Si les negociacions Doha ronda de OMC comercials política encara tenen vida s ha fet evident la setmana d'abril 18 els negociadors agrícoles i alhora els NAMES (accés al mercat no agrícoles) reunions de negociadors a Ginebra, Suïssa.

En un discurs recent a l'Índia OMC Director General Pascal Lamy resumit les àrees clau, "Aquest triangle de qüestions correspon a un triangle dels membres: la Unió Europea ha de fer més aranzels agrícoles a; els Estats Units necessita fer més a reducció subsidis agrícoles i el grup G-20 de països, on l'Índia és un membre clau, ha de fer més tarifes industrials a." Mentre aquest esquema d'assumptes ha sabut per mesos, Lamy ha estat cada vegada més contundent en les últimes setmanes. Tots tres conjunts de qüestions podria abordar quan els negociadors es troben.

Cap nord-americà. Agrícola negociador Richard Crowder dibuixats els seus pensaments sobre les negociacions WTO en una conferència de política Informa a Washington, DC 12 d'abril de. Després dels comentaris habituals sobre l'accés al mercat agrícola en altres països, Ambaixador Crowder llavors va preguntar retòricament, "El que els altres ens demana que fem?"La seva resposta va ser, en part, "Específicament estan preocupats caixa canviant – que tindrem alts nivells de suport a través d'ambre, blau i verd i segueixen mantenint un sistema que aïlla els productors americans de senyals del mercat. Així que estan mirant per talls més profunds i compromisos concrets sobre com podem gastar diners assegurar-se que no distorsionen els mercats, ser que gorres comoditat específiques o més dissociació de pagaments". Com amb comentaris de Lamy, altres han dit comentaris similars a Crowder, però no tan deliberadament i no com els EUA superior. negociador agrícola.

Altres països són improbables a signar un acord global de WTO llevat que s'asseguren que u total. despesa en recolzament interior programa tenen un límit i que la despesa en el comerç més distorsionant programes agrícoles són significativament reduït. Compromisos addicionals en les negociacions WTO pot limitar la capacitat del Congrés de moda el següent projecte de llei agrícola. Si les converses agrícoles progrés, Ambaixador Crowder haurà de negociar amb els interessos agraris en l'u. mentre negocia amb altres països a Ginebra.

La part d'EU de triangle de Lamy sembla tenir plans per aportar alguna cosa nova a la taula. La comissària comerç Peter Mandelson continua de repetir que la UE ha presentat un pla meritòria i flexible i altres cal respondre-hi. Hi ha hagut cap indicació de públic que tarifa agrícola qüestions estan sent reconsiderar seriosament.

En seguiment de premsa informa sobre els seus comentaris un parell de setmanes sobre les negociacions WTO, el president dels EUA. Cambra de representants maneres i mitjans Comitè Bill Thomas que té jurisdicció sobre la política comercial de la casa va escriure en una carta al diari Financial Times, "Crec que els EUA ha de deixar que permet a la UE en el seu afany arrossegueu avall les negociacions comercials globals i en canvi se centren en aquells socis que comparteixen objectius de crear oportunitats econòmiques significativa de comerç.” Mentre que la declaració es va fer en referència d'acords bilaterals de lliure comerç, també s'aplica a les negociacions WTO.

Si la UE simplement no té una visió en la qual pugui competir en un món amb més llibertat de comerç, l'u. i altres països no ha de permetre reduir les negociacions WTO tota la UE. La UE ja s'ha compromès a eliminar totes les subvencions agrícoles d'exportació. Des de les comptes EU per 90 per cent de totes les exportacions agrícoles subvencions aquells compromisos són importants. També han fet canvis en la política agrícola comuna a canvi de preu suport programes i dirigir els pagaments no lligats a l'actual producció i preu. Seva últimes reformes en la política de sucre estan aplicant reduirà substancialment distorsions en el mercat. U. exportacions agrícoles a la UE 25 van ser $6.8 mil milions al 2005 (10.8 per cent del total dels EUA. exportacions agrícoles), però el mercat a llarg termini és poc probable que créixer perquè la població d'EU s'espera que la disminució. La UE és una part important de l'economia mundial i tots els esforços s'ha de mantenir-los com a socis de plens en el comerç mundial, però altres països no ha de permetre la UE a retardar el creixement econòmic per aturar un nou acord de comerç.

La tercera part del triangle de Lamy, tarifes industrials als països en desenvolupament, serà crítica en les converses de NAMA. Brasil i l'Índia han estat negociadors de plom per a països en desenvolupament. Brasil ha presidencials aquesta tardor i és cada vegada més distret per escàndols polítics que han assolit en el Gabinet del president. Índia està més interessat en els canvis en les normes del comerç per a serveis que en qüestions comercials industrials. Si el Brasil i l'Índia no condueixen, ha de portar algun altre país o països per a països en desenvolupament.

Sr.. Lamy va assenyalar en el seu discurs a l'Índia que 70 per cent de les obligacions a càrrec de països en desenvolupament es paguen en béns d'altres països en desenvolupament. Aquestes tarifes es poden reduir sense canvis de tarifa per la UE o l'u. Lamy també estima que 60 per cent de l'obra en un nou conveni ja s'ha fet. Per descomptat que és el més fàcil 60 per cent, però Mostra que el progrés ha estat possible.

L'u. Govern ha dit des del començament de les negociacions que els programes de recolzament agrari interior només sobre la taula en la mesura que el mercat d'accés per a altres països productes agraris i no agrícola també està sobre la taula. Si les negociacions comença a avançar, U. negociadors necessitarà més equilibrar les compensacions complexos proporcionant un límit definitiu en programes de recolzament interior agrícola.