De vegades un informe que confirma l'obvi és encara val la pena notícies. Aquestes són les estimacions de la societat internacional per a l'adquisició d'aplicacions Agri-biotecnologia (ISAAA) que els agricultors del món plantat 222 milió hectàrees de cultius biotecnològics en 2005, un 11 augmentar el percentatge de la 200 milions d'hectàrees plantades en 2004 i el novè any consecutiu de doble dígit les taxes de creixement. La taxa de creixement en plantacions de 2005 va ser 23 percentatge en països en desenvolupament i 5 per cent en els països desenvolupats, amb comptabilitat als països en desenvolupament 38 per cent de les biotec hectàrees plantades. Totals hectàrees plantades de cultius biotecnològics en els deu anys de producció comercial s'estima en 1.17 milions d'hectàrees.

La ISAAA és una organització sense ànim de lucre que treballa per ajudar a fer cultius biotecnològics disponible en països en desenvolupament. Les mans en coneixements de biotecnologia dels cultius de plantacions d'arreu del món i capacitat de recollir i resumir la informació ha fet les estimacions de superfície de biotecnologia ISAAA les dades "gold standard" utilitzats per altres analistes.

Incrementar el nombre de països cultius biotecnològics des 17 en 2004 a 21 en 2005. Tres dels països addicionals van ser a la UE, i tot va créixer el blat de moro biotec. La República Txeca va créixer el blat de moro biotec per primera vegada, i Portugal i França va créixer cultius biotecnològics després de cinc anys i quatre anys es trenca.

L'Iran va ser el nouvingut altre i va créixer arròs biotec. Un estimat 10,000 hectàrees estaven crescuts per diversos centenars agricultors produir llavor per a la comercialització més en 25,000 a 50,000 Acres en 2006. L'arròs de biotecnologia va ser llançat oficialment el 2004 i ha crescut a sobre 5,000 hectàrees. Iran creix sobre 1.5 milions d'hectàrees d'arròs i també les importacions més un milió de tones d'arròs, l'any. L'arròs de biotecnologia va ser desenvolupat a l'Institut d'investigació de biotecnologia agrícola a Karaj, L'Iran. Treball en els cultius de biotecnologia s'està produint al 23 institucions a l'Iran amb sobre 140 investigadors, amb judicis de camp en virus resistent remolatxa sucrera i canola tolerants Herbicida. Xina s'espera que sigui el primer per comercialitzar arròs biotec. S'han completat els judicis de camp i estan pendents de la decisió política decisions.

S'ha produït l'increment més gran superfície de cultius biotecnològics al Brasil amb un 10.9 augment de milions d'hectàrees a una estimació provisional de 23.2 milions d'hectàrees (la temporada de sembra ha acabat al Brasil). Aquest augment era degut principalment a un nou sistema regulador que ha posat en marxa a principis 2005. Tota la superfície era de soja, però poden es poden plantar blat de moro i cotó a 2006.

L'Índia tenia el percentatge més gran augment de 1.2 milions d'hectàrees de cotó va plantar a 2004 a 3.2 milions d'hectàrees en 2005, un 167 percentatge d'increment. Aquest es va produir malgrat una campanya intensiva pels opositors biotec desacreditar la producció de cotó biotec després de l'ampliació de superfície ràpida en 2004.

L'addició de tres països de la UE al país comunitari total porta a cinc; Espanya, Alemanya, Portugal, França i la República Txeca. Espanya és el productor de blat de moro només comercial al 250,000 hectàrees l'any. Alemanya ha crescut de blat de moro biotec a petita escala durant diversos anys. Això pot canviar en 2006 perquè el nou govern de coalició és amistós a cultius biotecnològics i recentment tu ha aprovat nous tipus de blat de moro. Plantada de Portugal 2000 hectàrees, França 1200 hectàrees i la República Txeca 400 hectàrees. Tots cinc tenen importants oportunitats per incrementar la superfície si les normes de convivència són gestionables.

La ISAAA divideix la 21 països amb la producció de cultius biotecnològics en 11 països en desenvolupament i 10 països desenvolupats. Els països en desenvolupament va créixer 84 milions d'hectàrees de cultius biotecnològics, i els països desenvolupats va créixer 138 milions d'hectàrees. Els conreus eren cultivades per aproximadament 8.5 milions d'agricultors, 90 per cent dels quals eren agricultors pobres recursos en els països en desenvolupament on l'augment d'ingressos directament traduir en una reducció de la pobresa.

Una altra manera d'analitzar les dades d'ISAAA és l'estil de l'agricultura. Agricultura extensiva es produeix en la EUA, Canadà, Brasil, Argentina, L'Uruguai, Paraguai i Austràlia. Aquestes set països plantats 208.7 milió hectàrees de cultius biotecnològics en 2005, 94.1 per cent del total. El segon és l'estil d'EU estaven granges són una mica més petits, però les diferències més grans són la quantitat de normativa i l'escepticisme consumidor de cultius biotecnològics. Aquests països són a Espanya, Alemanya, Portugal, França, la República Txeca i Romania amb sobre 350,000 hectàrees de cultius biotecnològics en 2005. L'estil tercer és petita escala l'agricultura als països que cal augmentar la producció per millorar els ingressos a les zones rurals i una creixent població urbana de subministrament. Aquests països inclouen China, L'Índia, Sud-àfrica, Mèxic, Filipines, Columbia, Hondures i Iran amb superfície total de 13.2 milions, 5.9 per cent del total. Tingueu en compte que aquests països estan escampats per tot el món.

Cultius biotecnològics han pres agafador en els països de l'agricultura extensiva com s'espera perquè tenen una història d'utilitzar les noves tecnologies que incrementa els rendiments i/o redueix els costos. Cultius biotecnològics s'accepten els agricultors de països d'estil de la UE quan el procés regulador els dóna l'oportunitat.

El procés regulador està donant als agricultors en els països en petita escala una oportunitat d'utilitzar cultius biotecnològics, i estan responent com en l'Índia a 2005. Comptes de cotó per sobre 85 per cent dels cultius biotecnològics en els països de l'agricultura de petita escala. Les Filipines i Sud-àfrica són líders en la producció de blat de moro de biotecnologia. La decisió de l'Iran a comercialitzar arròs biotecnologia és l'últim avanç en l'ús de cultius biotecnològics per consum d'aliments. Altres països amb l'agricultura de petita escala han completat els anys d'investigació en cultius d'aliments de biotecnologia i pot estar a la llista de l'any que ve de nou a la producció del cultiu comercial biotec països.