L'anunci que els governs dels Estats Units i la República de Corea (Corea del Sud) comencen les negociacions sobre una dóna de acord de lliure comerç nova vida al moviment per acords bilaterals en un moment quan parla de l'OMC multi-lateral continuen fallar. Això és les negociacions comercials més importants per a l'u. fora de l'OMC des del TLCAN.

L'economia de Corea, amb 48 milions de persones i la renda per càpita de $20,000 l'any és el desè més gran del món, la tercera economia a Àsia, el sisè major mercat agrícola per l'u. i la setena més gran dels EUA. soci de comerç de mercaderies. Nació més afavorida no agrícola (MFN) mitjana de barreres aranzelàries 7.0 per cent a Corea enfront 3.7 per cent per a l'u. Per als productes agrícoles MFN de Corea tarifes mitjana 52 per cent en comparació amb 12 per cent per a l'u.

Corea ha pròpies raons per perseguir un acord. Duty lliure accés als EUA. mercats per als productes manufacturats principals és, òbviament, una raó important. També ho vols millorar les relacions en recerca i desenvolupament necessaris per a continuar el desenvolupament econòmic. Amb el creixent poder econòmic de la Xina i el seu interès en ser el centre de comerç asiàtic, Corea està mirant a l'u. com un contrapès. Ja té un acord de lliure comerç amb Xile i està interessat en altres països sud-americans.

El govern de Corea està seguint un acord amb l'u. Malgrat espera conflictes sobre qüestions de comerç agrícola. En les negociacions WTO Corea ha format part del grup dels principals importadors agrícoles g-10 que ha resistit mercat àmplia obertura esforços. Corea és un país relativament muntanyoses amb només limitat arables. La població ja és més 80 urbà per cent i és esperat estar gairebé 90 per cent urbà per 2020. Com grups coreà granja fet clar a Hong Kong, són convençut en la seva oposició a qualsevol obertura de comerç més en productes agrícoles. La restauració lent d'u. moviment de carn de boví a Corea i debat sobre OS en carn són indicacions de als reptes futurs. En 2003 vedella i Bou menuts les importacions dels EUA. van ser $790 milions i el número u u. element agrícoles d'exportació a Corea en el valor del dòlar malgrat un 40 Tarifa per cent.

El govern coreà ja ha expressat el seu interès en exceptuant certs elements agrícoles de la negociació. L'u. establir un precedent terrible en l'acord de lliure comerç dels EUA-australià mantenint el sucre de la taula. L'administració Bush haurà de venir cap amunt amb una explicació creative per què els coreans no cal deixar de fer el mateix. Aquesta serà una prova per determinar si aquests acords de lliure comerç són realment sobre lliure comerç o han transformat en comerç administrat crítica.

Un acord de lliure comerç cal avançar cap al lliure comerç en tots els productes i serveis. Les qüestions només greus són la longitud dels períodes de transició i la forma de la corba del moviment cap al lliure comerç. Transicions en elements sensibles no pot ser ràpids-immediatament o un o dos anys. Temes més sensibles necessita temps. L'u. Acord de lliure comerç mexicà en el marc del NAFTA tenien algunes obertures mercat immediat i altres canvis s'ha produït més de cinc, deu i quinze anys. Conclòs recentment acords CAFTA tenen algunes transicions de 20 anys. Si bé no hi ha cap raó econòmica per a una transició de més de cinc anys, consideracions polítiques sovint mandat un enfocament més lent. Com estem veient amb NAFTA, fins i tot 15 anys no és prou temps de transició per a algunes qüestions polítiques.

Corea és ja un mercat en creixement a un ordinador d'u. productes agrícoles. De la $10.6 mil milions en importacions agrícoles coreans en 2004, U. productes eren $2.5 milions de dòlars. Massiu de mercaderies liderar la llista amb blat de moro al $547 milions, soja a $284 milions, blat a $231 milions i cotó a $157 milions. U. enviaments de blat de moro havia anat disminuint com Corea comprat més subministraments de la Xina. Que la volta 2004, però enviaments per 2005 menys de la meitat han estat les 2004 nivell. Coreans compradors són conscients de les oportunitats a productes bàsics font de tot el món.

Amb una renda per càpita a $20,000, Els consumidors coreans són cada vegada més diversificant les seves dietes. En 2004 U. exportacions de aliments processats Totalitzar $216 milions, cítrics frescos $98 milions, fruits secs $40 milions i sucs de fruita $25 milions. Tarifes per a aquests productes generalment van des 10-50 per cent.

U. l'agricultura ha de mantenir un ull en altres acords comercials que Corea ha negociat. Per exemple, comptes de porc per a 44 per cent de la proteïna de la carn consumida a Corea i els EUA. les exportacions han augmentat 500 per cent des mercat mesures d'obertura de l'acord Ronda Uruguai va començar el 1995. Gamma actual de tarifa aplicada de 18-30 per cent. L'acord de Corea-xilè enllaça duty free per porc 2014. L'u. indústria de porc haurà accés similars o risc quedant enrere en el mercat.

Ciència ha de jugar un paper en les disposicions agrícoles de l'acord. Com s'ha demostrat arreu del món, regulació basat en diverses versions de la ciència pot mantenir els productes dels mercats. Normes internacionalment reconegudes que tracten d'u. productes igual com altres importadors i com la producció nacional ha de ser part de l'acord.

L'economia coreà és el nivell més alt i competitiu internacionalment. L'acord final serà entre iguals econòmics. Amb les moltes raons per completar un acord de lliure comerç amb Corea del, U. negociadors no hauria d'ignorar la importància d'aconseguir un acord que pot servir com a plantilla per a futurs acords amb altres països en desenvolupament alts ingressos. Un error en aquest acord provocarà problemes en la negociació de futurs acords amb altres països.