Xerrada positiu pels membres claus de l'OMC com continuar preparatius per a la reunió ministerial de Hong Kong a mitjans de desembre i el llançament del projecte de Text Ministerial de la OMC Director General Pascal Lamy són signes d'esperança que el progrés es poden fer en les negociacions en les pròximes setmanes.

Després de negociacions a finals de novembre comerç comissària Peter Mandelson alliberat una dita de declaració, "Volem Hong Kong més enllà trepitjant l'aigua. Hauria de tancar en el progrés fet aquí i posar en marxa, en la mesura del possible, una Junta de font per a avançar el 2006." Ministre d'exteriors brasiler Celso Amorim, va dir, "Ens dirigim en la direcció correcta". Ministre de comerç indi va informar, "Hem pactat tractar de salvar les nostres diferències en les properes setmanes a Hong Kong i després".

Projecte de Text Ministerial inclou un informe sobre les negociacions agrícoles preparat per Crawford Falconer, un diplomàtic de Nova Zelanda i president de la sessió especial de la Comissió d'agricultura. Va assenyalar, "Hem fet-especialment des d'agost d'enguany – progrés genuí i material." També va dir que, "Com jo ho veig, la realitat és que tenim encara trobar aquell últim pont d'acord que hem d'assegurar modalitats." Modalitats són els mecanismes reals per a les reduccions aranzelàries i canvis de suport.

Progrés probablement s'ha fet el suport domèstic en general. Hi ha "un fortament convergents hipòtesi de treball" per als països desenvolupats posant en tres grups de recolzament interior total de $0-10 milions de dòlars l'any, $10-60 milions de dòlars l'any i sobretot $60 milions de dòlars l'any. La UE seria en la banda més alta i l'u. i el Japó a la banda mitjana. Un consens no ha desenvolupat en les retallades percentatge per a cadascuna de les bandes. La gamma de propostes de 31%-70% per la banda més baixa, 53%-75% per a la banda mitjana i 70%-80% a la banda de despesa màxima.

El debat sobre l'AMS (Agregat mesura de suport) sota la caixa de color ambre ha seguit un camí semblant que en el nivell general de recolzament interior. Hi ha acord a tres bandes amb la banda superior des $25 milions de dòlars. La pausa entre la banda més baixa i la banda mitjana s'ha suggerit que en algun lloc entre $12 milions i $15 milions de dòlars. Que no causa impacte en la EUA. amb un AMS de $19.1 milions de dòlars. La gamma de retallades proposades des de 37%-60% per la banda més baixa, 60%-70% per a la banda mitjana i 70%-83% per la banda superior. Les propostes s'han fet durant els anys base per gorres de AMS específics de mercaderia, però s'ha pres cap acció.

El president va informar que la discussió caixa verda "no comporta cap perceptible convergència en els resultats operatius." L'u. i EU en general han recolzat sense alteracions en les disciplines bàsiques per al quadre verd, mentre que altres països estan preocupats que massa despesa està sent desplaçat en aquests programes. Països en desenvolupament estan explorant maneres de fer programes caixa verda "desenvolupament amable."

Convergència s'ha arribat a l'eliminació dels subsidis d'exportació, però s'ha assolit cap acord sobre eliminació accelerat per a productes específics, incloent-hi cotó. Curs també s'ha fet en programes de crèdit d'exportació, però qüestions romanen. Xerrades sobre empreses de comerç d'estat han estat bloquejats sobre l'ús futur de poders de monopoli. Sobre ajuda alimentària que han acordat que les regles WTO no impedeix la ajuda alimentària genuïna i que el desplaçament comercial és la qüestió clau. La definició d'ajuda alimentària genuïna i el moviment cap a l'ajuda alimentària en efectiu continuen sent punts de discussió important.

En l'accés al mercat a través de descomptes en les tarifes un "hipòtesi de treball" ha desenvolupat per posar aranzels a quatre bandes i retallades lineals dins de cada grup. Diferències en la començant i acabant punts de les quatre bandes per a països desenvolupats són tan ample que números on posar en una nota com una "taula il·lustratiu". El punt final de la banda de tarifa més baixa que oscil·la entre 20%-50% amb el punt de partida per a la banda superior al 60%-150%. L'u. proposta era que la banda més alt de començar una 60% Tarifa per forçar tant reducció de tarifes com sigui possible. La gamma de talls per a les quatre bandes il·lustratiu és de 15%-25% a la banda més baix i 30%-40% a la banda més alta. Aquestes retallades són molt menors que les reduccions aranzelàries proposats per l'u. L'u. també ha proposat que cap tarifa ser superior 75%. Alguns països han suggerit cap límit en les tarifes. Sota aquest enfocament, un 40% tallar en una tarifa de 300%, encara deixaria un aranzel de 180%. L'u. també proposa que només 1% de productes de ser classificats com a productes sensibles i exempts de les reduccions aranzelàries proposats. Accés estaria sempre a través de les quotes de tarifa aranzelari major. Altres països que han proposat fins a 15% de de un país productes podria ser exempts de les retallades de la tarifa.

El cotó té un paràgraf en l'informe del president. Com es va assenyalar anteriorment, la velocitat d'eliminació dels subsidis d'exportació és una qüestió clau. Exigències similars s'han plantejat per als canvis de programa de recolzament interior de cotó que es produeixi a un ritme més ràpid que altres productes agrícoles bàsics. Les notes de l'informe, "Hi ha una vista que pot produir-se la mesura a què es, i el seu temps, només pot ser determinat en el context de l'acord general."

Tot i que les negociacions sobre suports interns i exportació subvencions seguirà sent difícil, precipita el major semblen estar en l'accés al mercat. Que s'esperava des del principi i és una qüestió fonamental per a u. l'agricultura. Massa països desenvolupats voleu utilitzar implantar grans aranzels per continuar protegir els seus productors agrícoles. Que no es totalment resoldrà en les converses agrícoles. Avenços en reformes de comerç de béns industrials i serveis seran necessaris perquè els governs tenen massa a perdre sobre temes no-agrícola per permetre pressió proteccionista a l'agricultura als països a dictar la política general de comerç.