La 2006 les negociacions sobre un acord de política de comerç WTO nou Extraoficialment començarà el gener 25-29 en el marc de la trobada anual de Fòrum econòmic mundial de líders polítics i econòmics del món a Davos, Suïssa. Oficials de comerç d'acabar 30 països s'esperen per ser representades a la reunió informal. La setmana de gener 23-27 també és "Setmana de l'agricultura" al seu WTO a Ginebra, Suïssa. Tothom accepta que l'agricultura és la qüestió clau, però no pot ser que s'obre l'estancament.

La reunió de Davos és molt més favorable a avançar en temes específics de la més gran reunió ministerial el mes passat a Hong Kong. Negociadors haurà tingut sis setmanes consultar amb polítics i empresaris tornada a casa per decidir el que es mou es pot fer a continuació. La reunió és a prop el personal WTO a Ginebra que pot ser cridat per proporcionar suport tècnic en els detalls de la qüestió. També, el ministre de comerç indi ha anunciat que acollirà les converses bilaterals amb la Unió Europea després de la reunió de Davos.

Algun país haurà d'obtenir la pilota rodant. L'u. establert una proposta important a l'octubre a l'accés al mercat i recolzament interior reformes per l'agricultura. Va establir el límit exterior en l'accés al mercat i una mitjana de la posició de carretera en programes de recolzament interior. L'u. govern no és probable que facin suggeriments nous fins que un altre país fa un moviment, però l'u. no pot ser passiva. L'u. necessita un nou acord de l'agricultura amb algun tipus de "clàusula de la Pau" per evitar casos ser portats a l'OMC contra programes existents de blat de moro, arròs i soja. Des d'un nou acord passarà a la Cambra i el Senat sobre la força l'acord de béns industrials i serveis, les necessitats de les empreses pot ser més una qüestió d'u. negociadors si les converses romandre estancades en l'agricultura.

La UE també sembla ser un candidat probable trencar l'estancament. La posició d'EU en l'agricultura ha causat prou dissensió interna que no és probable que es va fer una altra proposta. Peter Mandelson, el ministre de comerç d'EU, dit recentment que tot i que un nou acord seria bo per al creixement econòmic de la UE, "Europa podria conformar un resultat minimalista si allò era el que els altres països volien." Condicions polítiques de la UE han patit alguns canvis des de Hong Kong. La nova coalició de govern alemany sota la cancellera Angela Merkel sembla tenir temperat relació de prop política del seu país amb França. Amb una economia orientada a l'exportació, ella pot ser disposat i capaç d'empènyer per interessos comercials no agrícola a la UE. La disputa entre Rússia i Ucraïna recent sobre preus de natural gas ha recordat la UE que viu en un món incert i cada vegada més compromesos en el comerç mundial pot ser considerada més al seu favor.

L'Índia i Brasil, líders no oficials del G20 i els altres països en desenvolupament, generalment s'han enganxat a l'escriptura que és dels països desenvolupats que primer ha de canviar en l'accés al mercat l'agricultura i el suport domèstic assumptes. Que ha jugat bé tornar a casa i entre grups internacionals que suposadament representen els interessos dels països en desenvolupament, però la realitat és que tots dos països tenen una gran participació en un resultat exitós de les converses. Índia vol més accés als sectors servei de països desenvolupats i països en desenvolupament alt creixement. Brasil vol accedir a mercats agrícoles en els mateixos països. Aquells no passarà sense un major accés als mercats industrials a tots dos països. Brasil ha parlat més mercat enllaça, però encara ha d'oferir una proposta concreta de discussions.

El g-10 desenvolupat i gairebé desenvolupats a països com Japó, Corea del Sud i Suïssa s'han beneficiat dels mercats oberts per als productes industrials, però continuen protegint els agricultors darrere parets altes tarifes. Ells han resistit generalment esforços per reduir les barreres comerç per l'agricultura mentre l'esperança d'obtenir d'altres reduccions en barreres comercials per als productes industrials. Si continuen les negociacions d'accés mercat agrícola, interès empresarial pot impulsar un canvi de posició. Un comentari recent de Koizumi ministre japonès sobre augmentar les exportacions de aliments probablement no és un senyal d'un canvi en la posició del Japó sobre aranzels agrícoles. El President de Corea del Sud, el desè major economia del món i la setena més gran dels EUA. soci comercial, anunciat últimament que xerrades són a prop del començament en un acord de lliure comerç amb els EUA. Un acord que certament inclouen accés major mercat per a productes agrícoles dels EUA. Els agricultors coreans del Sud que van protestar a Hong Kong i la controvèrsia actual sobre EUA. OS-de-bou moviment a Corea del Sud són bons indicadors de comerç agrícola com Contenciós temes són a Corea del Sud. Un acord a l'OMC seria un bon primer pas cap a un acord de lliure comerç U.S.-Corea del Sud.

Tots els protagonistes tenen una participació en les negociacions agrícoles, però només l'u. i Brasil volen augmentar l'accés al mercat. L'u. té les tarifes mitjana més baixa en productes industrials i té molt a guanyar d'accés al mercat de productes industrials. Brasil i l'Índia tenen relativament alts aranzels industrials que dificulten l'accés de consumidors de productes industrials. Un denominador comú per a tots els països és encara falten.

No ara sembla que hi ha una raó de pes per a qualsevol país a fer una nova proposta. Que podria canviar per una de tres raons. Primer, líders polítics d'un dels governs podria decidir unilateralment moure trencar l'estancament en l'agricultura, industrials béns o serveis. Segon, els grups de negoci als països desenvolupats que tenen molt a guanyar d un major comerç industrial bo i serveis podria forçar un dels governs per a oferir un acord que trencaria l'estancament agrari. Tercera, algun factor fora preocupacions tradicional comerç podria fomentar un govern a mirar el món en una nova llum. Una vegada les estades d'estancament, hi haurà una oportunitat per a tots els països avançar cap a un acord.