La última OMC comerç política Ressenya d'u. s.g. política proporciona vista de un estrany informat d u. s.g. política comercial. Les conclusions generals que són l'u. té una de les economies del món més oberts, però el mercat accés restringit i subvencions romandre en àrees importants, incloent-hi l'agricultura.

El procés de revisió de la política de comerç es va establir de forma provisional en 1988 i es va convertir en permanents en el conveni ronda d'Uruguai que creava la WTO efectiva gener 1, 2005. És essencialment una revisió en la qual de un membre comerç i les polítiques relacionades són examinades i avaluades a intervals regulars. Els quatre membres més gran comerç (ara els EUA, UE, Japó i Canadà) són revisats cada dos anys, la següent 16 són revisats cada quatre anys i la resta de països cada sis anys amb els països menys desenvolupats permet l'opció d'un període més llarg entre comentaris. Una declaració de política ha escrit el membre sota revisió, i un informe detallat està preparat de manera independent per la Secretaria de l'OMC. Aquests dos documents són discutits per integració plena de l'OMC en el cos de revisió de política de comerç. Membres també enviar preguntes escrites a la qual el membre sota revisió proporciona les respostes escrites que formar part del registre. L'u. rebut 600 preguntes d'altres membres. Xina és per a la revisió a l'abril d'enguany, seu primer des de unir-se a l'OMC 2001.

Dóna de informe de la Secretaria d'OMC una bona descripció de com comerç analistes polítics des de fora de l'u. Mira les nostres polítiques comercials. Les observacions de resum cal destacar que l'u". és el mercat d'importació més gran del món"i"continua a seguir una política d'avançar els mercats oberts i l'estat de dret". L'u. "llocs el sistema multilateral de comerç en el nucli de les seves relacions de comerç internacional". Preocupacions són criats que recerca de convenis bilaterals i regional lliure comerç distreu del sistema multilateral i complica les negociacions multilaterals. L'anàlisi es va completar a finals 2005 abans el recent debat sobre la seguretat a ports de la nació. Aquestes qüestions es van plantejar les preguntes escrites i en sessions de premsa.

Qüestions de comerç agrícola va prendre 10 pàgines en l'informe de la Secretaria. Utilitzant USDA estima, pagaments totals de govern es va informar en $13.1 milions i 16 per cent dels ingressos de xarxa agrícola any calendari 2004. Això s'estableixen de 2000 pagaments de $22.9 milions i 48 per cent dels ingressos nets granja. Les xifres preliminars per a 2005 tenen pagaments augmentant a $21.4 milions de dòlars, 30 per cent dels ingressos nets granja. Notes de l'informe "un increment gairebé four-fold pagaments contra-cíclica." i un augment de set vegades en pagaments ad hoc d'emergència Aquests comentaris són coherents amb les qüestions plantejades en les negociacions de la ronda de Doha que u. productors són blindat de gotes d'ingressos quan els preus de mercat i/o producció disminució.

L'informe explica que l'u. govern "ofertes subvencionats assegurança contra pèrdues resultants de desastres naturals i les fluctuacions dels preus." Subvencions complement eren quasi $2.5 mil milions al 2004, 60 per cent dels costos de la prima total, i "outlays van augmentar una mitjana de gairebé 14 per cent l'any entre 1995 i 2003. D'assegurances de collita era una part menor de les negociacions de la Ronda Uruguai, però ha esdevingut part de la percepció general que u. programes protegir els productors de variacions de rendiment i el preu.

L'u. no ha informat a l'OMC el cost dels programes de recolzament interior des de la 2001 any de comercialització, que va ser abans de la implantació de la 2002 projecte de llei agrícola. L'informe assenyala que sota el 2002 granja factura "el secretari de l'agricultura ha, "en la mesura màxima practicable', ajustar les despeses de participació nord-americà. compromisos per a l'OMC." Sense un informe a l'OMC no hi ha manera de jutjar u. compliment del seus compromisos WTO i la 2002 prestació de factura de granja. L'informe afirma que el suport de productor estima per l'organització per la cooperació i desenvolupament (L'OCDE) per a 2003 Mostra d'u. dóna suport a 15 per cent de granja brut rebuts en comparació amb la mitjana de 30 per cent per a tots els països de la OCDE. L'informe cita una anàlisi OECD que "més producció i comerç distorsionant formes de suport són encara importants."

L'informe és generalment positiu sobre l'u. resposta al resultat del cas del Brasil contra els EUA. el cotó. Decisió de l'administració d'anomenar s'acabi al pas 2 programa i actuacions pel Congrés es comuniquen. Canvis en el CCC exportació crèdit programes també s'expliquen.

L'informe afirma que l'u. proporcionat 56 per cent del Mundial d'aliments d'ajuda en forma de volum en 2004 a un valor total de $1.1 milions de dòlars. Diversos membres de la WTO han plantejat inquietuds monetització, la venda d'ajuda alimentària en el país receptor amb els diners en el país. L'informe assenyala que u. política d'ajuda alimentària busca minimitzar impediments per als mercats de productes locals i que l'ajuda alimentària monetaris ha ser venuts al "locals mercat preus raonables." Per als anys fiscals 1999 i 2000, les últimes dades disponibles a la Secretaria de l'OMC, sobre 30 per cent de PL 480 matèries primeres i 40 per cent de l'apartat 416(b) (mercaderies excedents el CCC) eren monetaris.

Mentre que el nord-americà. mercats agrícoles es troben entre les més oberta al món, la Secretaria de l'OMC explica que el nord-americà mitjana. MFN aplicada (Més afavorida nació) Tarifa ad valorem en 2004 per als productes agrícoles va ser 9.7 per cent, "gairebé dues vegades i mitja la protecció que ofereixen al sector no agrícola". Gairebé 200 tarifa de línies estan subjectes a les quotes de tarifa tarifa.

Amb u. agrícoles importacions i exportacions a sobre $60 milions de dòlars l'any, una revisió dels EUA. política comercial agrícola s'espera que tenen algunes àrees de preocupació. Les qüestions plantejades sobre les importacions agrícoles són relativament estrets per la quantitat de comerç. Al vessant d'exportació, pagaments a productors directament lligats a la producció i/o rendiments són el major negatiu en curs.