Que gairebé resumeix recent decisió de Canadà per colpejar un aranzel alt el blat de moro importada dels Estats Units: El govern canadenc pot pensar està a la dreta, però anem a vent per perjudicar un munt de gent que definitivament no són en el mal.

El problema actual va començar a finals de l'any passat, Quan el govern canadenc va declarar que grangers americans van llençant blat de moro i inundant el mercat canadenc. L'agència canadenca frontera serveis (CBSA) correspongueren anunciant noves funcions de $1.65 en cada grapats de blat de moro sense processar gra importada dels Estats Units. El proper mes, la CBSA decidirà si estendre la tarifa, reduir-lo, o potser fins i tot senderisme.

No em refereixo a la qüestió de si els canadencs tenen raó a queixar-se sobre les vendes de blat de moro americà. Que molt bé pot ser fent un punt just aquí. Com a mínim, seves inquietuds honests suggereixen que fins i tot després de l'execució completa de l'acord de lliure comerç nord-americà, dues de les nostres economies beneficiaria d'una major integració.

El resultat d'aquestes noves tarifes serà simplement de separar ens més–i castigar els innocents pels crims que no cometis. És un cas clàssic de conseqüències no desitjades.

Les primeres víctimes de la nova política canadenca són els canadencs-se: Als Estats Units ja subministraments Canadà amb aproximadament una cinquena part de la de blat de moro, i el govern canadenc acaba de plantejar l'impost sobre el. La nova tarifa s'incrementarà el preu d'aquestes importacions per sobre 75 per cent. Això significa que pujarà les factures supermercat.

Potser els polítics i buròcrates a Ottawa pensar els ciutadans corrents estarà disposats a suportar aquesta càrrega perquè tothom afectarà igualment. Però en veritat, això no afectarà tothom igualment. Alguns canadencs estar aturat a perdre molt més que altres.

Productors de bestiar i porc canadencs, per exemple, dir que les noves funcions obligarà a aprofundir en les seves butxaques per a alimentació animal. Associació de la Canadian ramaders afirma que la tarifa afegirà sobre $100 per càpita al cost de bestiar el blat de moro. Consell canadenc de porc diu que s'incrementarà el cost de porcs per sobre $20 per càpita. (Aquests són els dòlars canadencs; en dòlars nord-americans, els costos més alts arriben a aproximadament $87 per al bestiar i $17 de porcs.)

Preu senderisme com aquests tendeixen a afectar els treballs–en altres paraules, que molt bé pot ser menys d'ells. Això podria posar pressió addicional en la indústria, i possiblement podria convertir algunes feines canadencs en els nord-americans. Línia de fons, porcs i bestiar que vols han estat alimentats i collida al Canadà ara continuar als EUA.

Als Estats Units, hem après que el proteccionisme ve amb un preu. Tarifes en acer estranger i canadenc fusta afegit a costos de construcció–que influeixen en el preu dels habitatges nous i, en alguns llocs, fent molt més difícil trencar el terreny per a noves escoles.

Països que vomitar sovint barreres comercials crec que tinguin motius nobles, i de fet es pot. Però el que produeixen és ignoble. En lloc d'ajudant-se, van sovint acaben ajudar només un petit segment de la seva població i perjudicar la resta. Això és exactament el que està passant al Canadà ara mateix d'aquesta obligació de blat de moro.

Potser portarà canvi les recents eleccions a Canadà. El nou primer ministre, Stephen Harper, s'entén per ser molt més respectuosos envers als Estats Units que el seu predecessor. És probablement massa per esperar-ne un projecte de llei agrícola nord-americà–una gran Unió de les polítiques agràries que fa obsolets conflictes com l'actual. Però potser podem esperar una resposta més sensata que l'estem: una política amb un petit grapat de beneficiaris i una gran massa de víctimes.

Cada guerra comercial, no importa quina noble, sembla produir nivells inacceptables dels danys col·laterals. Quan els polítics i buròcrates finalment es donarà compte que els costos per als molts superen els beneficis per a uns pocs?

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en col. laboració amb el seu germà a la seva granja familiar NE Iowa. Tim és un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org) un grup de defensa de la base nacional basat a Des Moines, IA formada i dirigida pels agricultors en suport de lliure comerç i biotecnologia.