"Guanyadora és com d'afaitar,"Jack Kemp va dir una vegada. "Ho fa cada dia, o acaben mirant com un vagabund".

Val la pena tenint en compte com pensem sobre el que va passar al Comtat de Sonoma dimarts, Quan els votants rebutjat mesura M, una iniciativa de votació per prohibir els cultius biotecnològics. En el recompte final, 55 per cent va votar contra el referèndum i 44 per cent va votar per a això.

És una bona notícia, perquè significa que no es veuen com un munt de ganduls que no s'afaiten aquesta setmana.

Però això va ser només una escaramussa sola en una guerra molt més gran sobre biotecnologia a la granja. Hi haurà moltes batalles més, i vostè pot estar segur que els enemics de la biotecnologia són ja esmolar les seves armes per a la pròxima participació. El resultat de Sonoma pot dissuadir-los momentàniament, però seran altra vegada i estaran disposats a lluitar.

Sabem que són persistents. L'any passat, Biotecnologia agrícola es trobà a la boleta electoral en quatre diferents comtats de Califòrnia, i nostre costat va guanyar tres d'ells. En tots els, quatre comarques han rebutjat les prohibicions: Butte, Humboldt, San Luis Obispo, i ara Sonoma. Tres han promulgat-los: Marin, Mendocino amb vot i Trinitat a través d'una resolució per la Junta de directors. (Hi ha més a la història-les juntes de directors a 11 altres comtats de Califòrnia han passat les resolucions que donen suport a cultius biotecnològics realçat.)

Massa dolent que això no és una sèrie de millor de set, perquè suposaria, com les cançons diu, "Som campions".

Però no oblidem que altre eslògan famós esports, murmurar per tots els altres equips–els que no guanya el Campionat – "esperar fins l'any següent".

En 2006, hi ha segur que serà més eleccions a altres comarques. És un any de parelles i tothom des de l'activista més energètic als electors més displicent es ser més en sintonia amb política.

Hi havia alguns problemes únics joc de Sonoma County. Tots els que van seguir el debat, per exemple, probablement va aprendre una mica sobre com Pierce disease amenaça raïm–i com la biotecnologia pot ajudar un dia productors de raïm protegir els seus cultius.

En general, No obstant això, els arguments fonamentals per i contra aquestes prohibicions en els cultius genèticament millorades es mantenen com eren l'any passat i probablement no canviarà molt l'any vinent. Els activistes anti-biotecnològics es llançar injúries sobre "Frankenmenjar" i leguen, sense cap evidència que dóna suport, que moderns mètodes agrícoles són dolents per a la salut.

Farem el possible per respondre amb calma i racionalment amb fets que hem après des de l'actual estudi científic de plantes biotecnològiques: No són dolents per a la salut, i ja estan començant a portar els beneficis de salut positiva; són bones per al medi ambient perquè permeten alimentar un món famolenc i creixent en menys terres de conreu i aviat, amb menys aigua, que els cultius convencionals requeriria; i així successivament.

També hi ha la qüestió de l'aplicació: Mesura M'hauria donat $1,000 multes a infractors. Posant una llei sobre els llibres no és la mateixa cosa com assegurant-se que la gent realment obeir-lo, per descomptat. I comprovació de el mesura M compliment seria molt més complicat que tenint el local policia treure seves pistoles de radar per a la captura de reductors de velocitat: No es pot saber la diferència entre una collita de biotecnologia i un cultiu convencional només de mirar-los. No es pot saber la diferència assaborint-los, qualsevol. Cal portar-los al laboratori d'anàlisi. Per desgràcia, els nois en jaquetes de laboratori blanc no funcionen en el barat.

Comtats que volen fer un treball seriós de fer complir les prohibicions en els cultius biotecnològics–en lloc de simplement promulguen les lleis simbòliques i per tant sense sentit–caldrà dedicar recursos addicionals a les proves científiques, així com educar el seu policial i funcionaris reguladors. També estaran disposats fer front a les conseqüències fiscals obrint nous impostos o tall de despesa en qualsevol altre lloc?

En rebutjar la mesura M, els electors de Sonoma County fet una sàvia elecció. Esperem que els seus conciutadans a altres comarques acostar la qüestió de la biotecnologia amb una sensibilitat similar.

Mentrestant, Vaig a assegurar-se que la meva màquina d'afaitar és en bon estat de funcionament.

Dean Kleckner és un agricultor Iowa i president de la Farm Bureau americà. Presideix la veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org) nacional sense ànim de lucre amb seu a Des Moines, IA, format i liderat per agricultors en suport de lliure comerç i els avenços de la biotecnologia.