les oleaginoses ha estat compensades per la normativa de biotecnologia que mantenen la u. soja fora del mercat. Comissió de l'aprovació del govern enginyeria genètica ha d'aprovar la importació de llavors oleaginoses tots els, però actualment no té cap política que permeti aquestes homologacions. Amb la producció de cotó de biotecnologia a l'Índia i recerca de govern continuada en els cultius de més de dotze, el govern indi és conscient de la seguretat de soja biotec.

Una tarifa més baixa en llavors oleaginoses que en olis vegetals també planteja la qüestió de l'escalada de tarifa on tarifes són inferiors en productes crus per animar la tramitació al país. Aquesta qüestió s'ha plantejat en les converses WTO i és generalment considerat com un problema només als països desenvolupats.

Els reptes de política de comerç per a la indústria Índia oli vegetal són comuns en moltes indústries a l'Índia i altres països en desenvolupament on mercat sistemes han començat a desenvolupar sobre el passat 15 anys. Aquestes polítiques es pot canviar sense negociacions WTO. Igual que el govern de l'Índia rendia central compra d'olis vegetals en 1994 i aplica tarifes que són substancialment per sota de les taxes d'envolupant, podria prendre accions unilaterals sobre altres qüestions de política interna que afectarà comerç. El creixement continuat de la burgesia i la creixent demanda d'aliments a l'Índia obligarà els canvis en els anys endavant. No fer canvis a la política unilateral que són en el millor interès econòmic de la nació ha fet les negociacions WTO en política comercial agrícola políticament molt més complex del que han de ser.